- Комплексная оценка качества продукции

Презентация "Комплексная оценка качества продукции" по менеджменту – проект, доклад

Слайд 1
Слайд 2
Слайд 3
Слайд 4
Слайд 5
Слайд 6
Слайд 7
Слайд 8
Слайд 9
Слайд 10
Слайд 11
Слайд 12
Слайд 13
Слайд 14
Слайд 15
Слайд 16
Слайд 17
Слайд 18
Слайд 19
Слайд 20
Слайд 21

Презентацию на тему "Комплексная оценка качества продукции" можно скачать абсолютно бесплатно на нашем сайте. Предмет проекта: Менеджмент. Красочные слайды и иллюстрации помогут вам заинтересовать своих одноклассников или аудиторию. Для просмотра содержимого воспользуйтесь плеером, или если вы хотите скачать доклад - нажмите на соответствующий текст под плеером. Презентация содержит 21 слайд(ов).

Слайды презентации

Лекція КОМПЛЕКСНА ОЦІНКА ЯКОСТІ ПРОДУКЦІЇ
Слайд 1

Лекція КОМПЛЕКСНА ОЦІНКА ЯКОСТІ ПРОДУКЦІЇ

У цьому випадку продукція розглядається як результат процесу трудової діяльності, що має корисні властивості, отриманий у визначеному місці за певний інтервал часу та призначений для використання з метою задоволення певних потреб суспільного або особистого характеру. Якість продукції - це сукупність
Слайд 2

У цьому випадку продукція розглядається як результат процесу трудової діяльності, що має корисні властивості, отриманий у визначеному місці за певний інтервал часу та призначений для використання з метою задоволення певних потреб суспільного або особистого характеру.

Якість продукції - це сукупність властивостей продукції, що обумовлюють її придатність задовольняти певні потреби у відповідності зі своїм призначенням.

Техніко-економічне поняття «якість продукції» охоплює ті властивості продукції, що пов'язані з можливістю задоволення продукцією певних суспільних або особистих потреб відповідно до її призначення.

Властивість продукції - це її особливість, що може виявлятися при її створенні, експлуатації або споживанні. Сукупність властивостей допомагає відрізнити один вид продукції від іншого. Властивості продукції можна поділити на прості й складні. До простих належать смак, зовнішній вигляд, колір. До скл
Слайд 3

Властивість продукції - це її особливість, що може виявлятися при її створенні, експлуатації або споживанні.

Сукупність властивостей допомагає відрізнити один вид продукції від іншого. Властивості продукції можна поділити на прості й складні.

До простих належать смак, зовнішній вигляд, колір

До складних належать перетравлюваність, засвоюваність, калорійність та ін.

Оцінка якості продукції передбачає визначення абсолютного, відносного, перспективного, оптимального її рівня. Рівень якості - це кількісна характеристика міри придатності того чи іншого виду продукції для задоволення конкретного попиту на неї у порівнянні з відповідними базовими показниками за фіксо
Слайд 4

Оцінка якості продукції передбачає визначення абсолютного, відносного, перспективного, оптимального її рівня.

Рівень якості - це кількісна характеристика міри придатності того чи іншого виду продукції для задоволення конкретного попиту на неї у порівнянні з відповідними базовими показниками за фіксованих умов споживання.

За новими видами продукції доцільно визначати оптимальний рівень якості, тобто такий, за якого загальна величина суспільних витрат, витрат на виробництво і використання повинна бути достатньою і мінімальною в певних умовах попиту. Абсолютний рівень визначають з допомогою обчислення показників без їх
Слайд 5

За новими видами продукції доцільно визначати оптимальний рівень якості, тобто такий, за якого загальна величина суспільних витрат, витрат на виробництво і використання повинна бути достатньою і мінімальною в певних умовах попиту.

Абсолютний рівень визначають з допомогою обчислення показників без їх порівняння з відповідними показниками аналогічних виробів.

Відносний рівень визначають, порівнюючи показники якості з кращими аналогами вітчизняних та зарубіжних зразків.

Перспективний рівень - перспективні і пріоритетні напрямки та темпи розвитку науки і техніки.

