Презентация "Значение химии" – проект, доклад

Слайд 1
Слайд 2
Слайд 3
Слайд 4
Слайд 5
Слайд 6
Слайд 7
Слайд 8
Слайд 9
Слайд 10
Слайд 11
Слайд 12
Слайд 13
Слайд 14
Слайд 15
Слайд 16
Слайд 17
Слайд 18
Слайд 19
Слайд 20
Слайд 21
Слайд 22
Слайд 23
Слайд 24
Слайд 25
Слайд 26
Слайд 27
Слайд 28
Слайд 29
Слайд 30
Слайд 31
Слайд 32

Презентацию на тему "Значение химии" можно скачать абсолютно бесплатно на нашем сайте. Предмет проекта: Химия. Красочные слайды и иллюстрации помогут вам заинтересовать своих одноклассников или аудиторию. Для просмотра содержимого воспользуйтесь плеером, или если вы хотите скачать доклад - нажмите на соответствующий текст под плеером. Презентация содержит 32 слайд(ов).

Слайды презентации

Значення хімії у розв'язанні енергетичної проблеми
Слайд 1

Значення хімії у розв'язанні енергетичної проблеми

Джерелами енергії найчастіше є традиційні невідновні природні ресурси — вугілля, нафта, природний газ, торф, сланці. Останнім часом вони дуже швидко виснажуються. Особливо прискореними темпами зменшуються запаси нафти і природного газу, а вони обмежені й непоправні. Не дивно, що це породжує енергети
Слайд 2

Джерелами енергії найчастіше є традиційні невідновні природні ресурси — вугілля, нафта, природний газ, торф, сланці. Останнім часом вони дуже швидко виснажуються. Особливо прискореними темпами зменшуються запаси нафти і природного газу, а вони обмежені й непоправні. Не дивно, що це породжує енергетичну проблему.

У різних країнах енергетичну проблему розв'язують по-різному, проте всюди в її розв'язання значний внесок робить хімія. Так, хіміки вважають, що й у майбутньому (приблизно ще років 25—30) нафта збереже свою позицію лідера. Але її внесок в енергоресурси помітно скоротиться і буде компенсуватися зросл
Слайд 3

У різних країнах енергетичну проблему розв'язують по-різному, проте всюди в її розв'язання значний внесок робить хімія. Так, хіміки вважають, що й у майбутньому (приблизно ще років 25—30) нафта збереже свою позицію лідера. Але її внесок в енергоресурси помітно скоротиться і буде компенсуватися зрослим внеском вугілля, газу, водневої енергетики ядерного пального, енергії Сонця, енергії земних глибин та інших видів відновної енергії, включаючи біоенергетику.

Воднева енергетика
Слайд 4

Воднева енергетика

Дуже перспективною видається воднева енергетика, що ґрунтується на спалюванні водню, під час якого шкідливі викиди не виникають. Проте для її розвитку потрібно розв'язати низку завдань, поєднаних зі зниженням собівартості водню, створенням надійних засобів його зберігання та транспортування тощо. Як
Слайд 6

Дуже перспективною видається воднева енергетика, що ґрунтується на спалюванні водню, під час якого шкідливі викиди не виникають. Проте для її розвитку потрібно розв'язати низку завдань, поєднаних зі зниженням собівартості водню, створенням надійних засобів його зберігання та транспортування тощо. Якщо ці завдання будуть розв'язані, водень буде широко використовуватися в авіації, водному і наземному транспорті, промисловому і сільськогосподарському виробництвах.

Водень допоможе поліпшити енергетичну безпеку, тому що його можна отримувати із багатьох первинних джерел енергії, зокрема і відновлюваних. Таким чином, водень може стати повноцінною альтернативою нафті.
Слайд 7

Водень допоможе поліпшити енергетичну безпеку, тому що його можна отримувати із багатьох первинних джерел енергії, зокрема і відновлюваних. Таким чином, водень може стати повноцінною альтернативою нафті.

