- Технология приготовления птицы

Презентация "Технология приготовления птицы" (10 класс) по технологиям – проект, доклад

Слайд 1
Слайд 2
Слайд 3
Слайд 4
Слайд 5
Слайд 6
Слайд 7
Слайд 8
Слайд 9
Слайд 10
Слайд 11
Слайд 12
Слайд 13
Слайд 14
Слайд 15
Слайд 16
Слайд 17
Слайд 18
Слайд 19
Слайд 20
Слайд 21
Слайд 22
Слайд 23
Слайд 24
Слайд 25
Слайд 26
Слайд 27
Слайд 28
Слайд 29
Слайд 30
Слайд 31
Слайд 32
Слайд 33
Слайд 34
Слайд 35

Презентацию на тему "Технология приготовления птицы" (10 класс) можно скачать абсолютно бесплатно на нашем сайте. Предмет проекта: Технологии. Красочные слайды и иллюстрации помогут вам заинтересовать своих одноклассников или аудиторию. Для просмотра содержимого воспользуйтесь плеером, или если вы хотите скачать доклад - нажмите на соответствующий текст под плеером. Презентация содержит 35 слайд(ов).

Слайды презентации

ТЕХНОЛОГІЯ ПРИГОТУВАННЯ СТРАВ З ЗАПЕЧЕНОЇ ПТИЦІ
Слайд 1

ТЕХНОЛОГІЯ ПРИГОТУВАННЯ СТРАВ З ЗАПЕЧЕНОЇ ПТИЦІ

Значення страв із птиці, у харчуванні. Значення страв із птиці у харчуванні Для приготування других страв використовують сільськогосподарську птицю (кури, качки, гуси, індики). Страви із птиці мають приємний смак, високу поживність і легко засвоюються організмом. Вони містять багато повноцінних легк
Слайд 2

Значення страв із птиці, у харчуванні

Значення страв із птиці у харчуванні Для приготування других страв використовують сільськогосподарську птицю (кури, качки, гуси, індики). Страви із птиці мають приємний смак, високу поживність і легко засвоюються організмом. Вони містять багато повноцінних легкозасвоюваних білків, жирів, вітамінів та екстрактивних речовин. За вмістом азотистих речовин найціннішим є філе птиці. Порівняно з м'ясом свійських тварин сполучної тканини у м'ясі птиці менше, вона ніжніша і пухкіша. Страви з дичини характеризуються специфічним (іноді гіркуватим) присмаком. Страви з нежирної птиці широко вживаються у лікувальному харчуванні.

Птицю варять, припускають, смажать, тушкують, запікають. Спосіб теплової обробки залежить від виду, вгодованості й віку птиці. Стару птицю варять або тушкують, оскільки у неї тверде м'ясо і при смаженні погано розм'якшується. Для зберігання поживних речовин курчат, філе курки , а також вироби з котл
Слайд 3

Птицю варять, припускають, смажать, тушкують, запікають. Спосіб теплової обробки залежить від виду, вгодованості й віку птиці. Стару птицю варять або тушкують, оскільки у неї тверде м'ясо і при смаженні погано розм'якшується. Для зберігання поживних речовин курчат, філе курки , а також вироби з котлетної маси припускають. Щоб зберегти білий колір філе і поліпшити смак, під час припускання додають біле сухе вино або сік лимона. І Норма закладання солі, спецій і зелені в рецептурах не вказана, їх слід додавати на порцію в такій кількості, г: солі й зелені петрушки або кропу – 3-5 (нетто), перцю – 0,05, лаврового листа – 0,02.

Правила запікання птиці. ). Заправлені цілі тушки курей, курчат натирають сіллю всередині і зовні, змащують сметаною, кладуть спинкою донизу на розігрітий з жиром лист і обсмажують на плиті при температурі 150-160°С до утворення на поверхні рум'яної кірочки. Тушки обсмажують з усіх боків і доводять
Слайд 4

Правила запікання птиці

).