Розглядаючи показники якості, варто розрізняти, з одного боку, назву показника (вологість, зольність, мікробна обсіменінність, пружність, в'язкість тощо), а з іншого - його числове значення, що може змінюватися залежно від різних умов. До якісних ознак продукції належать колір, форма виробу, спосіб
Слайд 6

Розглядаючи показники якості, варто розрізняти, з одного боку, назву показника (вологість, зольність, мікробна обсіменінність, пружність, в'язкість тощо), а з іншого - його числове значення, що може змінюватися залежно від різних умов. До якісних ознак продукції належать колір, форма виробу, спосіб поєднання окремих компонентів. А кількісна ознака продукції є її параметром.

Щоб визначити рівень якості, застосовують показники якості продукції

Показник якості - це кількісна характеристика однієї чи декількох властивостей продукції стосовно певних умов створення або споживання. Показник якості продукції характеризує придатність продукції задовольняти необхідні потреби.

Показник якості продукції може виражатися в різних одиницях (ккал, відсотках, балах тощо).

Параметр продукції кількісно характеризує будь-які властивості, у тому числі і ті, що входять до складу якості продукції. Для оцінки якості продукції може застосовуватися система показників – одиничний, комплексний, визначальний, інтегральний.
Слайд 7

Параметр продукції кількісно характеризує будь-які властивості, у тому числі і ті, що входять до складу якості продукції.

Для оцінки якості продукції може застосовуватися система показників – одиничний, комплексний, визначальний, інтегральний.

Параметр продукції. Одиничний показник -. це показник якості продукції, що характеризує одну з її властивостей. Наприклад, смак, колір, аромат, вологість, пружність, консистенція, набухання тощо. Одиничні показники можуть належати як до одиниці продукції, так і до сукупності одиниць однорідної проду
Слайд 8

Параметр продукції

Одиничний показник -

це показник якості продукції, що характеризує одну з її властивостей. Наприклад, смак, колір, аромат, вологість, пружність, консистенція, набухання тощо. Одиничні показники можуть належати як до одиниці продукції, так і до сукупності одиниць однорідної продукції, характеризуючи одну просту властивість.

Комплексний показник -

це показник, що характеризує кілька властивостей продукції або це є одна складна властивість, що має декілька простих. Показник «харчова цінність» є комплексним, тому що відображає всю повноту корисних властивостей продукції, пов'язаних з умістом у ній широкого переліку харчових речовин (білків, жирів, вуглеводів, мінеральних речовин, вітамінів та ін.) її енергетичну цінність і органолептичні характеристики продукції.

Визначальний показник -

це показник, за допомогою якого оцінюють якість продукції. Ухвалено рішення оцінювати якість за сукупністю властивостей (запахом і смаком, структурою, кольором, формою, оформленням), показники яких виражають в балах. Кожний показник може мати один з п'яти балів: «відмінно» - 5, «добре» - 4, «задовільно» - 3, «погано» - 2, «дуже погано» - 1. Експерти для кожного показника встановлюють коефіцієнт вагомості (важливості).

Коефіцієнт вагомості показників якості продукції -. це кількісна характеристика значимості даного показника якості продукції серед інших її показників якості. Коефіцієнти вагомості визначають соціологічним або експертним методом, а також на основі аналізу впливу даного показника якості продукції на
Слайд 9

Коефіцієнт вагомості показників якості продукції -

це кількісна характеристика значимості даного показника якості продукції серед інших її показників якості.

Коефіцієнти вагомості визначають соціологічним або експертним методом, а також на основі аналізу впливу даного показника якості продукції на ефективність її споживання або реалізації.

Визначальний показник якості знаходять у такий спосіб: експерти оцінюють у балах кожний показник, потім середні результати оцінки перемножують на коефіцієнти вагомості, а добутки підсумовують. Якщо рішення про оцінку якості продукції приймають з огляду й на інші властивості (калорійність та ін.), то визначальний показник має включати відносні значення показників цих властивостей з відповідними коефіцієнтами вагомості.

Інтегральний показник якості -. визначається як відношення сумарного корисного ефекту від її споживання до сумарних витрат на її створення й споживання. Наприклад, амінокислотний скор, інтегральний скор, які відображають відсоток відповідності показників амінокислотного або хімічного складу (відпові
Слайд 10

Інтегральний показник якості -

визначається як відношення сумарного корисного ефекту від її споживання до сумарних витрат на її створення й споживання.

