Тест «Sport and the Olympic Games» по английскому языку

Заказать ✍️ написание учебной работы
Поможем с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой

Test to the topic


Sport and the Olympic Games


  1. Sport … a great role in our life.

a) lose, b) plays, c) is.


  1. Football is a… game.

a) team, b) single, c) pair.


3. People, who play a sport are… .

a) fans, b) coaches, c) players.


4. An important competition that decides which player or team is the best

in a particular sport, game, etc. is … .

a) fencing;

b) championship;

c) javelin.


5. My friend … judo.

a) goes, b) does, c) plays


6. The head of a team is … .

a) referee, b) captain, c) spectator.


7. In Portuguese – born footballer Ronaldo's full name is … .

a) Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro;

b) Рона́лдо Луи́с Наза́рио де Ли́ма;

c) Рона́лду де Асси́с Море́йра. 


8. Football by Americans is called... .

a) soccer, b) football c) golf.


9. A federation of football clubs is called a football …

a) union, b) league, c) team.


10. The boxer … his opponent as hard as he could.

a) knocked, b) punched, c) touched.


11. A figure skating team won, because they had been trained by such a good … .

a) coach, b) director, c) teacher.


12. Having lost the match, the ice hockey team travelled home in … spirits.

a) cold, b) empty, c) low.


13. After their long period of training the footballers were in good …

a) figure, b) style, c) shape.


14. A coach … a team or a player.

a) follows, b) watches, c) trains.


15. The Olympic Games, the biggest international sports games, which unite people from all over the world, … the symbol of peace and friendship.

a) came, b) be, c) became.


16. The Olympic Games … every four years.

a) takes place, b) take place, c) took place.


17. The 1-st Olympic Games held in …

a) Ancient Greece, b) France, c) Africa to please the ancient God Zeus in… a) 776, b)767, c) 677.


18. The official emblem of the Olympic Games is a colourful flag with … interlinked rings.

a) 6, b) 5, c) 4.


19. Women …to attent the Olympic Games in Ancient Greece.

a) were not allowed, b) were all allowed, c)did not allowed


20. The awards for winners of early games was… .

a) wreath from an olive tree, b) an olive tree, c) a gold cup.


21. The founder of the modern Olympic Games is …

a)Spartacus, b)Heracles, c) Baron Pierre de Coubertin

and … countries took place in the 1-st modern Olympic Games.

a) 300, b) 21, c) 30


22. Summer and Winter Olympic Games are held …

a) separately, b) together, c) after one month.


23. The Winter Olympic Games have been hosted 4 times  in…

a) The United States, b) France, c) Canada

24. In February I ...

a) watched, b) was watching, c) have been watching … the

a) 22nd, b) 23rd, c) 88th Olympic Winter Games.


25. The 2014 Olympic Winter Games mascots were chosen by the country-wide elections conducted via social networks. Who gained the most votes?

a) the Snow Leopard, b) the Polar Bear, c) the White Rabbit


26. Where in 2018 will be taken place the next 23 rd Winter Olympics?

a) France; b) Korea; c) Germany.


27. In which Olympic Winter Games Russian sportsmen have won 33 medals?

a) The 20th in Torino (2006);

b) the 21st in Vancouver (2010);

с) the 22-nd in Sochi (2014);


28. How old is the skater Yulia Lipnitskaya that after the team competitions in figure skating became the youngest champion in the history of the Winter Olympics?

a) 14 years;

b) 15 years;

c) 16 years;


29. In the 22-nd Olympic Winter Games there were … sets of medals for across 7 Olympic sports. a) 90, b) 98, c) 89


30. The host city of the 22-nd Winter Games Sochi is situated in … region

a) Rostov, b) Krasnodar, c) Stavropol.

31…. countries took part in the Paralympic Winter Games in Sochi.

a) 45, b) 54, c) 98.

32. Which of these legendary Russian women lighted a fire at the opening of the Winter Olympic Games in Sochi?

a) Speed ​​skater Lydia Skoblikov;

b) Cosmonaut Valentina Tereshkova;

c) Figure skater Irina Rodnina;


33. What dignity was the first medal of the Russian team at the Winter Olympics in Sochi in 2014?

a) Gold, b) Silver, c) Bronze.


34. Who won for the Russian Olympic team first "gold"?

a) Skaters, b) Skiers, c) Figure skaters.

35. In which discipline of snowboard triumphantly acted family of Russian athletes husband Vic Wild, who won the "gold", and his wife Alena Zavarzina, received the same day, "bronze"?

a) Halfpipe;

b) parallel giant slalom

c) The snowboard cross;


36. What place in the medal standings took the team of hosts of the 2014 Olympics?

a) first;

b) second;

c) third;


37. How has it been obtained the flame for the Paralympics torch in Sochi?
a) From the sun, collected through a system of lenses and reflectors.
b) From the Olympic torch from Sochi;
c) by friction;


38. Find the Russian equivalent of the proverb «Fit as a fiddle»

a) Здоров как бык;

b) Здоровье – лучшее богатство;

c) Богатство ничто без здоровья;


39.Find the Russian equivalent of the spoken English phrase

«Took a hammering»

а) продули с треском;

b) мощный удар по воротам;

c) судью на мыло!

40. Whom belong the words «O Sport, you are Piece!» to?

a) Jean-Jacques Rousseau;

b) Baron Pierre de Coubertin;

с) Greek god Zeus.




