- Педагогический турнир

Презентация "Педагогический турнир" по педагогике – проект, доклад

Слайд 1
Слайд 2
Слайд 3
Слайд 4
Слайд 5
Слайд 6
Слайд 7
Слайд 8
Слайд 9
Слайд 10
Слайд 11
Слайд 12
Слайд 13
Слайд 14
Слайд 15
Слайд 16
Слайд 17
Слайд 18
Слайд 19
Слайд 20
Слайд 21
Слайд 22
Слайд 23

Презентацию на тему "Педагогический турнир" можно скачать абсолютно бесплатно на нашем сайте. Предмет проекта: Педагогика. Красочные слайды и иллюстрации помогут вам заинтересовать своих одноклассников или аудиторию. Для просмотра содержимого воспользуйтесь плеером, или если вы хотите скачать доклад - нажмите на соответствующий текст под плеером. Презентация содержит 23 слайд(ов).

Слайды презентации

Педагогічний турнір. Виявлення, вивчення, узагальнення, розповсюдження та впровадження перспективного педагогічного досвіду Розробила методист Вищої категорії Казанківського ПАЛ Баранюк Л.Г.
Слайд 1

Педагогічний турнір

Виявлення, вивчення, узагальнення, розповсюдження та впровадження перспективного педагогічного досвіду Розробила методист Вищої категорії Казанківського ПАЛ Баранюк Л.Г.

МЕТА: Налаштувати учасників турніру на поглиблення, розширення та накопичення знань із науково-методичної проблеми: «Виявлення, вивчення, узагальнення, розповсюдження та впровадження перспективного педагогічного досвіду». Сформувати бажання в методистів ПТНЗ Миколаївської області взаємодіяти між соб
Слайд 2

МЕТА: Налаштувати учасників турніру на поглиблення, розширення та накопичення знань із науково-методичної проблеми: «Виявлення, вивчення, узагальнення, розповсюдження та впровадження перспективного педагогічного досвіду». Сформувати бажання в методистів ПТНЗ Миколаївської області взаємодіяти між собою, прагнути спільно генерувати ідеї та шукати рішення. Сприяти розвитку принципу партнерства між учасниками Турніру.

Турнір – це змагання, що сприяє набуттю умінь розв'язувати складні пробле-ми, вести дискусію, форму-лювати твердження, відстою-вати свою точку зору.
Слайд 3

Турнір – це змагання, що сприяє набуттю умінь розв'язувати складні пробле-ми, вести дискусію, форму-лювати твердження, відстою-вати свою точку зору.

Правила для учасників турніру: Команду очолює капітан, який є її офіційним представником. Протягом змагання командам забороняється використання будь-якого друкованого матеріалу та засобів мобільного зв’язку. Ніхто не повинен поспішати з відповіддю, вся команда радиться і готує спільну відповідь. Всі
Слайд 4

Правила для учасників турніру:

Команду очолює капітан, який є її офіційним представником. Протягом змагання командам забороняється використання будь-якого друкованого матеріалу та засобів мобільного зв’язку. Ніхто не повинен поспішати з відповіддю, вся команда радиться і готує спільну відповідь. Всі учасники турніру повинні бути пунктуальними, ввічливими й толерантними.

Правила роботи журі: Уважно слідкувати за умовами виконання кожного завдання учасниками турніру. Після кожного змагання журі виставляє командам-учасникам бали. Оцінювати правильність відповіді, її лаконічність, чіткість, аргументованість. Враховувати оригінальність, нетрадиційність та кмітливість у
Слайд 5

Правила роботи журі:

Уважно слідкувати за умовами виконання кожного завдання учасниками турніру. Після кожного змагання журі виставляє командам-учасникам бали. Оцінювати правильність відповіді, її лаконічність, чіткість, аргументованість. Враховувати оригінальність, нетрадиційність та кмітливість у вирішенні завдання. Слідкувати за часом, відведеним на виконання завдання. Об’єктивно оцінювати роботу кожної команди та кожного її учасника (лічильна комісія).

Правила для ведучого: Ведучий, дотримуючись правил проведення Турніру, повинен: Проводити жеребкування. Представляти команди, лічильну комісію та журі, оголошувати умови завдань та оцінки журі. Стежити за дотриманням регламенту та не порушувати його. Не коментувати і не оцінювати виступи учасників,
Слайд 6

Правила для ведучого:

Ведучий, дотримуючись правил проведення Турніру, повинен: Проводити жеребкування. Представляти команди, лічильну комісію та журі, оголошувати умови завдань та оцінки журі. Стежити за дотриманням регламенту та не порушувати його. Не коментувати і не оцінювати виступи учасників, лише повідомляти правильність відповідей.