Наприклад, амінокислотний скор, інтегральний скор, які відображають відсоток відповідності показників амінокислотного або хімічного складу (відповідно) того або іншого продукту (продукції, напівфабрикату) до формули збалансованого харчування.

Базове значення показника якості продукції -. це значення показника якості, прийняте за основу при порівняльній оцінці якості продукції. Базовими значеннями можуть бути: значення показників кращих вітчизняних і закордонних зразків, щодо яких є достовірні дані про їх якість; значення показників якост
Слайд 11

Базове значення показника якості продукції -

це значення показника якості, прийняте за основу при порівняльній оцінці якості продукції. Базовими значеннями можуть бути:

значення показників кращих вітчизняних і закордонних зразків, щодо яких є достовірні дані про їх якість; значення показників якості, досягнуті в попередньому періоді, або заплановані значення показників перспективних зразків, знайдені експериментально або теоретичними методами; значення показників якості, що задані у вимогах на продукцію (ДСТУ, ГОСТи, ГСТУ, ТУ, Збірники рецептур та ін.).

Обчислюючи відношення фактичного значення показника якості оцінюваної продукції до базового значення цього показника, одержують відносне значення показника якості, яким зручно користуватися при порівнянні фактичних значень із базовими значеннями показників якості продукції. Відносне значення показни
Слайд 12

Обчислюючи відношення фактичного значення показника якості оцінюваної продукції до базового значення цього показника, одержують відносне значення показника якості, яким зручно користуватися при порівнянні фактичних значень із базовими значеннями показників якості продукції.

Відносне значення показника якості продукції

Основні типи показників якості продукції
Слайд 13

Основні типи показників якості продукції

Комплексная оценка качества продукции Слайд: 14
Слайд 14
Номінальні значення показників якості й параметрів продукції наводяться в стандартах, технічних умовах та іншій нормативно-технічній документації, довідковій літературі. Номінальне значення показника якості -. це регламентоване значення показника якості продукції, від якого ведеться відлік допустими
Слайд 15

Номінальні значення показників якості й параметрів продукції наводяться в стандартах, технічних умовах та іншій нормативно-технічній документації, довідковій літературі.

Номінальне значення показника якості -

це регламентоване значення показника якості продукції, від якого ведеться відлік допустимих відхилень.

Допустимі відхилення. показника якості встановлюють границі відхилень, які відображені в стандарті та визначаються шляхом порівняння фактичного і номінального значень показника. Граничне значення. визначене нормативною документацією для відповідної продукції, може бути або мінімальним, або максималь
Слайд 16

Допустимі відхилення

показника якості встановлюють границі відхилень, які відображені в стандарті та визначаються шляхом порівняння фактичного і номінального значень показника.

Граничне значення

визначене нормативною документацією для відповідної продукції, може бути або мінімальним, або максимальним, або діапазонним.

При мінімальному граничному значенні у нормативній документації встановлюється регламентоване значення - не менше, при максимальному - не більше, а при діапазонному - не менше і не більше. Граничні значення встановлюються за показниками якості й використовуються під час контролювання якості продукції. Для окремих видів продукції встановлюються мінімальні та максимальні значення показника. До граничних значень показників належать і допустимі відхилення.

Одиничні показники якості. можна умовно поділити на дві групи: - експлуатаційні (показники технічного рівня); - виробничо-технологічні (показники технологічності).
Слайд 17

Одиничні показники якості

можна умовно поділити на дві групи: - експлуатаційні (показники технічного рівня); - виробничо-технологічні (показники технологічності).

До експлуатаційних показників належать: показники функціонального призначення визначають здатність продукції, послуг виконувати свої основні функції; показники соціального призначення – зовнішній вигляд, склад, вміст окремих компонентів, імідж послуг, аромат, звук і т.д.; показники класифікаційного
Слайд 18

До експлуатаційних показників належать:

показники функціонального призначення визначають здатність продукції, послуг виконувати свої основні функції; показники соціального призначення – зовнішній вигляд, склад, вміст окремих компонентів, імідж послуг, аромат, звук і т.д.; показники класифікаційного призначення – здатність властивостей та показників послуг виступати класифікаційними ознаками, наприклад, потужність, витрати матеріалу, палива; показники універсального призначення – здатність властивостей та показників продукції, послуг задовольняти різноманітні вимоги.