Докази: Водень можна отримувати використовуючи найрізноманітніші природні ресурси: газ, вугілля, органічні відходи, біопаливо, відходи сільського господарства Для отримання водню також можна використовувати різноманітні джерела енергії: викопні копалини, ядерну енергію та відновлювані технології, та
Слайд 8

Докази:

Водень можна отримувати використовуючи найрізноманітніші природні ресурси: газ, вугілля, органічні відходи, біопаливо, відходи сільського господарства Для отримання водню також можна використовувати різноманітні джерела енергії: викопні копалини, ядерну енергію та відновлювані технології, такі як сонячна, вітрова, гідро-, біо-, та геотермальна енергії Завдячуючи такому різноманіттю ресурсів та технологій, водень можна буде виробляти у всіх регіонах країни та у цілому світі.

Виробництво водню може вносити вклад в економічний ріст. Водень являє собою загальний елемент на ринку технологій, який охоплює багато основних секторів економіки: - Мережеве та автономне енергоживлення: створення мережі для будівель, автономне живлення, електрика для парків та ін. - Портативна: ком
Слайд 10

Виробництво водню може вносити вклад в економічний ріст

Водень являє собою загальний елемент на ринку технологій, який охоплює багато основних секторів економіки: - Мережеве та автономне енергоживлення: створення мережі для будівель, автономне живлення, електрика для парків та ін. - Портативна: комп'ютери, мобільні телефони, прилади відеоспостереження, портативні центри зв'язку, військове обладнання та ін. - Транспорт: двигуни для невеликих транспортних засобів, пасажирські машини та вантажні автомобілі. Водень зможе забезпечити економічний розвиток, як постійне та надійне джерело енергії у світі, де попит на енергоносії постійно зростає

Розвиток водневої енергетики сприяє захисту навколишнього середовища. Технологія виробництва та його використання зберігають чистоту повітря та зменшують викиди парникових газів. Вплив на атмосферу
Слайд 11

Розвиток водневої енергетики сприяє захисту навколишнього середовища. Технологія виробництва та його використання зберігають чистоту повітря та зменшують викиди парникових газів.

Вплив на атмосферу

Викиди в атмосферу при виробництві водню залежать лише від вихідного ресурсу та технології, що використовується. Зокрема, при електролізі води з використанням відновлювальних джерел енергії (сонячної, вітряної, гідро та геотермальної) отримується водень без забруднення повітря завдяки відсутності ви
Слайд 12

Викиди в атмосферу при виробництві водню залежать лише від вихідного ресурсу та технології, що використовується. Зокрема, при електролізі води з використанням відновлювальних джерел енергії (сонячної, вітряної, гідро та геотермальної) отримується водень без забруднення повітря завдяки відсутності викидів парникових газів. • Коли водень використовують у якості енергетичного носія у паливних елементах для виробництва електрики для комунальних цілей або в автомобілях, то при цьову відсутнє забруднення атмосфери.

висновок. Такі механізми із нульовим викидом в атмосферу можуть бути цінними для зниження рівня ризику здоров'я у місцях з підвищеним рівнем забруднення повітря. Виробництво водню може вносити вклад в економічний ріст, забезпечуючи нові робочі місця, приваблюючи інвестиції і створюючи постійне стабі
Слайд 14

висновок

Такі механізми із нульовим викидом в атмосферу можуть бути цінними для зниження рівня ризику здоров'я у місцях з підвищеним рівнем забруднення повітря. Виробництво водню може вносити вклад в економічний ріст, забезпечуючи нові робочі місця, приваблюючи інвестиції і створюючи постійне стабільне джерело енергії.

Ядерна енергетика
Слайд 15

Ядерна енергетика

Ядерна енергетика (атомна енергетика) — галузь енергетики, що використовує ядерну енергію для електрифікації і теплофікації; область науки і техніки, що розробляє методи і засоби перетворення ядерної енергії в електричну і теплову.
Слайд 17

Ядерна енергетика (атомна енергетика) — галузь енергетики, що використовує ядерну енергію для електрифікації і теплофікації; область науки і техніки, що розробляє методи і засоби перетворення ядерної енергії в електричну і теплову.

