- Громадський контроль та громадська експертиза

Презентация "Громадський контроль та громадська експертиза" по обществознанию – проект, доклад

Слайд 1
Слайд 2
Слайд 3
Слайд 4
Слайд 5
Слайд 6
Слайд 7
Слайд 8
Слайд 9
Слайд 10
Слайд 11
Слайд 12
Слайд 13

Презентацию на тему "Громадський контроль та громадська експертиза" можно скачать абсолютно бесплатно на нашем сайте. Предмет проекта: Обществознание. Красочные слайды и иллюстрации помогут вам заинтересовать своих одноклассников или аудиторию. Для просмотра содержимого воспользуйтесь плеером, или если вы хотите скачать доклад - нажмите на соответствующий текст под плеером. Презентация содержит 13 слайд(ов).

Слайды презентации

Презентація З дисципліни «Публічне адмініСтрування». Виконав студент 5 курсу, спеціальності 8601/1, групи 3 Беркута Олександр Перевірив: викладач Чистов С.М. Тема: «Громадський контроль та громадська експертиза»
Слайд 1

Презентація З дисципліни «Публічне адмініСтрування»

Виконав студент 5 курсу, спеціальності 8601/1, групи 3 Беркута Олександр Перевірив: викладач Чистов С.М.

Тема: «Громадський контроль та громадська експертиза»

Передмова. Для початку необхідно зауважити, що як на нормативному рівні, так і у спілкуванні вживається три поняття: громадський моніторинг, громадська експертиза, громадський контроль, які на сьогодні вживаються практично як синоніми.
Слайд 2

Передмова

Для початку необхідно зауважити, що як на нормативному рівні, так і у спілкуванні вживається три поняття: громадський моніторинг, громадська експертиза, громадський контроль, які на сьогодні вживаються практично як синоніми.

Мета. Спираючись на власний багаторічний досвід та результати проведених спеціально для того фокус-груп, автор спробує дати визначення кожній із цих технологій та навести їх відмінності. Для здійснення процесу порівняння запропонуємо критерії: дія, предмет, періодичність та результат.
Слайд 3

Мета

Спираючись на власний багаторічний досвід та результати проведених спеціально для того фокус-груп, автор спробує дати визначення кожній із цих технологій та навести їх відмінності. Для здійснення процесу порівняння запропонуємо критерії: дія, предмет, періодичність та результат.

Визначення Категорій та Хар-ка. У таблиці представлено визначено 3 категорії, які тісно пов’язані між собою. Слід зазначити, що громадянська експертиза та громадянський моніторинг є формами громадянського контролю.
Слайд 4

Визначення Категорій та Хар-ка

У таблиці представлено визначено 3 категорії, які тісно пов’язані між собою. Слід зазначити, що громадянська експертиза та громадянський моніторинг є формами громадянського контролю.

Громадський контроль. Необхідно зауважити, що громадський контроль є технологією, яка вигідна і владі, і громадянському суспільству через те, що сприяє підвищенню ефективності діяльності органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.
Слайд 5

Громадський контроль

Необхідно зауважити, що громадський контроль є технологією, яка вигідна і владі, і громадянському суспільству через те, що сприяє підвищенню ефективності діяльності органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Громадський контроль здійснюється для забезпечення прозорості та відкритості функціонування діяльності органів державної влади, тому демократична влада має сприяти забезпеченню оприлюднення моніторингових звітів та результатів громадської експертизи, залученню широкого кола громадськості до аналізу
Слайд 6

Громадський контроль здійснюється для забезпечення прозорості та відкритості функціонування діяльності органів державної влади, тому демократична влада має сприяти забезпеченню оприлюднення моніторингових звітів та результатів громадської експертизи, залученню широкого кола громадськості до аналізу та оцінки роботи органів влади.

