- Родючість грунтів

Презентация "Родючість грунтів" по химии – проект, доклад

Слайд 1
Слайд 2
Слайд 3
Слайд 4
Слайд 5
Слайд 6
Слайд 7
Слайд 8
Слайд 9
Слайд 10
Слайд 11
Слайд 12
Слайд 13
Слайд 14
Слайд 15
Слайд 16
Слайд 17
Слайд 18
Слайд 19
Слайд 20
Слайд 21
Слайд 22
Слайд 23
Слайд 24
Слайд 25
Слайд 26
Слайд 27
Слайд 28

Презентацию на тему "Родючість грунтів" можно скачать абсолютно бесплатно на нашем сайте. Предмет проекта: Химия. Красочные слайды и иллюстрации помогут вам заинтересовать своих одноклассников или аудиторию. Для просмотра содержимого воспользуйтесь плеером, или если вы хотите скачать доклад - нажмите на соответствующий текст под плеером. Презентация содержит 28 слайд(ов).

Слайды презентации

Родючість ґрунтів , можливості її регулювання. Учень 9-Г класу Юрчак Владислав Керівник Садовська Т.Я.
Слайд 1

Родючість ґрунтів , можливості її регулювання.

Учень 9-Г класу Юрчак Владислав Керівник Садовська Т.Я.

Мета дослідження. Визначити механічний та хімічний склад ґрунтів, вказати на види ґрунтів міста Чорткова та його околиць; Визначити практичним шляхом механічний склад ґрунту; Практичним шляхом визначати якісний склад ґрунту; Порівняти вплив вологості повітря та опадів на вологість ґрунту, а також на
Слайд 2

Мета дослідження

Визначити механічний та хімічний склад ґрунтів, вказати на види ґрунтів міста Чорткова та його околиць; Визначити практичним шляхом механічний склад ґрунту; Практичним шляхом визначати якісний склад ґрунту; Порівняти вплив вологості повітря та опадів на вологість ґрунту, а також на схожість рослин; Передбачити врожайність на наступний рік.

Шляхи досягнення. Поставлена мета досягалася шляхом проведення експериментів стосовно механічного і хімічного складу ґрунту. Для досягнення мети було проведено ряд дослідів , які дали поняття про якісний склад ґрунту , який поширений у Чортківському районі. На основі спостережень та вимірювань визна
Слайд 3

Шляхи досягнення

Поставлена мета досягалася шляхом проведення експериментів стосовно механічного і хімічного складу ґрунту. Для досягнення мети було проведено ряд дослідів , які дали поняття про якісний склад ґрунту , який поширений у Чортківському районі. На основі спостережень та вимірювань визначалася вологість ґрунту та повітря. На основі даних спостережень , спрогнозували врожай на наступний рік.

Новизна дослідження. Ми вперше після місцевої метеостанції взялись за з‘ясування механічного і хімічного складу ґрунту, його вологості. Кінцевою метою наших досліджень , стало порівняння і передбачення урожайності на території нашого району.
Слайд 4

Новизна дослідження

Ми вперше після місцевої метеостанції взялись за з‘ясування механічного і хімічного складу ґрунту, його вологості. Кінцевою метою наших досліджень , стало порівняння і передбачення урожайності на території нашого району.

Завдання дослідження. З‘ясувати склад ґрунту , вияснити , як особливості його складу впливають на його родючість , а відповідно і на розвиток рослин.
Слайд 5

Завдання дослідження

З‘ясувати склад ґрунту , вияснити , як особливості його складу впливають на його родючість , а відповідно і на розвиток рослин.

Об'єкт дослідження. Об’єктом дослідження були зразки грунту шкільної науково-дослідної ділянки. У дослідженні ми використовували насіння озимої пшениці. Також у рамки досліджень попали опади , температура та вологість повітря нашої місцевості.
Слайд 6

Об'єкт дослідження

Об’єктом дослідження були зразки грунту шкільної науково-дослідної ділянки. У дослідженні ми використовували насіння озимої пшениці. Також у рамки досліджень попали опади , температура та вологість повітря нашої місцевості.