Заправлені цілі тушки курей, курчат натирають сіллю всередині і зовні, змащують сметаною, кладуть спинкою донизу на розігрітий з жиром лист і обсмажують на плиті при температурі 150-160°С до утворення на поверхні рум'яної кірочки. Тушки обсмажують з усіх боків і доводять до готовності у жаровій шафі при температурі 150- 160°С, періодично перевертаючи і поливаючи жиром і соком, що вид¬іляються. Заправлені тушки великої птиці натирають сіллю, кладуть спинкою донизу на лист, поверхню. Індиків поливають розтопленим маслом, а гусей і качок змочують гарячою водою і смажать у жаровій шафі при температурі 220-250°С. Через кожні 10-15 хв. птицю поливають соком і жиром, що виділяються. Коли на поверхні грудної частини утвориться рум'яна кірочка, тушку перевертають спинкою догори і смажать до готовності при температурі 150-160°С. Старих курей, гусей, качок та індиків перед запіканням відварюють до напівготовності. Тривалість запікання курчат, куріпок - 20-30 хв.курей і качок - 40-60хв., гусей, індичок- 1 - 1,5 год. Готовність смаженої птиці або кролика визначають проколюванням кухарською голкою товстої частини м'якоті (з готового виробу витікає прозорий сік).

Запечені тушки птиці розрубують уздовж надві частини, потім кожну половину розбирають на однакову кількість шматочків. Коли порціонують велику птицю, можна вирубати спинну кістку. Філе розрубують упоперек, а ніжки навскіс. На порцію подають по 2 шматочки (філе й окісточок). Курчат подають цілими туш
Слайд 5

Запечені тушки птиці розрубують уздовж надві частини, потім кожну половину розбирають на однакову кількість шматочків. Коли порціонують велику птицю, можна вирубати спинну кістку. Філе розрубують упоперек, а ніжки навскіс. На порцію подають по 2 шматочки (філе й окісточок). Курчат подають цілими тушками або розрубують уздовж навпіл, посередині грудної кістки. Іноді на 3-5 частин. Шматочки птиці кладуть у сотейник, доливають м'ясний сік і прогрівають 5-7 хв. Подаючи на стіл, на порційне блюдо або тарілку кладуть смажену картоплю, поряд порцію запеченої птиці, поливають м'ясним соком і вершковим маслом. Додатково на гарнір можна подати у салатнику або на пиріжковій тарілці зелений салат, салат з білоголової або червоно¬голової капусти, мариновані ягоди і фрукти, квашені яблука.

Качок, гусей, індиків смажать також цілими у жаровій шафі, попередньо начиняючи їх яблуками, рисом, гречаною кашею з чорносливом або локшиною з грибами та ін. У процесі смаження птицю поливають жиром і соком, що виділилися при цьому. Курей смажать також цілими, поливаючи сметаною або жиром, проте на
Слайд 6

Качок, гусей, індиків смажать також цілими у жаровій шафі, попередньо начиняючи їх яблуками, рисом, гречаною кашею з чорносливом або локшиною з грибами та ін. У процесі смаження птицю поливають жиром і соком, що виділилися при цьому. Курей смажать також цілими, поливаючи сметаною або жиром, проте начинку (гриби, рис, сухарі) використовують рідше. Страви з кролика (або з нутрії) готують здебільшого тушкованими. Для цього його нарізають на порціонні куски і обсмажують, а потім тушкують, додаючи прянощі, сметану. Нутрію краще тушкувати з використанням ягідного, фруктового або овочевого маринаду.

Страви з птиці в старовинній українській кухні використовували як святкові, тепер асортимент досить широкий і готують їх часто, здебільшого запеченими. Курей, качок, гусей, індиків як правило, розрізають по 2—3 куски на порцію, і запікають

Запечена птиця повинна мати рівномірний золотистий колір, на розрізі – білий, колір кісточків – темно- сірий. Консистенція кірочки хрустка, всередині м'яка, соковита. Термін зберігання гарячих запечених цілих тушок птиці не більше 1 годину. Для тривалішого зберігання їх охолоджують , а перед викорис
Слайд 7

Запечена птиця повинна мати рівномірний золотистий колір, на розрізі – білий, колір кісточків – темно- сірий. Консистенція кірочки хрустка, всередині м'яка, соковита. Термін зберігання гарячих запечених цілих тушок птиці не більше 1 годину. Для тривалішого зберігання їх охолоджують , а перед використанням розрубують на порції і прогрівають. Порціонні вироби запікають безпосередньо перед подаванням, оскільки при зберіганні погіршується їх якість.