І тур – «Коло думок»
Слайд 7

І тур – «Коло думок»

Можливі відповіді на завдання турніру: ППД - це результат творчої діяльності педагога, спрямований на виконання актуальних завдань навчання й виховання. ППД - це діяльність педагога, яка забезпечує стійку ефективність навчально-виховного процесу шляхом використання вже відомих оригінальних форм, мет
Слайд 8

Можливі відповіді на завдання турніру:

ППД - це результат творчої діяльності педагога, спрямований на виконання актуальних завдань навчання й виховання. ППД - це діяльність педагога, яка забезпечує стійку ефективність навчально-виховного процесу шляхом використання вже відомих оригінальних форм, методів, прийомів, засобів навчання й виховання на основі їх удосконалення, або нових систем навчання та виховання.

ІІ тур – «знання»
Слайд 9

ІІ тур – «знання»

Правильна відповідь на завдання Турніру: 1. Досвід суперечить існуючій усталеній практиці. Він виявляється у принципово нових закономірностях в організації навчально-виховного процесу й вимагає зміни навчальних програм, підручників. Це є науковий рівень. 2. Рушійна сила прогресу. Це є новаторство. 3
Слайд 10

Правильна відповідь на завдання Турніру:

1. Досвід суперечить існуючій усталеній практиці. Він виявляється у принципово нових закономірностях в організації навчально-виховного процесу й вимагає зміни навчальних програм, підручників. Це є науковий рівень. 2. Рушійна сила прогресу. Це є новаторство. 3. Розкриття технології досвіду конкретної методичної ідеї, яка передбачає внесення в педагогічну теорію суттєво нового — методу, прийому, засобу навчання, принципово нового типу посібників. Цей рівень не вимагає перебудови навчальних планів, програм, підручників. Це є методичний рівень.

4. Досягнення педагогічної майстерності, тобто бездоганного, гнучкого, доцільного застосування вже відомого в педагогіці й методиці. Новизна в цьому разі проявляється в деталях (вдало підібрані приклади, оригінально складена система завдань, чітко налагоджена система контролю за рівнем навчальних до
Слайд 11

4. Досягнення педагогічної майстерності, тобто бездоганного, гнучкого, доцільного застосування вже відомого в педагогіці й методиці. Новизна в цьому разі проявляється в деталях (вдало підібрані приклади, оригінально складена система завдань, чітко налагоджена система контролю за рівнем навчальних досягнень учнів на всіх етапах уроку; система роботи з розвитку пізнавальних здібностей учнів у процесі навчання та виховання тощо). Це є практичний рівень.

ІІІ тур – «Досвід»
Слайд 12

ІІІ тур – «Досвід»

ІV тур – Тест-зіставлення. Умова: кожний працює індивідуально й отримає свій бал; а команда отримає середній бал від результатів всіх членів команди. За кожну правильну відповідь 1б. Увага! Якщо у всіх членів команди будуть абсолютно однакові відповіді - журі з команди знімає 5 штрафних балів. Час в
Слайд 13

ІV тур – Тест-зіставлення

Умова: кожний працює індивідуально й отримає свій бал; а команда отримає середній бал від результатів всіх членів команди. За кожну правильну відповідь 1б. Увага! Якщо у всіх членів команди будуть абсолютно однакові відповіді - журі з команди знімає 5 штрафних балів. Час виконання – 2хв.

Завдання командам: запишіть та озвучте запропонований Вами алгоритм послідовності технології впровадження перспективного педагогічного досвіду в практику. Перша команда (доповідачі) пропонує свій варіант виконаного завдання. Друга та третя команди є опоненти першої. Друга команда має знайти та проко
Слайд 14

Завдання командам: запишіть та озвучте запропонований Вами алгоритм послідовності технології впровадження перспективного педагогічного досвіду в практику.

Перша команда (доповідачі) пропонує свій варіант виконаного завдання. Друга та третя команди є опоненти першої. Друга команда має знайти та прокоментувати свої переваги у алгоритмі послідовності технології впровадження ППД у практику в аргументах над доповідачами. Третя команда повинна знайти недоліки, тобто, назвати ті аргументи, які не назвали перші дві команди. Четверта команда (рецензенти) оцінює виступи трьох команд.