Ґрунт. Ґрунт — природнє утворення, що складається з генетично пов'язаних горизонтів, які формуються в результаті перетворення поверхневих шарів літосфери під впливом фізичного, хімічного та біологічного вивітрювання. Ґрунт - багатокомпонентна, динамічна система, що включає гірські породи, верхній пр
Слайд 7

Ґрунт

Ґрунт — природнє утворення, що складається з генетично пов'язаних горизонтів, які формуються в результаті перетворення поверхневих шарів літосфери під впливом фізичного, хімічного та біологічного вивітрювання. Ґрунт - багатокомпонентна, динамічна система, що включає гірські породи, верхній природний шар земної кори, техногенні утворення і складається з твердих (тверді мінерали, лід і органомінеральні структури), рідких (водні розчини), газоподібних (повітря, гази) і біологічних або живих (макро- і мікроорганізми) компонентів. В інженерній геології — гірська порода, а також відходи виробничої діяльності, що їх використовують як основу, середовище або матеріал для зведення будівель та інженерних споруд. На тип, склад та характеристику ґрунтів впливають також материнська порода, клімат, рельєф, геологічний вік території, притаманна території флора та фауна, діяльність людини тощо. Однією з основних характеристик ґрунту є його родючість. Родю́чість ґру́нту — характеристика ґрунту, що визначає його здатність підтримки великої кількості рослинного життя, термін найчастіше використовується для опису земель сільськогосподарського призначення. Родючий ґрунт зазвичай характеризується такими властивостями: Багатий на головні елементи, необхідні для живлення рослин: азот, фосфор і калій. Містить достатньою кількість мікроелементів, таких як бор, хлор, кобальт, мідь, залізо, магній, марганець, молібден, сірка і цинк. Містить органічну речовину ґрунту, що покращує його структуру та допомагає утриманню вологи. Кислотність в діапазоні pH від 6,0 до 6,8. Добра структура, що забезпечує необхідний дренаж. Набір мікроорганізмів, корисних для росту рослин. Велика товщина верхнього шару ґрунту. В сільському господарстві родючі ґрунти зазвичай отримуються за допомогою ряду мір збереження та меліорації ґрунтів.

Карта земельних ділянок Чортківського району.
Слайд 8

Карта земельних ділянок Чортківського району.

Механічний склад ґрунту. Чорнозем Сірозем. Шари дрібного каміння. Шари піску. Шари великих шматочків глини. Шари перегною. Механічні елементи ґрунту та їх класифікація. Тверда фаза ґрунту складається з часток різної величини. Одночасно в ґрунтах містяться мінеральні, органічні і органо-мінеральні ча
Слайд 9

Механічний склад ґрунту

Чорнозем Сірозем

Шари дрібного каміння

Шари піску

Шари великих шматочків глини

Шари перегною

Механічні елементи ґрунту та їх класифікація. Тверда фаза ґрунту складається з часток різної величини. Одночасно в ґрунтах містяться мінеральні, органічні і органо-мінеральні частки. Це уламки гірських порід (продукти вивітрювання), мінерали вторинного походження, колоїди гумусних речовин, продукти взаємодії органічних і мінеральних речовин

Висновок

Характеритстика ґрунту. Тобто ми з‘ясували колір та швидкість проникнення води у ґрунт. Чорнозем має меншу швидкість проникнення ніж сірозем. А колір чорнозему – чорний , що свідчить про його родючість!
Слайд 10

Характеритстика ґрунту

Тобто ми з‘ясували колір та швидкість проникнення води у ґрунт. Чорнозем має меншу швидкість проникнення ніж сірозем. А колір чорнозему – чорний , що свідчить про його родючість!

Вбирна здатність ґрунтів. m0= mp - mk. m0 – Різниця маси води(20 гр) mp-Початкова маси води(50 гр) mk- Кінцева маса води(30гр)
Слайд 11

Вбирна здатність ґрунтів

m0= mp - mk

m0 – Різниця маси води(20 гр) mp-Початкова маси води(50 гр) mk- Кінцева маса води(30гр)

Тобто чорнозем має значно більшу вбирну здатність ніж сірозем! Тобто вологість чорнозему , відповідно , є більшою від сірозему.
Слайд 12

Тобто чорнозем має значно більшу вбирну здатність ніж сірозем! Тобто вологість чорнозему , відповідно , є більшою від сірозему.