Вимоги до якості

Курочка в червоній шубці
Слайд 8

Курочка в червоній шубці

Інгредієнти. курячі стегенця 1кг буряк 250 г часник 0.005 г майонез або сметани 0.2 г сіль 0.001г перець 0.001г
Слайд 9

Інгредієнти

курячі стегенця 1кг буряк 250 г часник 0.005 г майонез або сметани 0.2 г сіль 0.001г перець 0.001г

Рецепт приготування. Буряк натерти на крупній терці, додати видавлений через чеснокодавку часник. Додати майонез (або сметану), посолити, поперчити, добре перемішати.
Слайд 10

Рецепт приготування

Буряк натерти на крупній терці, додати видавлений через чеснокодавку часник.

Додати майонез (або сметану), посолити, поперчити, добре перемішати.

Обваляти курячі стегенця в отриманій масі і залишити на 20-30 хвилин. Потім викласти стегенця на деко і поставити в духовку. Запікати при температурі 180 градусів протягом 30-35 хвилин.
Слайд 11

Обваляти курячі стегенця в отриманій масі і залишити на 20-30 хвилин.

Потім викласти стегенця на деко і поставити в духовку. Запікати при температурі 180 градусів протягом 30-35 хвилин.

Курячі грудки, запечені з апельсинами і шампіньйонами під сиром.
Слайд 12

Курячі грудки, запечені з апельсинами і шампіньйонами під сиром.

Інгрідієнти. курячі грудки – 0.5 апельсин – 0.1 г шампіньйони - 150-200 г сир - 80-100 г сіль 0.001г Перець 0.001г
Слайд 13

Інгрідієнти

курячі грудки – 0.5 апельсин – 0.1 г шампіньйони - 150-200 г сир - 80-100 г сіль 0.001г Перець 0.001г

РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ. Курячі грудки миємо обсушуємо, натираємо сіллю і перцем і обсмажуємо на розігрітій сковороді по 2 хвилини з двох сторін. Шампіньйони нарізуємо скибочками
Слайд 14

РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ

Курячі грудки миємо обсушуємо, натираємо сіллю і перцем і обсмажуємо на розігрітій сковороді по 2 хвилини з двох сторін.

Шампіньйони нарізуємо скибочками

Цибулю обсмажуємо 7-10 хв солимо. Апельсин чистим і розділяємо на часточки. Сир нарізуємо тонкими скибочками.
Слайд 15

Цибулю обсмажуємо 7-10 хв солимо

Апельсин чистим і розділяємо на часточки

Сир нарізуємо тонкими скибочками.

В форму для запікання або на деко викладаємо обсмажені грудки. На середину грудки кладемо обсмажені гриби, а з боків, часточки апельсина. Потім накриваємо сиром і запікаємо при температурі 170-180 градусів 15-20 хвилин.
Слайд 16

В форму для запікання або на деко викладаємо обсмажені грудки. На середину грудки кладемо обсмажені гриби, а з боків, часточки апельсина.

Потім накриваємо сиром і запікаємо при температурі 170-180 градусів 15-20 хвилин.

КУРКА ПІД СНІГОМ
Слайд 17

КУРКА ПІД СНІГОМ

курка 1.6 кг сіль перець соус: 3 жовтка (варених) 1 ч.л. гірчиці 3-4 зубчика часнику 2 ст.л. соняшникової олії 1 ч.л. оцту 6% 3 ст.л. сметани сіль "сніг": 2-3 білка сіль
Слайд 18

курка 1.6 кг сіль перець соус: 3 жовтка (варених) 1 ч.л. гірчиці 3-4 зубчика часнику 2 ст.л. соняшникової олії 1 ч.л. оцту 6% 3 ст.л. сметани сіль "сніг": 2-3 білка сіль

Курку посолити, поперчить, залишити на 15-20 хвилин. Потім курку викласти на деко (можна курку покласти в рукав для запікання), поставити в духовку, запікати при температурі 180 градусів до готовності (близько години). Готову курку остудити, розрізати на шматочки.
Слайд 19

Курку посолити, поперчить, залишити на 15-20 хвилин.