Ответы к тестам:

1 – b) 2 - a), 3- c), 4- b, 5 - b), 6 - b), 7-a), 8 - a), 9 - b), 10 - b),

11- a), 12 –c), 13 - c), 14-c), 15 –c), 16 -b), 17-a),a), 18 – b), 19 –a), 20 -a),

21 – c), c), 22 –a), 23-a), 24 –a),a), 25 –a), 26 –b), 27-c), 28-b), 29-b), 30-b)

31 – a) 32 -c), 33–c), 34 –c), 35 – b), 36 – a), 37 – c), 38 – a), 39- a), 40-b).


Okuneva G. N.

English teacher of Kaleyevo school

Sernur district of the Republic of Mari El

Здесь представлены материалы теста на тему «Sport and the Olympic Games», которые могут быть просмотрены в онлайн режиме или же их можно бесплатно скачать. Предмет теста: Английский язык (все классы). Также здесь Вы найдете подборку тестов на схожие темы, что поможет в еще лучшей подготовке к тестированию.

Список похожих тестов

The History of the Olympic Games

The History of the Olympic Games

Об авторе. Ф.И.О. автора:. Чуднова Татьяна Дмитриевна. . Должность:. Учитель английского языка. . Место работы:. МБОУ СОШ № 1 г. Покров. ...
Match the words and the description

Match the words and the description

Test. 1 Match the words and the description. a planet a galaxy the Solar System a spaceship space. . the universe the Milky Way. . __________________ ...
The United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland

The United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland

МОУ СОШ №3 г. Камышлова. Учитель английского языка Никифорова Наталья Михайловна. Тест по страноведению для 6 класса. The United Kingdom of Great ...
The United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland

The United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland

. The United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland. 1.London is the world’s ......biggest city. a) fifth b)seventh c)tenth d)twelfth. ...
Match the words and translation

Match the words and translation

Test 1. Variant 1. Listening. P. .47 (Аудирование в учебнике стр. 47). . Listening. PP. 47-48 (Аудирование в учебнике стр. 47-48). . ...
Put in the missing letters and translate into Russian

Put in the missing letters and translate into Russian

Test. Variant 1. Form 5. Put in the missing letters and translate into Russian. mon_m_nt. . stad_ _ m. . pla_e. . The Ho_ses of Parl_ ...
Read and translate the text. Answer he questions

Read and translate the text. Answer he questions

Test-paper for the 10th form. Вариант 1. I. Read and translate the text. Answer he questions. There are very dangerous reefs near the northern ...
Be tolerant and you will prevent conflicts

Be tolerant and you will prevent conflicts

МУНИЦИПАЛЬНОЕ ОБРАЗОВАТЕЛЬНОЕ УЧРЕЖДЕНИЕ СРЕДНЯЯ ОБЩЕОБРАЗОВАТЕЛЬНАЯ ШКОЛА №14 Г. СОЛИКАМСКА. Методическое объединение учителей иностранных языков. ...
Use the subjunctive mood

Use the subjunctive mood

Use the subjunctive mood. . If I (to take) enough time, I (to work) on the computer. 2. If I (not to have) many friends, I (to be) very lonely. ...
Choose the right answers

Choose the right answers

I. Test:. . Choose the right answers. . . . Form :. Name:. 1. We … and … in the lake yesterday. a) swim, fish. b) swims, fishes. . ...
The Present Continuous Tense

The Present Continuous Tense

Grammar Test. . The Present Continuous Tense. Variant I. Translate into English:. Сейчас 6 часов вечера, моя бабушка и мой дедушка смотрят ...
The Past Continuous Tense

The Past Continuous Tense

Grammar Test. . The Past Continuous Tense. I variant. Pick out the sentences with the Past Continuous Tense:. New factories were built ...
Test in English on Grammar (Modal verbs), the 8th form, K.Kaufman

Test in English on Grammar (Modal verbs), the 8th form, K.Kaufman

______________________________________________________________________________________. Test in English on Grammar (Modal verbs), the 8th. form, ...
HOW DIFFERENT THE WORLD IS

HOW DIFFERENT THE WORLD IS

TEST. “HOW DIFFERENT THE WORLD IS!”. I. LISTENING COMPREHENSION. You will hear the information about national parks. For questions 1-6, write ...
Food and Cooking

Food and Cooking

Food and Cooking Grammar Test. 1. Insert articles, some, апу, much, тапу, (а) lot, (а) little, (а) few where necessary. . . 1. What time is ...
Fill in the appropriate article. Choose the right variant

Fill in the appropriate article. Choose the right variant

TEST 6th. form. VARIANT 1. Fill in the appropriate article. Choose the right variant. ... Volga is ... longest river in ... . European part of ...
Fill in gaps with the following words

Fill in gaps with the following words

Погорелова Ирина Васильевна. Учитель английского языка. МОУ Подгоренская СОШ №1. Fill in gaps with the following words. Can the geographical ...
Complete the sentences with the words: Maths, History, Drama, P.E

Complete the sentences with the words: Maths, History, Drama, P.E

Complete the sentences with the words: Maths, History, Drama, P.E., Literature, Science. 1.We often learn poems by heart in.... 2.We act out plays, ...
Choose the right tense

Choose the right tense

Тест. . на. . тему. «Choose the right tense». . 1. … she (belong) to this family? a) Does … belong; b) Is … belonging. 2. I am thirsty. I ...
Present Perfect and Past Simple

Present Perfect and Past Simple

МБОУ Средняя общеобразовательная школа №28 г. Северодвинска. Самостоятельная работа по теме. . “Present Perfect and Past Simple”. ...

Информация о тесте

Ваша оценка: Оцените тест по шкале от 1 до 5 баллов
Дата добавления:27 мая 2016
Категория:Английский язык
Поделись с друзьями:
Скачать тест