Застосування громадського контролю

Громадський моніторинг. Отже, становлення системного громадського моніторингу залежить від стану розвитку громадянського суспільства. За попереднім аналізом громадський моніторинг може здійснюватися шляхом: відслідковування процесу здійснення урядової політики, динаміки та тенденцій, а також стану с
Слайд 7

Громадський моніторинг

Отже, становлення системного громадського моніторингу залежить від стану розвитку громадянського суспільства. За попереднім аналізом громадський моніторинг може здійснюватися шляхом: відслідковування процесу здійснення урядової політики, динаміки та тенденцій, а також стану справ у відповідних сферах за наперед визначеними критеріями; репрезентативного опитування представників інститутів громадянського суспільства; збирання та накопичення іншої інформації, наприклад аналізу матеріалів ЗМІ та ін.

Моніторинг діяльності органів влади має здійснюватися за визначеними критеріями, серед яких можуть бути: ефективність функціонування та діяльності органів виконавчої влади; результативність прийнятих рішень органів виконавчої влади; відповідність рішень органів виконавчої влади суспільним потребам,
Слайд 8

Моніторинг діяльності органів влади має здійснюватися за визначеними критеріями, серед яких можуть бути: ефективність функціонування та діяльності органів виконавчої влади; результативність прийнятих рішень органів виконавчої влади; відповідність рішень органів виконавчої влади суспільним потребам, викликам та очікуванням; відповідність рішень органів виконавчої влади стратегічним пріоритетам, визначеним у Посланні Президента України та інших стратегічних документах; стабільність і послідовність функціонування та діяльності органів виконавчої влади; професіоналізм, компетентність при прийнятті рішень органами виконавчої влади;

Реалізація громадського моніторингу

виконавча дисципліна в діяльності органів виконавчої влади; відкритість та прозорість процесу прийняття управлінських рішень; залучення громадськості до процесу формування та прийняття рішень органів виконавчої влади; врахування позиції органів місцевого самоврядування при прийнятті рішень органами
Слайд 9

виконавча дисципліна в діяльності органів виконавчої влади; відкритість та прозорість процесу прийняття управлінських рішень; залучення громадськості до процесу формування та прийняття рішень органів виконавчої влади; врахування позиції органів місцевого самоврядування при прийнятті рішень органами виконавчої влади; дотримання принципу політичної нейтральності при прийнятті рішень органами виконавчої влади та інші.

Громадська експертиза: Суть. Громадська експертиза єдиний вид громадського контролю, що запроваджено в Україні як технологію зворотного зв’язку влади із громадою. “Громадська експертиза діяльності органів виконавчої влади (далі – громадська експертиза) є складовою механізму демократичного управління
Слайд 10

Громадська експертиза: Суть

Громадська експертиза єдиний вид громадського контролю, що запроваджено в Україні як технологію зворотного зв’язку влади із громадою. “Громадська експертиза діяльності органів виконавчої влади (далі – громадська експертиза) є складовою механізму демократичного управління державою, який передбачає проведення інститутами громадянського суспільства оцінки діяльності органів виконавчої влади, ефективності прийняття і виконання такими органами рішень, підготовку пропозицій щодо розв'язання суспільно значущих проблем для їх урахування органами виконавчої влади у своїй роботі”.

Мета Г.Е. Метою громадської експертизи є підвищення ефективності державної політики через урахування думки громадськості щодо проблем та причин, які їх породжують, шляхів їх вирішення. Предметом громадської експертизи є окремі проекти рішень, а також рішення органів виконавчої влади або система захо
Слайд 11

Мета Г.Е.

Метою громадської експертизи є підвищення ефективності державної політики через урахування думки громадськості щодо проблем та причин, які їх породжують, шляхів їх вирішення. Предметом громадської експертизи є окремі проекти рішень, а також рішення органів виконавчої влади або система заходів (рішень) щодо реалізації органами виконавчої влади державної політики у відповідних сферах.