Потім курку викласти на деко (можна курку покласти в рукав для запікання), поставити в духовку, запікати при температурі 180 градусів до готовності (близько години).

Готову курку остудити, розрізати на шматочки.

ПРИГОТУВАННЯ СОУСУ. Ростерти жовтки з гірчицею. Добавляємо видавлений через чеснокодавку часник. Додаємо рослину олію, оцет, добре перемішуємо
Слайд 21

ПРИГОТУВАННЯ СОУСУ

Ростерти жовтки з гірчицею. Добавляємо видавлений через чеснокодавку часник.

Додаємо рослину олію, оцет, добре перемішуємо

Додаємо сметану, солимо перемішуємо. Змащуємо соусом курку. Ставимо у розігріту до 180 градусів духовку. Запікаємо 10-15 хвилин.
Слайд 22

Додаємо сметану, солимо перемішуємо

Змащуємо соусом курку. Ставимо у розігріту до 180 градусів духовку. Запікаємо 10-15 хвилин.

Приготування снігу. Білки збиваємо з щіпкою солі в круту піну. Гарячу курку покрити "снігом" і поставити в гарячу духовку на 3 хвилини.
Слайд 23

Приготування снігу

Білки збиваємо з щіпкою солі в круту піну.

Гарячу курку покрити "снігом" і поставити в гарячу духовку на 3 хвилини.

Соковитий курячий рулетик. Інгредієнти: курка 1.5кг, лимон 0.1г часник 0.005г, шампіньйони 200 гр сира 400 г майонез 200г спеції
Слайд 24

Соковитий курячий рулетик

Інгредієнти: курка 1.5кг, лимон 0.1г часник 0.005г, шампіньйони 200 гр сира 400 г майонез 200г спеції

Приготування страви. Курку розрізаємо по грудинці, розламуємо ребра,викладаємо як на фото. Гострим ножем, обережно видаляємо всі кісточки, заздалегідь відрізавши гомілки. Під час видалення кісток, можливо, в деяких місцях не буде м'ясистої маси, але вони легко заповнюються м'ясом
Слайд 25

Приготування страви

Курку розрізаємо по грудинці, розламуємо ребра,викладаємо як на фото. Гострим ножем, обережно видаляємо всі кісточки, заздалегідь відрізавши гомілки

Під час видалення кісток, можливо, в деяких місцях не буде м'ясистої маси, але вони легко заповнюються м'ясом

Підготовлену курку викладаємо в глибоку чашку і заливаємо соком лимона для витонченого смаку. Залишаємо на півгодини. підготуємо остані інгридієнти шампіньйони нарізуємо. Сир натираємо на терці. Часник подрібнюємо.
Слайд 26

Підготовлену курку викладаємо в глибоку чашку і заливаємо соком лимона для витонченого смаку. Залишаємо на півгодини.

підготуємо остані інгридієнти шампіньйони нарізуємо. Сир натираємо на терці. Часник подрібнюємо.

Підготовлену курку розкладаємо натираємо спеціями, солимо перчимо. Зверху кладемо шар шампіньйонів.
Слайд 27

Підготовлену курку розкладаємо натираємо спеціями, солимо перчимо.

Зверху кладемо шар шампіньйонів.

Змащуємо майонезом. Посипаємо сиром.
Слайд 28

Змащуємо майонезом

Посипаємо сиром.

Скручуємо курку в рулет. Викладаємо на деко. Запікаємо на середньому вогні 40 хвилин. На гарнір можна подавати гавайську суміш або картопляне пюре
Слайд 29

Скручуємо курку в рулет

Викладаємо на деко

Запікаємо на середньому вогні 40 хвилин

На гарнір можна подавати гавайську суміш або картопляне пюре

При роботі в м’ясному цеху необхідно дотримувати наступні правила: забороняється працювати на м'ясорубці без запобіжного кільця; проштовхувати м'ясо в машину можна тільки дерев'яним товкачем; забороняється працювати на куттері з несправним мікровимикачем; знімати або приєднувати змінні машини до уні
Слайд 30

