Презентация "Інтернет" (11 класс) по информатике – проект, доклад

Слайд 1
Слайд 2
Слайд 3
Слайд 4
Слайд 5
Слайд 6
Слайд 7
Слайд 8
Слайд 9
Слайд 10
Слайд 11
Слайд 12
Слайд 13
Слайд 14
Слайд 15
Слайд 16
Слайд 17
Слайд 18
Слайд 19

Презентацию на тему "Інтернет" (11 класс) можно скачать абсолютно бесплатно на нашем сайте. Предмет проекта: Информатика. Красочные слайды и иллюстрации помогут вам заинтересовать своих одноклассников или аудиторию. Для просмотра содержимого воспользуйтесь плеером, или если вы хотите скачать доклад - нажмите на соответствующий текст под плеером. Презентация содержит 19 слайд(ов).

Слайды презентации

Інтернет Мережа мереж
Слайд 1

Інтернет Мережа мереж

Інтернет – це всесвітня мережа з’єднаних між собою комп’ютерів. З’єднавши ваш ПК з Інтернетом, ви отримуєте доступ до всесвітньої мережі, яка, подібно до бібліотеки, містить сторінки з інформацією.
Слайд 2

Інтернет – це всесвітня мережа з’єднаних між собою комп’ютерів. З’єднавши ваш ПК з Інтернетом, ви отримуєте доступ до всесвітньої мережі, яка, подібно до бібліотеки, містить сторінки з інформацією.

INTERNET надає такі основні види послуг: групи новин; списки поштової розсилки; віддалене управління комп'ютерами; e-mail — електронна пошта; пошук інформації в базі даних в оперативному режимі; доступ до інформаційної системи World Wide Web (WWW).
Слайд 3

INTERNET надає такі основні види послуг: групи новин; списки поштової розсилки; віддалене управління комп'ютерами; e-mail — електронна пошта; пошук інформації в базі даних в оперативному режимі; доступ до інформаційної системи World Wide Web (WWW).

Групи новин — це дискусійні форуми в Інтернеті, де групи людей зі спільними інтересами спілкуються на будь-яку тему, від програмного забезпечення до коміксів і політики. На відміну від повідомлень електронної пошти, видимих лише відправнику та певному одержувачу, повідомлення груп новин можуть читат
Слайд 4

Групи новин — це дискусійні форуми в Інтернеті, де групи людей зі спільними інтересами спілкуються на будь-яку тему, від програмного забезпечення до коміксів і політики. На відміну від повідомлень електронної пошти, видимих лише відправнику та певному одержувачу, повідомлення груп новин можуть читати всі, хто переглядає групу, до якої надіслано повідомлення.

Список розсилки (англ. mailing list) штатна можливість багатьох серверів електронної пошти, а також функція спеціалізованих програм для розсилки. Сервер приймає повідомлення від будь-якого підписника на спеціалізовану адресу, після чого перенаправляє це повідомлення всім підписникам списку розсилки.
Слайд 5

Список розсилки (англ. mailing list) штатна можливість багатьох серверів електронної пошти, а також функція спеціалізованих програм для розсилки. Сервер приймає повідомлення від будь-якого підписника на спеціалізовану адресу, після чого перенаправляє це повідомлення всім підписникам списку розсилки. Ця технологія дозволяє організувати спілкування між собою групи людей (аналог телеконференції). Зазвичай таке ПЗ дозволяє підписникам управляти своїми налаштуваннями (підписка, відписка, зміна формату, зміна адреси, запит пропущених повідомлень і т. п.) через відправку повідомлень електронної пошти.

Віддалене управління комп'ютером через Інтернет це можливість використовувати комп'ютер з будь-якої точки миру так, як працювати безпосередньо за ним. Скрізь, де є Інтернет, з'являється можливість підключатися до офісного або домашнього комп'ютера і використовувати всі його можливості для вирішення
Слайд 6

Віддалене управління комп'ютером через Інтернет це можливість використовувати комп'ютер з будь-якої точки миру так, як працювати безпосередньо за ним. Скрізь, де є Інтернет, з'являється можливість підключатися до офісного або домашнього комп'ютера і використовувати всі його можливості для вирішення різних завдань.