алгоритм послідовності технології впровадження перспективного педагогічного досвіду в практику: • ознайомлення педколективу з ППД, роз’яснення його переваг порівняно з традиційними методами; • ППД представляється як можливий шлях вирішення проблеми поліпшення навчання з певного предмету; • створення
Слайд 15

алгоритм послідовності технології впровадження перспективного педагогічного досвіду в практику:

• ознайомлення педколективу з ППД, роз’яснення його переваг порівняно з традиційними методами; • ППД представляється як можливий шлях вирішення проблеми поліпшення навчання з певного предмету; • створення сприятливих умов для розвитку творчості педагогів, показ прийомів роботи на практиці; • організація практичної роботи із застосуванням інтерактивних методик; • організація педагогічного спрямування запроваджених раціональних методів роботи; • залучаючи педагога в процес впровадження ППД, заступник директора з НМР, методист надає йому не тільки теоретичну і методичну, але і психологічну підтримку, поступово приводячи його до успіху; • моральне й матеріальне заохочення носія ППД.

ІV тур – «Тест-зіставлення»
Слайд 16

ІV тур – «Тест-зіставлення»

Вислови належать: В.Ключевському, Сенекі, Фірдоусі, С.Русовій, Англійське прислів’я, Ж.-Ж.Руссо, У. Джеймсу, А.Апшеронну, В.Сухомлинському, Г. Оверстриту .
Слайд 17

Вислови належать:

В.Ключевському, Сенекі, Фірдоусі, С.Русовій, Англійське прислів’я, Ж.-Ж.Руссо, У. Джеймсу, А.Апшеронну, В.Сухомлинському, Г. Оверстриту .

ребуси
Слайд 18

ребуси

Список похожих презентаций

Педагогический опыт

Педагогический опыт

Передовий педагогічний досвід – це така організаційно-педагогічна діяльність, в процесі якої стабільні позитивні результати у розв’язанні актуальних ...
Педагогический эксперимент

Педагогический эксперимент

1.Мнение: педагогический эксперимент в методическом исследовании ничего не доказывает, а значит он не нужен! Что такое педагогический эксперимент? ...
Педагогический процесс

Педагогический процесс

ОСНОВАНИЯ ПЕДАГОГИКИ:. совокупность понятий, концепций и методов, с помощью которых строится наука педагогика: педагогических, психологических, философских, ...
Педагогический процесс

Педагогический процесс

Специально организованное, развивающееся во времени и в рамках определенной воспитательной системы взаимодействие воспитателей и воспитанников, направленное ...
Педагогический проект Моя семья

Педагогический проект Моя семья

Цель проекта:. - Создание условий для благоприятного климата взаимодействия с родителями. -Установление доверительных и партнерских отношений с родителями. ...
Педагогический проект В гостях у сказки

Педагогический проект В гостях у сказки

Паспорт проекта. Название проекта: «В гостях у сказки» ВИД: -по количеству участников-коллективный; -по приоритету метода-информационный, творческий; ...
Педагогический опыт Резенко Н.А.

Педагогический опыт Резенко Н.А.

Моє педагогічне кредо: "Без цілі немає діяльності, без інтересів немає цілі, а без діяльності немає життя.". Така дісталась вже нам робота, є в ній ...
Педагогический конкурс "Я познаю мир"

Педагогический конкурс "Я познаю мир"

Комитет по образованию СПб РЦОКОиИТ ИМЦ Московского района ЦД(Ю)ТТ Московского района Школа № 355 Московского района. При участии социальных партнеров: ...
Школа и педагогика в России 19 в

Школа и педагогика в России 19 в

Школа и педагогика России первой половины XIX в. Развитие школьного дела в первой четверти XIX в. В годы царствования Александра I (1801-1825) школьная ...
Требования к планам воспитательно-образовательной работы педагогов в ДОУ с детьми

Требования к планам воспитательно-образовательной работы педагогов в ДОУ с детьми

Разработчик презентации: старший воспитатель МДОУ «Детский сад №105» общеразвивающего вида с приоритетным осуществлением деятельности по направлению ...
Сетевое сообщество педагогов

Сетевое сообщество педагогов

это - группа людей, поддерживающих общение и ведущих совместную деятельность при помощи компьютерных сетевых средств. Сетевое сообщество. Развитие ...
Психология и педагогика