При роботі в м’ясному цеху необхідно дотримувати наступні правила: забороняється працювати на м'ясорубці без запобіжного кільця; проштовхувати м'ясо в машину можна тільки дерев'яним товкачем; забороняється працювати на куттері з несправним мікровимикачем; знімати або приєднувати змінні машини до універсального приводу можна тільки при повному його виключенні; перед роботою слід застопорити за допомогою гвинтів візок універсального приводу 822; для обпалення птиці і субпродуктів необхідно використовувати спеціальні плити з витяжним ковпаком; працівники, що займаються обвалкою м'яса, повинні надягати запобіжні кольчужки; на підлозі поряд з виробничими столами необхідно встановлювати підніжні решітки; ножі повинні мати добре закріплені ручки і зберігатися у визначеному місці; виробничі ванни і столи повинні мати закруглені кути.

Охорона праці і техніка безпеки в м’ясному цеху

Організація робочих місць і технологічний процес обробки м'ясних продуктів. М'ясний цех підприємств громадського харчування призначений для первинної обробки яловичини, баранини, телятини, свинини, домашнього птаха, дичини, субпродуктів і приготування з них напівфабрикатів. У крупних підприємствах м
Слайд 31

Організація робочих місць і технологічний процес обробки м'ясних продуктів. М'ясний цех підприємств громадського харчування призначений для первинної обробки яловичини, баранини, телятини, свинини, домашнього птаха, дичини, субпродуктів і приготування з них напівфабрикатів. У крупних підприємствах м'ясний цех організовується в окремому приміщенні; у середніх і дрібних підприємствах, що працюють на сировині, для обробки м'яса і риби передбачається одне приміщення. Крупні підприємства можуть мати цехи для обробки птиці

Організація роботи м’ясного цеху

У невеликих підприємствах використовують настільні м'ясорубки. Встановлюють їх на тому ж столі, де здійснюють обвалку м'яса і приготування напівфабрикатів. На робочому місці повинні бути настільні ваги, середні ножі, обробні дошки, запасні ножі і решітки для м'ясорубки, ступка з товкачем, посуд для
Слайд 32

У невеликих підприємствах використовують настільні м'ясорубки. Встановлюють їх на тому ж столі, де здійснюють обвалку м'яса і приготування напівфабрикатів. На робочому місці повинні бути настільні ваги, середні ножі, обробні дошки, запасні ножі і решітки для м'ясорубки, ступка з товкачем, посуд для панірування, тара для напівфабрикатів. На робочому місці механізованого формування котлет встановлюють котлетоформувальну машину, праворуч від неї - пересувну ванну з готовою котлетною масою, а зліва - стіл для приймання і укладання на дека котлет, а також пересувний стелаж.

Інвентар та інструменти

Робоче місце для ручного дозування і формування виробів з рубаного м'яса і котлетної маси, котлет, битків, тефтелею, зраз, кнелей, фрикадельок організовується на звичайному або спеціалізованому виробничому столі такого ж типу, як і для нарізки кускових напівфабрикатів. Для обробки домашньої птиці і дичини організовують окреме робоче місце. Відтають птицю на стелажах в приміщенні цеху. Для обпалення використовують газову плиту з витяжним ковпаком, а в крупних підприємствах обпалюють птицю за допомогою сурми в ізольованому приміщенні. Потрошать птицю на виробничому столі заввишки 80 см, шириною 60 см; фронт роботи на одного працівника 1,25 м.

Під кришками столів влаштовують шафку або висувні ящики для зберігання інструментів і інвентарю (сокири, сапи, ножів, мусата, обробних дощок). Для обвалки слід користуватися обваловувальними ножами і обробними дошками. Обваловувальники повинні мати запобіжні рукавички і кольчужки (сітки-фартухи). Дл
Слайд 33