Основа ядерної енергетики — атомні електростанції. Перша атомна електростанція, що поклала початок використанню ядерної енергії в мирних цілях, була пущена в СРСР у 1954. До початку 90-их у 27 країнах світу працювало понад 430 ядерних енергетичних факторів. Головні принципи цієї концепції — істотна
Слайд 18

Основа ядерної енергетики — атомні електростанції. Перша атомна електростанція, що поклала початок використанню ядерної енергії в мирних цілях, була пущена в СРСР у 1954. До початку 90-их у 27 країнах світу працювало понад 430 ядерних енергетичних факторів. Головні принципи цієї концепції — істотна модернізація сучасних ядерних реакторів, посилення мір захисту населення і навколишнього середовища від шкідливого техногенного впливу, підготовка висококваліфікованих кадрів для атомних електростанцій, розробка надійних сховищ радіоактивних відходів тощо.

Виробничий цикл. Виробничий цикл ядерної енергетики включає в себе видобуток урану, його збагачення, виробництво тепловидільних елементів, їх використання в ядерному реакторі, переробку відпрацьованих елементів і захоронення.
Слайд 19

Виробничий цикл

Виробничий цикл ядерної енергетики включає в себе видобуток урану, його збагачення, виробництво тепловидільних елементів, їх використання в ядерному реакторі, переробку відпрацьованих елементів і захоронення.

Видобуток урану
Слайд 20

Видобуток урану

Важливе значення мають також переваги урану порівняно з іншими видами енергетичних ресурсів, які використовуються для виробництва електроенергії у значних обсягах, а саме: — надзвичайно висока концентрація енергії; — мінімальні викиди в атмосферу; — мінімальний шкідливий вплив на здоров’я людей:
Слайд 21

Важливе значення мають також переваги урану порівняно з іншими видами енергетичних ресурсів, які використовуються для виробництва електроенергії у значних обсягах, а саме: — надзвичайно висока концентрація енергії; — мінімальні викиди в атмосферу; — мінімальний шкідливий вплив на здоров’я людей:

За кількістю реакторів та їх сумарною потужністю Україна посідає восьме місце у світі та п'яте в Європі. При наявності в Україні п’яти атомних електростанцій, уранвідіграє значну роль у забезпеченні країни електроенергією. Його частка у виробництві електроенергії, в порівнянні з іншими енергоносіями
Слайд 22

За кількістю реакторів та їх сумарною потужністю Україна посідає восьме місце у світі та п'яте в Європі. При наявності в Україні п’яти атомних електростанцій, уранвідіграє значну роль у забезпеченні країни електроенергією. Його частка у виробництві електроенергії, в порівнянні з іншими енергоносіями, постійно зростає. Так у 2000 р. АЕС виробили 45,1% електроенергії і майже зрівнялись з часткою ТЕС, на яких 19 млн. кВт потужностей із 36 вимагають ремонту чи реконструкції.

Сонячна радіація
Слайд 23

Сонячна радіація

Сонячна радіація — випромінювання Сонця, яке поширюється у вигляді електромагнітних хвиль зі швидкістю 300 000 км/с. Електромагнітна радіація поширюється у вигляді електромагнітних хвиль із швидкістю світла і проникає в земну атмосферу. До земної поверхні сонячна радіація доходить у вигляді прямої і
Слайд 25

Сонячна радіація — випромінювання Сонця, яке поширюється у вигляді електромагнітних хвиль зі швидкістю 300 000 км/с. Електромагнітна радіація поширюється у вигляді електромагнітних хвиль із швидкістю світла і проникає в земну атмосферу. До земної поверхні сонячна радіація доходить у вигляді прямої і розсіяної радіації. Всього Земля одержує від Сонця менше однієї двохмільярдної його випромінювання.

Сонячна радіація — головне джерело енергії для всіх фізико-географічних процесів, що відбуваються на земній поверхні і в атмосфері. Кількість сонячної радіації залежить від висоти сонця, географічної широти місцевості, пори року, прозорості атмосфери. Для вимірювання сонячної радіації служать актино
Слайд 26

Сонячна радіація — головне джерело енергії для всіх фізико-географічних процесів, що відбуваються на земній поверхні і в атмосфері. Кількість сонячної радіації залежить від висоти сонця, географічної широти місцевості, пори року, прозорості атмосфери. Для вимірювання сонячної радіації служать актинометри і піргеліометри.