Хімічний склад ґрунту
Слайд 13

Хімічний склад ґрунту

Якісне виявлення йонів
Слайд 14

Якісне виявлення йонів

Провівши експеримент ми спостерігали появу червоного кольору водної витяжки ґрунту. Це свідчить про наявність йонів заліза! Отже , в ґрунтах на території Чортківщини знаходяться метали. І це не дуже добре! Наявність металів буде продовжено вивчатись.
Слайд 15

Провівши експеримент ми спостерігали появу червоного кольору водної витяжки ґрунту. Це свідчить про наявність йонів заліза! Отже , в ґрунтах на території Чортківщини знаходяться метали. І це не дуже добре! Наявність металів буде продовжено вивчатись.

Кислотність ґрунтів
Слайд 16

Кислотність ґрунтів

Що впливає на розвиток рослини? Є багато чинників , які так чи інше впливають на ріст і розвиток рослини. Це такі , як: Родючість ґрунту , його вид Механічний і хімічний склад Вологість Температура ґрунту Температура повітря Сонячне світло. Ми проаналізували фактори , які впливають на родючість ґрун
Слайд 17

Що впливає на розвиток рослини?

Є багато чинників , які так чи інше впливають на ріст і розвиток рослини. Це такі , як: Родючість ґрунту , його вид Механічний і хімічний склад Вологість Температура ґрунту Температура повітря Сонячне світло

Ми проаналізували фактори , які впливають на родючість ґрунту, а отже на розвиток рослин.

Середня місячна температура повітря у 2009-2011 роках
Слайд 18

Середня місячна температура повітря у 2009-2011 роках

Середня температура. Як бачимо, протягом 2009-2011 року температура повітря була нормальною і не мала серйозних різниць. Саме тому розвиток рослин проходив нормально!
Слайд 19

Середня температура

Як бачимо, протягом 2009-2011 року температура повітря була нормальною і не мала серйозних різниць. Саме тому розвиток рослин проходив нормально!

Середня місячна вологість ґрунту у 2009-2011 роках
Слайд 20

Середня місячна вологість ґрунту у 2009-2011 роках

Вологість ґрунту. Вологість ґрунту – дуже важливий фактор розвитку рослин. Вологість у 2011 році порівняно нижча за минулі два роки. Це наштовхує на думку , що це може вплинути на схожість рослин.
Слайд 21

Вологість ґрунту

Вологість ґрунту – дуже важливий фактор розвитку рослин. Вологість у 2011 році порівняно нижча за минулі два роки. Це наштовхує на думку , що це може вплинути на схожість рослин.

Роль опадів у житті рослин. Зіставивши графік опадів за 3 роки спостерігаються недостаток опадів в осінній період 2011 року. Саме в той момент , коли озимій пшениці необхідна волога для проростання насіння. Доказом цього є те , що цьогорічна озима пшениця не проросла.
Слайд 22

Роль опадів у житті рослин

Зіставивши графік опадів за 3 роки спостерігаються недостаток опадів в осінній період 2011 року. Саме в той момент , коли озимій пшениці необхідна волога для проростання насіння. Доказом цього є те , що цьогорічна озима пшениця не проросла.

Родючість грунтів Слайд: 23
Слайд 23
Урожайність
Слайд 24

Урожайність

Врожайність і її чинники. Вологість ґрунту , повітря. Температура Родючість ґрунту Механічний і хімічний склад ґрунту Сонячне світло. Вид ґрунту Всі вони є сприятливими у нашому районі для росту культур. Все це посприяло тому , що врожай 2011 року був досить високим. Проте , спостерігаючи за цими чи
Слайд 25

Врожайність і її чинники

Вологість ґрунту , повітря. Температура Родючість ґрунту Механічний і хімічний склад ґрунту Сонячне світло. Вид ґрунту Всі вони є сприятливими у нашому районі для росту культур. Все це посприяло тому , що врожай 2011 року був досить високим. Проте , спостерігаючи за цими чинниками у 2011 році , ми чітко можемо сказати , що врожаю у 2012 році не буде.

Як визначити вологість ґрунту без приладів? Не маючи спеціальних вимірювальних приладів, визначити оптимальні строки і норми витрати води при зрошенні важко. Так чи інакше, для цього важливо якомога точніше знати, яка вологість грунту (у тому числі у відсотках польової вологоємності). У книзі Дж. Дж
Слайд 26

Як визначити вологість ґрунту без приладів?