Застосування віддаленого управління: Для отримання доступу до офісного комп'ютера або файл-серверу з дому, або з іншого офісу. Ви зможете користуватися повним набором програм на своєму робочому комп'ютері з будь-якого місця, мати доступ до своїх документів і вести офісну роботу навіть з кафе. Подібн
Слайд 7

Застосування віддаленого управління: Для отримання доступу до офісного комп'ютера або файл-серверу з дому, або з іншого офісу. Ви зможете користуватися повним набором програм на своєму робочому комп'ютері з будь-якого місця, мати доступ до своїх документів і вести офісну роботу навіть з кафе. Подібний вид віддаленого управління комп'ютером через Інтернет активно використовується бізнесменами, що часто мають відрядження. Просто не вимикайте комп'ютер — і він буде «з вами» скрізь, де є вихід в Інтернет. Для управління критичними комп'ютерами, що працюють в складних мережах, наприклад, серверами. Віддалене управління комп'ютером через Інтернет дозволяє системному адміністратору постійно мати доступ до ресурсу, на збої в роботі якого повинна слідувати негайна реакція.

Для роботи з віддаленими комп'ютерами і мережами через віддалений робочий стіл. Завдяки можливості управління через Інтернет, технічні фахівці мають можливість обслуговувати будь-які системи, що знаходяться в різних точках світу. Один системний адміністратор, наприклад, може налаштувати комп'ютери в
Слайд 8

Для роботи з віддаленими комп'ютерами і мережами через віддалений робочий стіл. Завдяки можливості управління через Інтернет, технічні фахівці мають можливість обслуговувати будь-які системи, що знаходяться в різних точках світу. Один системний адміністратор, наприклад, може налаштувати комп'ютери відразу в кількох містах: це дуже зручно для компаній, що мають велику мережу філій або складну інформаційну інфраструктуру. Для проведення веб-семінарів або дистанційного навчання. Можливість безпосередньо працювати на комп'ютері викладача або ж можливість викладача бачити всі дії учня і допомагати йому. За допомогою мобільного комп’ютера (ноутбука, нетбука, планшета) з виходом в Інтернет можна здійснювати віддалене управління домашнім комп'ютером, перевіряти пошту, планувати завдання і користуватися документами та програмами.

E-mail, або email, скорочення від electronic mail — це служба Інтернету, призначена для пересилання комп’ютерними мережами повідомлень від деякого користувача одному чи групі адресатів. Електронна пошта
Слайд 9

E-mail, або email, скорочення від electronic mail — це служба Інтернету, призначена для пересилання комп’ютерними мережами повідомлень від деякого користувача одному чи групі адресатів.

Електронна пошта

Електронна пошта схожа на звичайну пошту. Звичайний лист складається із конверта, на якому зазначена адреса одержувача і стоять штампи поштових відділень шляху слідування, та вмісту — власне листа. Електронний лист складається із заголовків, які містять службову інформацію (про автора листа, одержув
Слайд 10

Електронна пошта схожа на звичайну пошту. Звичайний лист складається із конверта, на якому зазначена адреса одержувача і стоять штампи поштових відділень шляху слідування, та вмісту — власне листа. Електронний лист складається із заголовків, які містять службову інформацію (про автора листа, одержувача, шлях проходження листа), які служать, умовно кажучи, конвертом, та власне вміст самого листа. За аналогією зі звичайним листом, відповідним методом можна внести в електронний лист інформацію якого-небудь іншого роду, наприклад, фотографію тощо. Як і у звичайному листі можна поставити свій підпис. Звичайний лист може не дійти до адресата або дійти з запізненням, — аналогічно і електронний лист.

До функцій поштового сервера входить виділення певного обсягу дискового простору на комп’ютері-сервері для збереження повідомлень користувача, забезпечення їх отримання та відправлення. При виділенні користувачу відповідних апаратних і. програмних ресурсів говорять про створення його електронної пош
Слайд 11

До функцій поштового сервера входить виділення певного обсягу дискового простору на комп’ютері-сервері для збереження повідомлень користувача, забезпечення їх отримання та відправлення. При виділенні користувачу відповідних апаратних і

програмних ресурсів говорять про створення його електронної поштової скриньки. Поштовий сервер — це спеціальна програма, яку встановлюють на вузлових комп’ютерах мережі для передавання електронних повідомлень між комп’ютерами.