Під кришками столів влаштовують шафку або висувні ящики для зберігання інструментів і інвентарю (сокири, сапи, ножів, мусата, обробних дощок). Для обвалки слід користуватися обваловувальними ножами і обробними дошками. Обваловувальники повинні мати запобіжні рукавички і кольчужки (сітки-фартухи). Для нарізки, відбиття і панірування порційних напівфабрикатів організовують окремі робочі місця, обладнані виробничими столами. Загальна довжина столу визначається з розрахунку 1,25 м на кожного кухаря. Столи можуть застосовуватися звичайні і спеціалізовані. Поряд із звичайними столами встановлюють холодильну шафу. Нижня частина спеціалізованого столу може мати охолоджувану шафу для зберігання м'яса і льєзону, верхня частина - поличку для спецій і панірування. Біля робочого місця встановлюють пересувні стелажі для короткочасного зберігання і транспортування напівфабрикатів. Розміри стелажів можуть бути різними. Робоче місце для приготування фаршу і напівфабрикатів з нього обладнується з урахуванням виконання декількох технологічних операцій: приготування фаршу, дозування його на порції і формування різних напівфабрикатів. У крупних підприємствах для приготування фаршу встановлюють м'ясорубки, куттери, фаршмішалки з індивідуальним приводом, в невеликих цехах - універсальні приводи із змінними механізмами.

Робочі місця в м'ясному цеху організовуються для двох технологічних процесів: для обробки м'яса великої рогатої худоби, свинини, баранини і телятини; для обробки домашньої птиці, дичини і м'ясних субпродуктів. Якщо м'ясні продукти поступають в мороженому стані, їх піддають дефростації, тобто розморо
Слайд 34

Робочі місця в м'ясному цеху організовуються для двох технологічних процесів: для обробки м'яса великої рогатої худоби, свинини, баранини і телятини; для обробки домашньої птиці, дичини і м'ясних субпродуктів. Якщо м'ясні продукти поступають в мороженому стані, їх піддають дефростації, тобто розморожуванню. М'ясо повинне поступати в цех таким, що вже відтануло. У середніх і дрібних підприємствах м'ясо обмивається у ваннах за допомогою трав'яних щіток. Перед промиванням видаляють клеймо малим або середнім кухарським ножем. .

Розподіл туш на частини здійснюється за допомогою стрічкової пили. У невеликих підприємствах розподіл туш на частини здійснюється на розрубувальному стільці. Він є круглою колодою з твердих порід дерева (дуба, клена, берези) діаметром 600-650 мм і заввишки 800 мм. Для розрубу застосовують м’ясницьку сокиру і ножі-рубаки великий і малий. Великим ножем-рубаком користуються для рубки кісток, баранини і птиці, малим - для рубки дрібних кісток і м'яса для рагу. Розрубувальний стілець після роботи очищають, промивають гарячою водою і посипають сіллю. Обвалка, зачистка і нарізка м'яса на порції здійснюється на робочих столах. Кожному робітнику слід забезпечити півтораметровий фронт роботи при ширині столів не менше 1 м. Кришки столів виготовляють з неіржавіючої сталі, дюралюмінію і мармуру. Висота столів повинна бути 0,9 м. У металевих кришок передбачаються борти, щоб на підлогу не стікав м'ясний сік.

Використана література. Доцяк В.С. Українська кухня: Технологія приготування страв. К.: Вища шк., 1995. - 550 с. Кіросір Л.М., Титаренко В.П. Традиційні українські страви. - Полтава: ПДПУ, 1999. - 120с.
Слайд 35

Використана література

Доцяк В.С. Українська кухня: Технологія приготування страв. К.: Вища шк., 1995. - 550 с.

Кіросір Л.М., Титаренко В.П. Традиційні українські страви. - Полтава: ПДПУ, 1999. - 120с.

Список похожих презентаций

Технология приготовления пельменей и вареников

Технология приготовления пельменей и вареников

Пресное тесто. Пресное тесто - тесто, приготовленное из муки, воды. Его роль - подчеркнуть вкусовые качества того продукта, которому оно как бы подчиняется. ...
Технология приготовления самбука абрикосового

Технология приготовления самбука абрикосового

Ингредиенты. абрикосы - 400г мед - 2 ст.л. белки - 2 желатин -2 ч.л. Абрикосы вымыть, разрезать каждый пополам и удалить косточки. Выложить половинки ...
Технология приготовления рассольников

Технология приготовления рассольников

Из истории рассольников. Этот традиционный суп готовят преимущественно на огуречном рассоле и с солеными огурцами. Но примерно лет сто тому назад ...
Технология приготовления блюда "Куриный рулет"

Технология приготовления блюда "Куриный рулет"