ПОКАЗНИКИ ПРИЗНАЧЕННЯ визначають основні функціональні властивості продукції та обумовлюють діапазон її застосування (сферу використання, продуктивність, потужність, вміст корисних речовин, калорійність, енергетична цінність, відсотковий вміст окремих компонентів і т.д.).

Надійність – це властивість продукції виконувати свої функції із збереженням експлуатаційних показників у встановлених межах протягом відповідного проміжку часу. Безвідмовність – властивість надійності продукції, послуги зберігати працездатність протягом деякого наробітку в часі без вимушених перерв
Слайд 19

Надійність – це властивість продукції виконувати свої функції із збереженням експлуатаційних показників у встановлених межах протягом відповідного проміжку часу. Безвідмовність – властивість надійності продукції, послуги зберігати працездатність протягом деякого наробітку в часі без вимушених перерв. Довговічність – це властивість продукції тривалий час зберігати свою працездатність у тих або інших умовах експлуатації. Ремонтопридатність технічного об’єкта полягає у пристосуванні до попередження та виявлення причин пошкоджень та усунення їх шляхом проведення ремонтів та технічного обслуговування. Збереженість (стабільність) властивостей якості продукції, послуги характеризує частку зниження найважливіших показників призначення, надійності, ергономічності, екологічності, естетичності (дизайну), патентоспроможності в процесі використання.

ПОКАЗНИКИ НАДІЙНОСТІ характеризують здатність продукції, послуг зберігати протягом певного часу в певних межах усі параметри та функційні властивості.

Естетичність – комплексна властивість, що робить вплив на почуттєве сприйняття людиною усієї продукції, послуги у цілому з погляду його зовнішнього вигляду. Показники транспортабельності визначають пристосованість продукції до її переміщення у просторі (транспортування), яка не супроводжується при ц
Слайд 20

Естетичність – комплексна властивість, що робить вплив на почуттєве сприйняття людиною усієї продукції, послуги у цілому з погляду його зовнішнього вигляду. Показники транспортабельності визначають пристосованість продукції до її переміщення у просторі (транспортування), яка не супроводжується при цьому її експлуатацією або споживанням, а також до підготовчих і заключних операцій, пов’язаних із транспортуванням. Показники безпеки характеризують нешкідливість продукції (послуги) для людини під час її виробництва (надання) та реалізації (споживання) та обов’язково враховуються під час сертифікації (наприклад, вміст токсичних, хімічних, шкідливих речовин). Екологічні показники характеризують рівень шкідливого впливу на навколишнє середовище під час виробництва (надання) або реалізації (споживання) продукції, (послуги). Патентно-правові показники відображають ступінь використання в продукції, послузі запатентованих складових і є суттєвим фактором при визначенні конкурентоспроможності продукції.

Економічні показники відображають витрати на розробку, виготовлення або надання та експлуатацію або споживання продукції, послуги.

До виробничо-технологічних показників належать: Показники стандартизації та уніфікації характеризують відповідність продукції, послуг стандартам, відображають ступінь використання в ній стандартизованих та уніфікованих складових, а також рівень уніфікації з іншими видами продукції. Показники матеріа
Слайд 21

До виробничо-технологічних показників належать:

Показники стандартизації та уніфікації характеризують відповідність продукції, послуг стандартам, відображають ступінь використання в ній стандартизованих та уніфікованих складових, а також рівень уніфікації з іншими видами продукції. Показники матеріаломісткості та трудомісткості використовують для визначення кількості матеріалів, праці, що витрачається на виготовлення одиниці продукції (виконання одиниці роботи, надання послуги). Показники енергоємності характеризують витрати енергії на виробництво одиниці продукції, на надання послуги. Показники блоковості (збірності) характеризують частку специфікованих складових частин у загальній кількості складових частин одиниці продукції. Блоковість продукції характеризує простоту її монтажу.

Показники технологічності характеризують ефективність та досконалість конструктивно-технологічних рішень продукції, які обумовлюють високу продуктивність праці під час виготовлення, ремонту та технічного обслуговування.