Впровадження Г.Е. в Україні. Для впровадження системи громадського моніторингу та громадського контролю, а також розвитку технології громадської експертизи в Україні необхідно: розробити та впровадити систему просвіти та тренінгів для інститутів громадського суспільства, активу Громадських рад з вик
Слайд 12

Впровадження Г.Е. в Україні

Для впровадження системи громадського моніторингу та громадського контролю, а також розвитку технології громадської експертизи в Україні необхідно: розробити та впровадити систему просвіти та тренінгів для інститутів громадського суспільства, активу Громадських рад з використання вже діючих механізмів громадської експертизи у своїй роботі; налагодити навчання для працівників органів державної влади із роз’ясненням необхідності впровадження технологій громадського контролю, у тому числі виконання норм Постанови від 5 листопада 2008 р. № 976 “Про затвердження Порядку сприяння проведенню громадської експертизи діяльності органів виконавчої влади”, для того є потреба в розробці навчально-методичної літератури, спеціальних програм, підготовці тренерів; вивчити досвід європейських країн та підготувати з його використанням ряд проектів нормативних актів щодо легітимізації технологій громадського контролю, а також організувати сприяння їх прийняттю.

Дякую за увагу!
Слайд 13

Дякую за увагу!

Список похожих презентаций

Мова та державнiсть

Мова та державнiсть

Державний прапор України -. Символіка. День Державного прапора України. Малий Державний Герб України. Великий Державний Герб України. Михайло Вербицкий ...
Административный контроль и надзор за деятельностью частных лиц. Административное принуждение

Административный контроль и надзор за деятельностью частных лиц. Административное принуждение

Тема 10. Административный контроль и надзор за деятельностью частных лиц. Административное принуждение. Содержание. 1. Понятие законности и соотношение ...
Задачи профильного обучения по курсу обществознание

Задачи профильного обучения по курсу обществознание

1.В семейно-бытовой сфере. Вести себя сообразно нравственным и правовым нормам, активно участвовать в делах семьи и решении ее проблем. 2.В сфере ...
Детская общественная приемная

Детская общественная приемная

Тебе еще НЕТ ВОСЕМНАДЦАТИ. Ты пока НЕ МОЖЕШЬ сам РАСПОРЯЖАТЬСЯ своей ЖИЗЬЮ. ДРУГИЕ ПРИНИМАЮТ за тебя решения и НЕСУТ за тебя ОТВЕТСТВЕННОСТЬ. Пока ...
Введение в предмет обществознание

Введение в предмет обществознание

Цель урока. Создать условия для определения значимости изучения предмета обществознание, через формирование суждений о возможности применения знаний ...
Введение в обществознание

Введение в обществознание

Ожидаемые учебные результаты:. Человечки-подсказки. Человечек-вопрос Человечек-галочка Человечек-спортсмен Человечек-Архимед Человечек-память. «У ...

Советы как сделать хороший доклад презентации или проекта

  1. Постарайтесь вовлечь аудиторию в рассказ, настройте взаимодействие с аудиторией с помощью наводящих вопросов, игровой части, не бойтесь пошутить и искренне улыбнуться (где это уместно).
  2. Старайтесь объяснять слайд своими словами, добавлять дополнительные интересные факты, не нужно просто читать информацию со слайдов, ее аудитория может прочитать и сама.
  3. Не нужно перегружать слайды Вашего проекта текстовыми блоками, больше иллюстраций и минимум текста позволят лучше донести информацию и привлечь внимание. На слайде должна быть только ключевая информация, остальное лучше рассказать слушателям устно.
  4. Текст должен быть хорошо читаемым, иначе аудитория не сможет увидеть подаваемую информацию, будет сильно отвлекаться от рассказа, пытаясь хоть что-то разобрать, или вовсе утратит весь интерес. Для этого нужно правильно подобрать шрифт, учитывая, где и как будет происходить трансляция презентации, а также правильно подобрать сочетание фона и текста.
  5. Важно провести репетицию Вашего доклада, продумать, как Вы поздороваетесь с аудиторией, что скажете первым, как закончите презентацию. Все приходит с опытом.
  6. Правильно подберите наряд, т.к. одежда докладчика также играет большую роль в восприятии его выступления.
  7. Старайтесь говорить уверенно, плавно и связно.
  8. Старайтесь получить удовольствие от выступления, тогда Вы сможете быть более непринужденным и будете меньше волноваться.

Информация о презентации

Ваша оценка: Оцените презентацию по шкале от 1 до 5 баллов
Дата добавления:29 апреля 2019
Категория:Обществознание
Содержит:13 слайд(ов)
Поделись с друзьями:
Скачать презентацию
Смотреть советы по подготовке презентации