Историческая справка. Куриный рулет является невероятно вкусным блюдом, и именно потому он одинаково широко распространен по всему миру. История появления ...
Технология приготовления горячих напитков

Технология приготовления горячих напитков

На предприятиях общественного питания готовят горячие и холодные напитки. Горячие напитки – чай, кофе, какао, шоколад – являются тонизирующими. Содержащиеся ...
Технология приготовления блюд из макаронных изделий

Технология приготовления блюд из макаронных изделий

Цели урока. - Изучить ассортимент, способы приготовления, правила подачи, требования к качеству, сроки хранения и реализации блюд из макаронных изделий. ...
Технология приготовления блюд из овощей и фруктов

Технология приготовления блюд из овощей и фруктов

Овощи и фрукты – основной поставщик жизненно необходимых витаминов, минеральных солей, глюкозы, клетчатки и других питательных веществ. Поэтому в ...
Технология приготовления блюд из бобовых и кукурузы

Технология приготовления блюд из бобовых и кукурузы

Цели урока. Изучить особенности приготовления блюд из бобовых и кукурузы, их пищевую ценность, ассортимент, способы приготовления и правила подачи. ...
Технология приготовления блюд из каш

Технология приготовления блюд из каш

Цели урока. Изучить ассортимент, способы приготовления и правила подачи блюд из каш, требования к качеству, условия, сроки хранения и реализации приготовленных ...
Технология приготовления «Шашлык по-кавказски»

Технология приготовления «Шашлык по-кавказски»

Описание. Шашлык по-кавказски – очень сочное, вкусное и ароматное мясное блюдо, от которого так и веет Кавказом. Готовится такой шашлык на удивление ...
Технология приготовления бисквитного теста

Технология приготовления бисквитного теста

Цели занятия. Изучить технологию приготовления бисквитного теста. Сформировать знания об особенностях и способах приготовления бисквитного теста, ...
Технология приготовления слоеного теста

Технология приготовления слоеного теста

Технологический процесс состоит из замеса теста, подготовки масла, прокатки теста с маслом, разделки и выпечки. Слоистость полуфабриката достигается ...
Технология модульного обучения

Технология модульного обучения

Сущность технологии состоит в том, что ученик самостоятельно (или с определенной долей помощи) достигает конкретных целей учения в процессе работы ...
Технология изготовления шкатулки

Технология изготовления шкатулки

Обоснование выбора темы проекта. Сделать подарок своими руками для мамы – вот самое главное обоснование выбора моего проекта. Очень много различных ...
Технология использования ИКТ на уроках основ безопасности жизнедеятельности в старших классах

Технология использования ИКТ на уроках основ безопасности жизнедеятельности в старших классах

Целью данной технологии является:. Формирование целостной системы универсальных знаний, умений, навыков, а также опыта самостоятельной деятельности ...
Технология точения древесины на токарном станке

Технология точения древесины на токарном станке

Цели урока:. Научить учащихся выбирать и крепить детали, определять диаметр заготовки, отбирать режущий инструмент для выполнения чернового и чистового ...
Вводное занятие в предмет Технология

Вводное занятие в предмет Технология

Правила поведения в учебных мастерских. В мастерскую заходи с разрешения учителя. Сумку со школьными принадлежностями клади в отведен­ное для этого ...
Технология обработки ткани - кроссворды

Технология обработки ткани - кроссворды

Разгадай кроссворд! Прочти ключевое слово! Внутренняя часть пиджака. подкладка. Цветной шнурок во шве. КАНТ. СУРОВАЯ ТОНКАЯ ХЛОПЧАТОБУМАЖНАЯ ТКАНЬ. ...
Технология производства колбасных изделий

Технология производства колбасных изделий

1 Технология производства сыро вяленных колбас 2 Технология производства кровяных колбас 3 Технология производства фаршированных колбас 4 Технология ...
Технология возведения подземных инженерных сооружений

Технология возведения подземных инженерных сооружений

Подземные сооружения. Фундаменты глубокого заложения: стены в грунте; опускные колодцы; кессоны; глубокие буровые опоры. Сваи; шпунтовые ограждения; ...