Фотоелектричні перетворювачі на будівлі, в Швеції
Слайд 27

Фотоелектричні перетворювачі на будівлі, в Швеції

Наше світило посилає на Землю сонячну радіацію. Загальна потужність сонячної радіації, що перехоплюється нашою планетою, становить 1,7*1014 кВт. Ця потужністьприблизно в 500 разів перевищує граничні й навряд чи досяжні енергетичні потреби людської цивілізації. Загальна енергія, що отримує наша плане
Слайд 28

Наше світило посилає на Землю сонячну радіацію. Загальна потужність сонячної радіації, що перехоплюється нашою планетою, становить 1,7*1014 кВт. Ця потужністьприблизно в 500 разів перевищує граничні й навряд чи досяжні енергетичні потреби людської цивілізації. Загальна енергія, що отримує наша планета у вигляді сонячної радіації за один рік, становить 1018 кВт в годину, що приблизно в 10 разів більше енергії всіх розвіданих запасів викопних палив, включаючи й речовини, що розщеплюються. Завдання полягає в тому,щоб створити прилади, які перетворять хоча б частину цього колосального потоку енергії в електричну й теплову енергію, так необхідну людині.Такими приладами і є сонячні батареї та теплові колектори.

Сонячні батареї в Україні. У Криму діють сонячні батареї, фотогальванічні елементи яких перетворюють сонячне світло в електрику. Для опріснення води й опалення житла широко використовуються сонячні термоустановки, що перетворюють сонячну енергію на теплоту. Сонячні батареї вже давно застосовуються у
Слайд 30

Сонячні батареї в Україні

У Криму діють сонячні батареї, фотогальванічні елементи яких перетворюють сонячне світло в електрику. Для опріснення води й опалення житла широко використовуються сонячні термоустановки, що перетворюють сонячну енергію на теплоту. Сонячні батареї вже давно застосовуються у навігаційних спорудах і на космічних кораблях. На відміну від ядерної, вартість енергії, яку добувають за допомогою сонячних батарей, постійно знижується.

Для виготовлення сонячних батарей головним напівпровідниковим матеріалом є силіцій та сполуки силіцію. Нині хіміки працюють над розробкою нових матеріалів-перетворювачів енергії. Це можуть бути різні системи солей як накопичувачі енергії. Подальші успіхи геліоенергетики залежать від тих матеріалів,
Слайд 31

Для виготовлення сонячних батарей головним напівпровідниковим матеріалом є силіцій та сполуки силіцію. Нині хіміки працюють над розробкою нових матеріалів-перетворювачів енергії. Це можуть бути різні системи солей як накопичувачі енергії. Подальші успіхи геліоенергетики залежать від тих матеріалів, які запропонують хіміки для перетворення енергії. У новому тисячолітті приріст виробництва електроенергії буде відбуватися за рахунок розвитку сонячної енергетики, а також метанового бродіння побутових відходів та інших нетрадиційних джерел добування енергії.

Підготувала учениці 10 правового класу Місковець Анастасія
Слайд 32

Підготувала учениці 10 правового класу Місковець Анастасія

Список похожих презентаций

Значение химии

Значение химии

Введение. Повсюду нас окружают предметы и изделия, изготовленные из веществ и материалов, которые получены на химических заводах и фабриках. Кроме ...
Значение химии в жизни современного человека

Значение химии в жизни современного человека

Цель и задачи работы. Цель: Раскрыть степень влияния химии на повседневную жизнь современного человека. Задачи: Раскрыть тему; Изложить проблему; ...
Значение химии в жизни человека

Значение химии в жизни человека

Значение химии в жизни человека трудно переоценить. Приведём фундаментальные области, в которых химия оказывает своё созидательное воздействие на ...
Превращения веществ. Значение химии для человека.

Превращения веществ. Значение химии для человека.