Список похожих презентаций

Эстафета качества

Эстафета качества

ЦЕЛЬ ПРОЕКТА. Вовлечение в движение за деловое совершенство и качество творческой молодежи разных стран (прежде всего, путем интеграции и координации ...
Сертификация систем менеджмента качества

Сертификация систем менеджмента качества

Сертификация систем менеджмента качества организаций по международным стандартам ISO 9001:2011 и получение сертификата соответствия. ISO 9001 - серия ...
Основные принципы менеджмента качества в соответствии с СТ РК ИСО 9001-2009

Основные принципы менеджмента качества в соответствии с СТ РК ИСО 9001-2009

Основа СМК. Системы менеджмента качества приводятся в движение требованиями потребителя организации. Потребителям необходима продукция (услуга), характеристики ...
Описание продукции (услуги)

Описание продукции (услуги)

Наше предприятие будет заниматься реализацией кофе и кофесодержащих напитков, а так же собственной выпечки и десертов, приготовленных по рецептам ...
Объективные и субъективные причины кризисов в развитии систем менеджмента качества на предприятии

Объективные и субъективные причины кризисов в развитии систем менеджмента качества на предприятии

Определение. Система менеджмента качества (СМК) — совокупность организационной структуры, методик, процессов и ресурсов, необходимых для общего руководства ...
Комплексная система управления качеством

Комплексная система управления качеством

введение. Одним из важнейших факторов роста эффективности производства является улучшение качества выпускаемой продукции или предоставляемой услуги. ...
Эффективные стандарты работы риелтора. Продаем новостройки

Эффективные стандарты работы риелтора. Продаем новостройки

Пять ключевых проблем при продаже новостроек. Потеря клиента при входящем звонке. Звонок это самый ключевой вход клиента в продажу. Результативность ...
Финансовый менеджмент

Финансовый менеджмент

1. Цели, задачи и содержание финансового менеджмента. Под финансовым менеджментом понимают: систему управления формированием, распределением и использованием ...
Стратегический менеджмент

Стратегический менеджмент

. в каком положении предприятие находится в настоящее время? в каком положении оно хотело бы находиться через три, пять, десять лет? каким способом ...
Стандартизация и качество

Стандартизация и качество

Трансформация рынка конкретной услуги. Три стадии, которые любая услуга проходит в своем развитии: 1) уникальность; 2) стандарт; 3) коробочное решение. ...
Международный менеджмент

Международный менеджмент

Структура международного менеджмента охватывающие пять основных сфер управления фирменным бизнесом:. исследование, анализ и оценка внешней среды бизнеса ...
Коммуникационный менеджмент

Коммуникационный менеджмент

Раздел 1. КОММУНИКАЦИИ И КОММУНИКАЦИОННЫЙ МЕНЕДЖМЕНТ. По подсчетам специалистов, 73% американских, 63% английских, 85% японских руководителей считают, ...

Советы как сделать хороший доклад презентации или проекта

  1. Постарайтесь вовлечь аудиторию в рассказ, настройте взаимодействие с аудиторией с помощью наводящих вопросов, игровой части, не бойтесь пошутить и искренне улыбнуться (где это уместно).
  2. Старайтесь объяснять слайд своими словами, добавлять дополнительные интересные факты, не нужно просто читать информацию со слайдов, ее аудитория может прочитать и сама.
  3. Не нужно перегружать слайды Вашего проекта текстовыми блоками, больше иллюстраций и минимум текста позволят лучше донести информацию и привлечь внимание. На слайде должна быть только ключевая информация, остальное лучше рассказать слушателям устно.
  4. Текст должен быть хорошо читаемым, иначе аудитория не сможет увидеть подаваемую информацию, будет сильно отвлекаться от рассказа, пытаясь хоть что-то разобрать, или вовсе утратит весь интерес. Для этого нужно правильно подобрать шрифт, учитывая, где и как будет происходить трансляция презентации, а также правильно подобрать сочетание фона и текста.
  5. Важно провести репетицию Вашего доклада, продумать, как Вы поздороваетесь с аудиторией, что скажете первым, как закончите презентацию. Все приходит с опытом.
  6. Правильно подберите наряд, т.к. одежда докладчика также играет большую роль в восприятии его выступления.
  7. Старайтесь говорить уверенно, плавно и связно.
  8. Старайтесь получить удовольствие от выступления, тогда Вы сможете быть более непринужденным и будете меньше волноваться.

Информация о презентации

Ваша оценка: Оцените презентацию по шкале от 1 до 5 баллов
Дата добавления:8 сентября 2018
Категория:Менеджмент
Содержит:21 слайд(ов)
Поделись с друзьями:
Скачать презентацию
Смотреть советы по подготовке презентации