Конспекты

Технология приготовления песочного и бисквитного теста

Технология приготовления песочного и бисквитного теста

Муниципальное казенное общеобразовательное учреждение. «Перегрёбинская средняя общеобразовательная школа №1»Октябрьского района Ханты-Мансийского ...
Бутерброды, их виды , технология приготовления

Бутерброды, их виды , технология приготовления

Технологическая карта урока. Настоящая Технологическая карта представляет собой проект учебного процесса, в котором представлено описание от цели ...
Технология приготовления рыбных блюд

Технология приготовления рыбных блюд

Государственное общеобразовательное учреждение«общеобразовательная школа №117»Ауэзовского района города АлматыРеспублика Казахстан Конспект ...
Виды тепловой обработки овощей.Технология приготовления вареных,тушеных и жареных овощных блюд

Виды тепловой обработки овощей.Технология приготовления вареных,тушеных и жареных овощных блюд

Тема. Виды тепловой обработки овощей.Технология приготовления вареных,тушеных и жареных овощных блюд. Цель:. 1.Ознакомить учащихся со способами ...
Технология приготовления блюд из мяса и рыбы

Технология приготовления блюд из мяса и рыбы

Методическая разработка урока. для 7 класса. по предмету:. . «Технология». Тема. : «Технология приготовления блюд из мяса и рыбы. ». Тип урока:. ...
Технология обработки металлов

Технология обработки металлов

Урок по теме:. . Изготовление изделий из тонколистовой стали. Конструирование нагубников для слесарных тисков. Тема раздела. : Технология обработки ...
Технология обработки материалов

Технология обработки материалов

Муниципальное образовательное учреждение. ЛИЦЕЙ № 6. Ворошиловского района г.Волгограда. . 400074, г.Волгоград,. Ул.Социалистическая, д.23. ...
Технология точения древесины на токарном станке в 6 классе

Технология точения древесины на токарном станке в 6 классе

Муниципальное казённое общеобразовательное учреждение. «Карымкарская средняя общеобразовательная школа». Октябрьского района Тюменской области. ...
Технология токарной обработки древесины

Технология токарной обработки древесины

Специальная. . общеобразовательная школа "Злагода". Симферопольского городского совета Республики Крым. Открытый урок. по технологии. ...
Инструменты и материалы для вязания крючком. Технология выполнения основных видов петель

Инструменты и материалы для вязания крючком. Технология выполнения основных видов петель

План-конспект урока «Инструменты и материалы для вязания крючком. Технология выполнения основных видов петель». Разработал: учитель ...

Советы как сделать хороший доклад презентации или проекта

  1. Постарайтесь вовлечь аудиторию в рассказ, настройте взаимодействие с аудиторией с помощью наводящих вопросов, игровой части, не бойтесь пошутить и искренне улыбнуться (где это уместно).
  2. Старайтесь объяснять слайд своими словами, добавлять дополнительные интересные факты, не нужно просто читать информацию со слайдов, ее аудитория может прочитать и сама.
  3. Не нужно перегружать слайды Вашего проекта текстовыми блоками, больше иллюстраций и минимум текста позволят лучше донести информацию и привлечь внимание. На слайде должна быть только ключевая информация, остальное лучше рассказать слушателям устно.
  4. Текст должен быть хорошо читаемым, иначе аудитория не сможет увидеть подаваемую информацию, будет сильно отвлекаться от рассказа, пытаясь хоть что-то разобрать, или вовсе утратит весь интерес. Для этого нужно правильно подобрать шрифт, учитывая, где и как будет происходить трансляция презентации, а также правильно подобрать сочетание фона и текста.
  5. Важно провести репетицию Вашего доклада, продумать, как Вы поздороваетесь с аудиторией, что скажете первым, как закончите презентацию. Все приходит с опытом.
  6. Правильно подберите наряд, т.к. одежда докладчика также играет большую роль в восприятии его выступления.
  7. Старайтесь говорить уверенно, плавно и связно.
  8. Старайтесь получить удовольствие от выступления, тогда Вы сможете быть более непринужденным и будете меньше волноваться.

Информация о презентации

Ваша оценка: Оцените презентацию по шкале от 1 до 5 баллов
Дата добавления:30 января 2019
Категория:Технологии
Содержит:35 слайд(ов)
Поделись с друзьями:
Скачать презентацию
Смотреть советы по подготовке презентации