Електронна скринька — це частина вільного дискового простору на сервері з конкретним ім'ям (адресом), де можна зберігати поштові реквізити для користувачів Інтернету.
Слайд 12

Електронна скринька — це частина вільного дискового простору на сервері з конкретним ім'ям (адресом), де можна зберігати поштові реквізити для користувачів Інтернету.

На діаграмі показано типову послідовність подій, що відбуваються, коли Аліса відправляє листа за допомогою поштової програми (MUA). Вона вводить e-mail адресата та натискає кнопку «відправити». Її поштовий клієнт форматує повідомлення в спеціальний формат та відправляє на місцевий сервер обміну пошт
Слайд 13

На діаграмі показано типову послідовність подій, що відбуваються, коли Аліса відправляє листа за допомогою поштової програми (MUA). Вона вводить e-mail адресата та натискає кнопку «відправити».

Її поштовий клієнт форматує повідомлення в спеціальний формат та відправляє на місцевий сервер обміну пошти, в цьому випадку smtp.a.org, її інтернет-провайдер.

Сервер обміну пошти отримує адресу призначення з даних протоколу SMTP (а не з шапки листа), в цьому випадку, це bob@b.org. Адреса скрині для отримання електронних листів це рядок localpart@exampledomain. Фрагмент перед знаком @ називають локальною частиною адреси, зазвичай, вона збігається з іменем
Слайд 14

Сервер обміну пошти отримує адресу призначення з даних протоколу SMTP (а не з шапки листа), в цьому випадку, це bob@b.org. Адреса скрині для отримання електронних листів це рядок localpart@exampledomain.

Фрагмент перед знаком @ називають локальною частиною адреси, зазвичай, вона збігається з іменем користувача отримувача, а фрагмент після знаку @ називають доменним іменем. Сервер передачі листів використовує доменне ім'я для визначення повного доменного імені сервера обміну листами в доменній системі імен (DNS)

DNS сервер домену b.org, ns.b.org, надсилає у відповідь записи в яких перелічено сервери обміну пошти цього домену, в цьому випадку mx.b.org, сервер інтернет-провайдера Боба. smtp.a.org відправляє лист mx.b.org по протоколу SMTP, який кладе його в скриню користувача bob. Боб натискає кнопку «отримат
Слайд 15

DNS сервер домену b.org, ns.b.org, надсилає у відповідь записи в яких перелічено сервери обміну пошти цього домену, в цьому випадку mx.b.org, сервер інтернет-провайдера Боба.

smtp.a.org відправляє лист mx.b.org по протоколу SMTP, який кладе його в скриню користувача bob. Боб натискає кнопку «отримати повідомлення» в поштовому клієнті, який отримує листи з сервера по протоколу Post Office Protocol (POP3).

Всесві́тня мережа (англ. World Wide Web, скорочено: WWW) — найбільше всесвітнє багатомовне сховище інформації в електронному вигляді: десятки мільйонів пов'язаних між собою документів, що розташовані на комп'ютерах, розміщених на всій земній кулі. Вважається найпопулярнішою і найцікавішою службою ме
Слайд 16

Всесві́тня мережа (англ. World Wide Web, скорочено: WWW) — найбільше всесвітнє багатомовне сховище інформації в електронному вигляді: десятки мільйонів пов'язаних між собою документів, що розташовані на комп'ютерах, розміщених на всій земній кулі. Вважається найпопулярнішою і найцікавішою службою мережі Інтернет, яка дозволяє отримувати доступ до інформації незалежно від місця її розташування.

Вся інформація, будь то графічна, текстова, відео- або аудіо-інформація спеціальним чином кодується, передається по Інтернету, а користувач бачить вже розкодувати інформацію, відправлену йому відправником. Всесвітня павутина має різні протоколи і залежить це від того, якими програмами і функціями ми
Слайд 17

Вся інформація, будь то графічна, текстова, відео- або аудіо-інформація спеціальним чином кодується, передається по Інтернету, а користувач бачить вже розкодувати інформацію, відправлену йому відправником. Всесвітня павутина має різні протоколи і залежить це від того, якими програмами і функціями ми користуємося при роботі в ній.