Проверка д/з: №3. Вещества: Медь Стекло Керамика Алюминий. Тела: Монета Стакан Ваза Проволока. №6. А) простые вещества - кислород, сера, гелий. Б) ...
Значение химии

Значение химии

У 1897 Джозеф Джон Томсон (1856 - 1940) відкрив електрон, заряд якого з високою точністю виміряв в 1909 Роберт Міллікен (1868 - 1953). У 1911 Ернст ...
Значение химии в жизни человека

Значение химии в жизни человека

Значение химии. Агропромышленность Машино – и ракетостроение Текстиль Архитектура Фармацевтика Предметы быта Пищевая промышленность Металлургия. Химия ...
Плотность. Способы определения, практическое значение в химии и жизни человека

Плотность. Способы определения, практическое значение в химии и жизни человека

Опыт №1. «Определение плотности и концентрации растворов кислот.». Для опыта нам потребуются кислоты(в данном случае соляная (HCl),серная кислоты(H2SO4), ...
Вклад Д.И. Менделеева в развитие агрохимии. Значение его вклада в современном сельском хозяйстве

Вклад Д.И. Менделеева в развитие агрохимии. Значение его вклада в современном сельском хозяйстве

Показать каким источником служит почва, какие элементы содержатся в ней. Цель Проблема. Как почва изменяется со временем? Какие заболевания в горной ...
Значение органической химии

Значение органической химии

Значение органической химии чрезвычайно велико. Оно обусловлено той исключительной ролью , какую играют в жизни человека органические вещества. Белки, ...
Проблемы химии

Проблемы химии

Философские проблемы химии. Вопросы:. Концептуальные системы химии История химии Синергетика как современная научная методология. Концептуальные системы ...
Ресурсы Интернет для подготовки школьных творческих заданий по химии

Ресурсы Интернет для подготовки школьных творческих заданий по химии

Эффективность творческих заданий. Творческий процесс усиливает мотивацию учебы и дает его участнику мощный положительный эмоциональный импульс. Направления ...
10 класс Урок химии "Белки

10 класс Урок химии "Белки

Белки – биоорганические полимеры, образованные аминокислотами; имеют строго определенные элементарный состав и пространственную структуру. Белки - ...
Предмет химии Вещества

Предмет химии Вещества

Задание: Заполните таблицы. В первой таблице подберите к одному понятию вещество пять понятий физических тел. Во второй таблице наоборот. Задание: ...
Великие учёные, внёсшие значительный вклад в развитие химии

Великие учёные, внёсшие значительный вклад в развитие химии

Дмитрий Иванович Менделеев. Родился в Тобольске в семье директора гимназии. После окончания гимназии он поступил в Главный педагогический институт ...
по химии витамины

по химии витамины

Витамины. Низкомолекулярные органические соединения различной химической природы, необходимые для осуществления важнейших процессов, протекающих в ...
Витамины. Урок химии

Витамины. Урок химии

Витамины (в переводе с латинского «необходимые для жизни») – это органические вещества, которые являются незаменимыми компонентами нашего питания. ...
Типы химических реакций в органической и неорганической химии

Типы химических реакций в органической и неорганической химии

Классификация химических реакций. По числу и составу реагирующих и образующихся веществ (в неорганической химии). По числу и составу реагирующих и ...
Викторина по химии

Викторина по химии

1.Газ, который применили во время первой мировой войны в качестве химического оружия. 2. Единственный жидкий металл. 3.Русский учёный - энциклопедист. ...
Викторина по химии "Что это?"

Викторина по химии "Что это?"

РЕБЯТА!!! ЗА МНОЙ!!! К ВИКТОРИНЕ «ЧТО ЭТО?». ОПРЕДЕЛЯЕМ, О КАКИХ ВЕЩЕСТВАХ ИДЕТ РЕЧЬ??? 1 2 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ВЫБИРАЙ!! Трудно представить, что ...
Викторина «Своя игра» по химии

Викторина «Своя игра» по химии

Вопрос. Отечественный ученый, назвавший человека – «мощной геологической силой, способной изменить лик Земли»? Как называется нарушение природной ...