Не маючи спеціальних вимірювальних приладів, визначити оптимальні строки і норми витрати води при зрошенні важко. Так чи інакше, для цього важливо якомога точніше знати, яка вологість грунту (у тому числі у відсотках польової вологоємності). У книзі Дж. Дженіка «Основи садівництва» є таблиця, яка може допомогти садівнику оцінити «на дотик» вологість грунту середнього та легкого механічного складу. З неї випливає, що суха грунт порошкоподібних, польова вологоємність її практично дорівнює 0. Іноді грунт розсипається і не скочується в грудку. Значить, вона має критичну вологість - польова вологоємність її менш 25%. Коли грунт скочується в грудку, то при декількох кидках він розсипається, це означає, що польова вологоємність 25-50%, грунт помірно волога і настав термін поливу. Майте на увазі: на піщаних грунтах скатані грудки більш пухкі й ламкі при будь-якій з перерахованих ступенів вологості. При 50-75% польової вологоємності ступінь вологості грунту хороша. У цей час грунт скочується в грудку. І навіть якщо ви п'ять разів його кинете, він не розсипається. При здавлюванні грунту вона злегка буде липнути до рук. Відмінна ступінь вологості при 75-100% польової вологоємності. Про неї можна судити з того, що грунт скочується в міцний клубок, дуже податлива при стисненні, легко злипається. Якщо грунт здавити сильніше, до пальців прилипне досить великий грудочку. І зовсім погано, якщо грунт занадто вологий, вище польової вологоємності. Іноді при сильному стисненні з грудки можна вичавити трохи води. Поливати при такому її стані не тільки марнотратно, але навіть шкідливо.

Висновки. Проаналізувавши поперечні перерізи ґрунтів , які поширені на Чортківщині ми прийшли до висновку , що максимальна кількість сірозему і поодинокі вкраплення чорнозему. Провівши досліди , ми визначили вбирну здатність ґрунтів , що дало нам можливість провести лінію між річними опадами , волог
Слайд 27

Висновки

Проаналізувавши поперечні перерізи ґрунтів , які поширені на Чортківщині ми прийшли до висновку , що максимальна кількість сірозему і поодинокі вкраплення чорнозему. Провівши досліди , ми визначили вбирну здатність ґрунтів , що дало нам можливість провести лінію між річними опадами , вологістю повітря , температурою та врожайністю і передбачити , якою буде врожайність на наступний рік. Крім того в ході експерименту ми дослідили якісний склад ґрунту , який погіршився в результаті використаннz пестицидів та мінеральних добрив. Дана робота , а також проведені спостереження дають змогу передбачити схожість рослин , що допоможе зекономити посівний матеріал та кошти на проведення роботи

Список похожих презентаций

Незнайка в стране химия

Незнайка в стране химия

Я – известный химик Незнайка. Я знаю все и все могу. Сейчас я взмахну волшебной палочкой и начнется извержение вулкана. Смотри! А теперь все за мной ...
«Задачи» химия

«Задачи» химия

- исследование задач по нанонауке; - ознакомление с наномиром: о достижениях нанохимии и нанотехнологии; - составление задач по нанонауке; - решение ...
М.В. Ломоносов и химия

М.В. Ломоносов и химия

- М.В. Ломоносов был создателем многих химических производств (неорганических пигментов, глазурей, стекла, фарфора). - Он разработал технологию и ...
Своя игра. Физика и химия

Своя игра. Физика и химия

Интегрированный урок ФИЗИКА+ХИМИЯ. Авторы: Орлова И.В., Шувалова Л.В. Муниципальное образовательное учреждение Фоминская средняя общеобразовательная ...
Строение вещества химия

Строение вещества химия

СТРОЕНИЕ ВЕЩЕСТВА. Основополагающий вопрос КАК УСТРОЕН МИР? Проблемные вопросы Из чего сделано все на Земле? Почему все устроено так, а не иначе? ...
Органическая химия "Жиры"

Органическая химия "Жиры"

Рацион питания Белки Жиры Углеводы 2а, 2б 1 4б, 5. Роль жиров в здоровом питании спортсменов. Жиры хорошо усваиваются организмом, имеют высокую калорийность, ...
Откуда ты, химия ?

Откуда ты, химия ?