Чи користуєтеся ви програмами ICQ або Skype, переглядаєте сайти або працюєте з поштою – для всього цього існують різні протоколи і передається ця інформація в стислому або зашифрованому вигляді. Ці протоколи, у свою чергу, складають єдиний набір, який називається TCP / IP.

Всесвітня павутина також забезпечує всі підключені до неї комп’ютери своїми мережевими адресами або IP. Тобто як тільки ви підключіться до Мережі, вам видадуть адресу. IP дає можливість іншим серверам і комп’ютерам, які також підключені до Мережі, розпізнавати ваш комп’ютер з безлічі інших. Ваш дева
Слайд 18

Всесвітня павутина також забезпечує всі підключені до неї комп’ютери своїми мережевими адресами або IP. Тобто як тільки ви підключіться до Мережі, вам видадуть адресу.

IP дає можливість іншим серверам і комп’ютерам, які також підключені до Мережі, розпізнавати ваш комп’ютер з безлічі інших. Ваш девайс, у свою чергу, завдяки цьому адресою може виділяти інші сервери і кожен з них окремо один від одного.

Презентацію підготувала учениця 8-А класу Піскова Анастасія. Всесвітня павутина – це всі комп’ютери, підключені до неї за допомогою персонального мережевого адреси. Взаємодія між ними відбувається за спеціальними правилами – протоколами. Для різних функцій користуються різними протоколами. Всі дані
Слайд 19

Презентацію підготувала учениця 8-А класу Піскова Анастасія.

Всесвітня павутина – це всі комп’ютери, підключені до неї за допомогою персонального мережевого адреси. Взаємодія між ними відбувається за спеціальними правилами – протоколами. Для різних функцій користуються різними протоколами. Всі дані по Інтернету передаються в закодованому вигляді. Все це відбувається на апаратному рівні і абсолютно непомітно для користувача, який може отримувати і відправляти дані в звичному вигляді.

Список похожих презентаций

Занимательный урок Фольклорная информатика

Занимательный урок Фольклорная информатика

Разделы. Компьютерные добавлялки Слова с компьютерной начинкой Слова, оснащенные компьютером Попробуй прочитай Компьютерные анаграммы Словесное сложение ...
Компьютерные коммуникации и интернет

Компьютерные коммуникации и интернет

Телефон Радио Телевидение. Средства передачи информации. Текстовые Голосовые Видео. Режимы обмена сообщениями. Передача и прием разделены во времени. ...
Доступ в интернет

Доступ в интернет

Варианты доступа в интернет. Через существующие коммуникации. Dial-up xDSL Кабельное ТВ Wi-Fi, Wi-Max Электропровода. Не требующие коммуникаций. GPRS, ...
Объекты и их свойства информатика

Объекты и их свойства информатика

Объект - ЯБЛОКО красное круглое вкусное висит съедается продается зеленое кислое. о нем рассказывают. Объект - КНИГА листать читать. закрывать закладывать. ...
Адресация в сети интернет

Адресация в сети интернет

Проверка домашнего задания:. 1. Что такое компьютерная сеть? 2. Как называлась первая экспериментальная компьютерная сеть, и какова цель ее создания? ...
Безопасный интернет для детей

Безопасный интернет для детей

Интернет – это мир интересных и полезных возможностей, но в то же время это источник угроз, особенно для ребенка. Агрессия, преследования, мошенничество, ...
Мобильный интернет

Мобильный интернет

МИУ как отдельный класс были выделены компанией Intel из категории UMPC, включающей ранее все устройства с диагональю экрана 4-10 дюймов (10,2 — 25,4 ...
Безопасный интернет

Безопасный интернет

Это компьютер и ноутбук. У тебя есть компьютер? Это телефон и планшет. Они тоже компьютеры. В компьютере хранятся фотографии, мультфильмы, музыка, ...
Безопасный интернет 2017 Подсказки родителям