Психология и педагогика

Общие сведения по дисциплине. Название Психология и педагогика Читается для специальностей 210405 – радиосвязь, радиовещание и телевидение 031901 ...
Профилактика эмоционального выгорания педагогов

Профилактика эмоционального выгорания педагогов

Немного истории. Термин «burnout» («выгорание», «сгорание») предложил Г. Фрейденбергер в 1974 г. для описания деморализации, разочарования и крайней ...
Профессиональное развитие педагогов

Профессиональное развитие педагогов

ЗАДАЧА ПРОФЕССИОНАЛЬНОГО СОВЕРШЕНСТВОВАНИЯ ПЕДАГОГОВ -. развитие их ценностных ориентаций, мотивов и профессиональных потребностей, а также профессиональных ...
Аттестация педагогов

Аттестация педагогов

Нормативная база, регламентирующая проведение аттестации педагогических работников. Закон Российской Федерации от 10.07.2007 № 3266-1 «Об образовании». ...
Опыт работы педагогов

Опыт работы педагогов

Тема опыта работы. Тема должна отражать главное направление и содержание работы и соответствовать следующим требованиям: конкретность формулировки; ...
Проект содействия здоровью обучающихся и педагогов

Проект содействия здоровью обучающихся и педагогов

воспитывать, стимулировать у детей желание жить, быть здоровыми, учить их ощущать радость от каждого прожитого дня; показывать им, что жизнь - это ...
Готовность педагогов к работе одаренными детьми

Готовность педагогов к работе одаренными детьми

«…обучение одарённых детей сегодня – это модель обучения всех детей завтра». В.С. Юркевич. Модель организации психолого-педагогического сопровождения ...
Профилактика эмоционального выгорания педагогов

Профилактика эмоционального выгорания педагогов

Содержание. Причины тревожности педагога Причины возникновения СЭВ Ситуации, влияющие на возникновение СЭВ Стадии профессионального выгорания Три ...
Деловая игра для педагогов

Деловая игра для педагогов

Закон Российской Федерации «Об образовании» п.6.2 ст.9. Когда и кем были утверждены ФГТ? В соответствии с каким нормативным документом разработаны ...

Конспекты

Психологический турнир, 5 класс

Психологический турнир, 5 класс

Муниципальное общеобразовательное учреждение. «C. редняя общеобразовательная школа № 15». Щекинского района Тульской области. ...
Педагогический такт как компонент нравственной культуры учителя

Педагогический такт как компонент нравственной культуры учителя

. Муниципальное казенное общеобразовательное учреждение. «Болчаровская средняя общеобразовательная школа». Кондинского района Тюменской области ...

Советы как сделать хороший доклад презентации или проекта

  1. Постарайтесь вовлечь аудиторию в рассказ, настройте взаимодействие с аудиторией с помощью наводящих вопросов, игровой части, не бойтесь пошутить и искренне улыбнуться (где это уместно).
  2. Старайтесь объяснять слайд своими словами, добавлять дополнительные интересные факты, не нужно просто читать информацию со слайдов, ее аудитория может прочитать и сама.
  3. Не нужно перегружать слайды Вашего проекта текстовыми блоками, больше иллюстраций и минимум текста позволят лучше донести информацию и привлечь внимание. На слайде должна быть только ключевая информация, остальное лучше рассказать слушателям устно.
  4. Текст должен быть хорошо читаемым, иначе аудитория не сможет увидеть подаваемую информацию, будет сильно отвлекаться от рассказа, пытаясь хоть что-то разобрать, или вовсе утратит весь интерес. Для этого нужно правильно подобрать шрифт, учитывая, где и как будет происходить трансляция презентации, а также правильно подобрать сочетание фона и текста.
  5. Важно провести репетицию Вашего доклада, продумать, как Вы поздороваетесь с аудиторией, что скажете первым, как закончите презентацию. Все приходит с опытом.
  6. Правильно подберите наряд, т.к. одежда докладчика также играет большую роль в восприятии его выступления.
  7. Старайтесь говорить уверенно, плавно и связно.
  8. Старайтесь получить удовольствие от выступления, тогда Вы сможете быть более непринужденным и будете меньше волноваться.

Информация о презентации

Ваша оценка: Оцените презентацию по шкале от 1 до 5 баллов
Дата добавления:15 мая 2019
Категория:Педагогика
Содержит:23 слайд(ов)
Поделись с друзьями:
Скачать презентацию
Смотреть советы по подготовке презентации