Химические элементы. Роберт Бойль – впервые дал определение химического элемента. Джон Дальтон – впервые ввёл понятие атомного веса. А.М.Бутлеров ...
Аналитическая химия

Аналитическая химия

Определение. Аналити́ческая хи́мия — раздел химии, изучающий химический состав и структуру веществ; имеет целью определение элементов или групп элементов, ...
Аналитическая химия

Аналитическая химия

План доклада. Аналитическая химия (определение) Гармонизация терминологии по аналитической химии Роль терминологии Источники терминологии Цели и задачи ...
Азот химия

Азот химия

План урока:. История открытия Цели Нахождение в природе Строение и свойства атома и молекулы Физические и химические свойства Получение и применение ...
алюминий химия

алюминий химия

получение алюминия. Применение алюминия. ...
«Электролитическая диссоциация» химия

«Электролитическая диссоциация» химия

Электролитическая диссоциация. H2O. Процесс распада электролита на ионы при растворении его в воде или расплавлении называется электролитической диссоциацией. ...
«Окислительно-восстановительные реакции» химия

«Окислительно-восстановительные реакции» химия

СОДЕРЖАНИЕ:. 1. Какие реакции называются окислительно-восстановительными? 2. Что называют окислителем, восстановителем? 3. Окислительно-восстановительный ...
«Нуклеиновые кислоты» химия

«Нуклеиновые кислоты» химия

Цель урока: сформировать у студентов понимание взаимосвязанности и взаимозависимости веществ в клетке. Задачи урока: повторить строение и основные ...
Органическая химия

Органическая химия

история развития органической химии предмет органической химии особенности органических веществ Бутлеров теория строения органических соединений Бутлерова ...
Аналитическая химия

Аналитическая химия

Цель программы:. Фундаментальная подготовка магистрантов в области аналитической химии со знанием современных физико-химических методов анализа (хроматографических, ...
Органическая химия

Органическая химия

Органическая химия – химия углеводородов и их производных. Углеводороды (УВ) – простейшие органические вещества, молекулы которых состоят из атомов ...
Белки химия

Белки химия

Содержание. Определение Функции белков Источники аминокислот Строение полипептидной цепи Структура белка Химические свойства Превращения белков в ...
Органическая химия как наука

Органическая химия как наука

Содержание. Знакомство с историей возникновения науки органическая химия Органические вещества Схемы реакций Органическая химия Электронное строение ...
Бытовая химия

Бытовая химия

Цель исследования, изучить влияние препаратов бытовой химии на здоровье человека. Задачи исследования: 1. Изучить опасности современной бытовой химии; ...

Советы как сделать хороший доклад презентации или проекта

  1. Постарайтесь вовлечь аудиторию в рассказ, настройте взаимодействие с аудиторией с помощью наводящих вопросов, игровой части, не бойтесь пошутить и искренне улыбнуться (где это уместно).
  2. Старайтесь объяснять слайд своими словами, добавлять дополнительные интересные факты, не нужно просто читать информацию со слайдов, ее аудитория может прочитать и сама.
  3. Не нужно перегружать слайды Вашего проекта текстовыми блоками, больше иллюстраций и минимум текста позволят лучше донести информацию и привлечь внимание. На слайде должна быть только ключевая информация, остальное лучше рассказать слушателям устно.
  4. Текст должен быть хорошо читаемым, иначе аудитория не сможет увидеть подаваемую информацию, будет сильно отвлекаться от рассказа, пытаясь хоть что-то разобрать, или вовсе утратит весь интерес. Для этого нужно правильно подобрать шрифт, учитывая, где и как будет происходить трансляция презентации, а также правильно подобрать сочетание фона и текста.
  5. Важно провести репетицию Вашего доклада, продумать, как Вы поздороваетесь с аудиторией, что скажете первым, как закончите презентацию. Все приходит с опытом.
  6. Правильно подберите наряд, т.к. одежда докладчика также играет большую роль в восприятии его выступления.
  7. Старайтесь говорить уверенно, плавно и связно.
  8. Старайтесь получить удовольствие от выступления, тогда Вы сможете быть более непринужденным и будете меньше волноваться.

Информация о презентации

Ваша оценка: Оцените презентацию по шкале от 1 до 5 баллов
Дата добавления:6 декабря 2018
Категория:Химия
Содержит:28 слайд(ов)
Поделись с друзьями:
Скачать презентацию
Смотреть советы по подготовке презентации