Конспекты

Белки. На перекрестках химии и биологии

Белки. На перекрестках химии и биологии

Урок в 10 классе «Белки. На перекрестках химии и биологии». Цель урока:. систематизация и углубление знаний учащихся по теме «Белки». Образовательные ...
Тренировка памяти на уроках химии

Тренировка памяти на уроках химии

. Муниципальное бюджетное общеобразовательное учреждение. «Основная общеобразовательная школа №6». г.Топки Кемеровской области. Мастер-класс ...
Школьный кабинет химии

Школьный кабинет химии

Урок-экскурсия «Школьный кабинет химии». Цели мероприятия:. Предметная:. познакомить с новой наукой - химией, что она изучает;. Методологическая:. ...
Развитие познавательной самостоятельности на уроках химии через составление химических задач

Развитие познавательной самостоятельности на уроках химии через составление химических задач

Развитие познавательной самостоятельности на уроках химии через составление химических задач. «Не мыслям надо учить, а мыслить…». . И.Кант. ...
Решение экспериментальных задач по органической химии

Решение экспериментальных задач по органической химии

Конспект открытого урока . Практическая работа №4 «Решение экспериментальных задач по органической химии». Класс:10. УМК: Рудзитис Г.Е., ФельдманФ.Г. ...
Превращение веществ. Роль химии в жизни человека. Краткий очерк истории развития химии

Превращение веществ. Роль химии в жизни человека. Краткий очерк истории развития химии

МБОУ «Гимназия №1 города Новопавловска». Химия 8 класс. Тема:. Превращение веществ. Роль химии в жизни человека. Краткий очерк истории ...
Предмет органической химии

Предмет органической химии

Муниципальное бюджетное общеобразовательное учреждение. Орловская средняя общеобразовательная школа №3. Открытый урок. по теме «Предмет ...
Игра как средство развития школьников на уроках химии

Игра как средство развития школьников на уроках химии

Игра как средство развития школьников на уроках химии. . Мы прекрасно знаем, что играть любят не только дети, но и взрослые. Главная задача моей ...
Именные реакции в органической химии

Именные реакции в органической химии

Урок обобщения: "Именные реакции в органической химии" 10 класс. Максимова И.Н. учитель химии и биологии. . МБОУ «Среднекибечская СОШ» Канашского ...
Значение металлов в жизни человека

Значение металлов в жизни человека

Тема:. Значение металлов в жизни человека. Цель урока:. Формирование знаний о значении металлов в жизни человека. Задачи:. обучающие:. знать ...

Советы как сделать хороший доклад презентации или проекта

  1. Постарайтесь вовлечь аудиторию в рассказ, настройте взаимодействие с аудиторией с помощью наводящих вопросов, игровой части, не бойтесь пошутить и искренне улыбнуться (где это уместно).
  2. Старайтесь объяснять слайд своими словами, добавлять дополнительные интересные факты, не нужно просто читать информацию со слайдов, ее аудитория может прочитать и сама.
  3. Не нужно перегружать слайды Вашего проекта текстовыми блоками, больше иллюстраций и минимум текста позволят лучше донести информацию и привлечь внимание. На слайде должна быть только ключевая информация, остальное лучше рассказать слушателям устно.
  4. Текст должен быть хорошо читаемым, иначе аудитория не сможет увидеть подаваемую информацию, будет сильно отвлекаться от рассказа, пытаясь хоть что-то разобрать, или вовсе утратит весь интерес. Для этого нужно правильно подобрать шрифт, учитывая, где и как будет происходить трансляция презентации, а также правильно подобрать сочетание фона и текста.
  5. Важно провести репетицию Вашего доклада, продумать, как Вы поздороваетесь с аудиторией, что скажете первым, как закончите презентацию. Все приходит с опытом.
  6. Правильно подберите наряд, т.к. одежда докладчика также играет большую роль в восприятии его выступления.
  7. Старайтесь говорить уверенно, плавно и связно.
  8. Старайтесь получить удовольствие от выступления, тогда Вы сможете быть более непринужденным и будете меньше волноваться.

Информация о презентации

Ваша оценка: Оцените презентацию по шкале от 1 до 5 баллов
Дата добавления:2 мая 2019
Категория:Химия
Содержит:32 слайд(ов)
Поделись с друзьями:
Скачать презентацию
Смотреть советы по подготовке презентации