Безопасный интернет 2017 Подсказки родителям

В Сети им попадается не только информация, полезная для расширения кругозора и хороших оценок, — там легко находится и масса нежелательного контента ...
Безопасный интернет

Безопасный интернет

Правила. Дорожного Движения. Компьютер. Что находится в твоем компьютере? ? Наш помощник. Привет, меня зовут Онлайка! Интернет это сеть Что это? Из ...
Безопасный интернет

Безопасный интернет

Если что-то непонятно страшно или неприятно, Быстро к взрослым поспеши, Расскажи и покажи.  . 1. Спрашивай взрослых. Всегда спрашивай родителей о незнакомых ...
Безопасность в сети интернет для 5-6 классов

Безопасность в сети интернет для 5-6 классов

Что такое Интернет? Какие бывают опасные угрозы в сети Интернет? Физкультминутка Практическая работа Обобщение полученной информации Составление сводной ...
Медицинская информатика

Медицинская информатика

Термин ИНФОРМАТИКА возник в 60-х годах ХХ века во Франции для названия области, занимающейся автоматизированной переработкой информации, как слияние ...
Безопасный интернет для детей

Безопасный интернет для детей

Интернет сегодня. Сегодня интернет, для многих людей моего возраста, стал информационной средой без которой они уже не могут жить. И это не удивительно, ...
Мобильный интернет

Мобильный интернет

Где используют мобильный Интернет? Мобильные устройства в высшем образовании. которое приводит к изменению поведения. Мобильное обучение. Признаки ...
Бизнес информатика

Бизнес информатика

Бизнес-информатика — междисциплинарное направление практической и теоретической деятельности, исследований и обучения, затрагивающее вопросы бизнес-управления, ...
Мошенники и интернет

Мошенники и интернет

Особенности Интернет-мошенничества. Мошенничество, как свидетельствует его длительная история, усиливается во времена кризисов и неурядиц в обществе. ...
Весёлая информатика

Весёлая информатика

Эпиграф. Ты лишь на старте, длинен путь. Но к цели он ведет. И мир компьютеров тебя, Быть может, увлечет. А. М. Хайт. Цель:. развитие интереса к предмету, ...
Объекты и их свойства информатика

Объекты и их свойства информатика

Объект растения явления природы животные фигуры. Общее в объектах. Различия между объектами. определяется их свойствами. Свойства имя значение. Русские ...

Советы как сделать хороший доклад презентации или проекта

  1. Постарайтесь вовлечь аудиторию в рассказ, настройте взаимодействие с аудиторией с помощью наводящих вопросов, игровой части, не бойтесь пошутить и искренне улыбнуться (где это уместно).
  2. Старайтесь объяснять слайд своими словами, добавлять дополнительные интересные факты, не нужно просто читать информацию со слайдов, ее аудитория может прочитать и сама.
  3. Не нужно перегружать слайды Вашего проекта текстовыми блоками, больше иллюстраций и минимум текста позволят лучше донести информацию и привлечь внимание. На слайде должна быть только ключевая информация, остальное лучше рассказать слушателям устно.
  4. Текст должен быть хорошо читаемым, иначе аудитория не сможет увидеть подаваемую информацию, будет сильно отвлекаться от рассказа, пытаясь хоть что-то разобрать, или вовсе утратит весь интерес. Для этого нужно правильно подобрать шрифт, учитывая, где и как будет происходить трансляция презентации, а также правильно подобрать сочетание фона и текста.
  5. Важно провести репетицию Вашего доклада, продумать, как Вы поздороваетесь с аудиторией, что скажете первым, как закончите презентацию. Все приходит с опытом.
  6. Правильно подберите наряд, т.к. одежда докладчика также играет большую роль в восприятии его выступления.
  7. Старайтесь говорить уверенно, плавно и связно.
  8. Старайтесь получить удовольствие от выступления, тогда Вы сможете быть более непринужденным и будете меньше волноваться.

Информация о презентации

Ваша оценка: Оцените презентацию по шкале от 1 до 5 баллов
Дата добавления:3 апреля 2019
Категория:Информатика
Содержит:19 слайд(ов)
Поделись с друзьями:
Скачать презентацию
Смотреть советы по подготовке презентации