- Экономика административного региона Украины. Закарпатская область

Презентация "Экономика административного региона Украины. Закарпатская область" – проект, доклад

Слайд 1
Слайд 2
Слайд 3
Слайд 4
Слайд 5
Слайд 6
Слайд 7
Слайд 8
Слайд 9
Слайд 10
Слайд 11
Слайд 12
Слайд 13
Слайд 14
Слайд 15
Слайд 16
Слайд 17
Слайд 18
Слайд 19
Слайд 20
Слайд 21
Слайд 22
Слайд 23
Слайд 24
Слайд 25
Слайд 26
Слайд 27
Слайд 28

Презентацию на тему "Экономика административного региона Украины. Закарпатская область" можно скачать абсолютно бесплатно на нашем сайте. Предмет проекта: Экономика. Красочные слайды и иллюстрации помогут вам заинтересовать своих одноклассников или аудиторию. Для просмотра содержимого воспользуйтесь плеером, или если вы хотите скачать доклад - нажмите на соответствующий текст под плеером. Презентация содержит 28 слайд(ов).

Слайды презентации

ІНДИВІДУАЛЬНА РОБОТА «Економіка адміністративного регіону України. Закарпатська область». Виконала: курсант групи ЕМ12-1 Агапова Вікторія Дніпропетровськ 2012
Слайд 1

ІНДИВІДУАЛЬНА РОБОТА «Економіка адміністративного регіону України. Закарпатська область»

Виконала: курсант групи ЕМ12-1 Агапова Вікторія Дніпропетровськ 2012

Зміст роботи. Загальні відомості. ЕГП. Економічна оцінка природно-ресурсного потенціалу. Населення та його розміщення. Розвиток галузей господарства: Промисловість Сільське господарство Транспорт Невиробнича сфера Проблеми та перспективи розвитку регіону.
Слайд 2

Зміст роботи

Загальні відомості. ЕГП. Економічна оцінка природно-ресурсного потенціалу. Населення та його розміщення. Розвиток галузей господарства: Промисловість Сільське господарство Транспорт Невиробнича сфера Проблеми та перспективи розвитку регіону.

Загальні відомості про регіон та його ЕГП
Слайд 3

Загальні відомості про регіон та його ЕГП

Экономика административного региона Украины. Закарпатская область Слайд: 4
Слайд 4
Економічна оцінка природно-ресурсного потенціалу. Кліматичні ресурси
Слайд 5

Економічна оцінка природно-ресурсного потенціалу

Кліматичні ресурси

Земельні ресурси. Ґрунтовий покрив Закарпаття дуже різноманітний. Для кожної рельєфної зони характерна своя група ґрунтів, хоча в цілому їх можна віднести до змішаних буроземно-підзолистих. На рівнині поширені дерново-опідзолені глеюваті ґрунти та глейові або бурі глейові ґрунти. Для передгір'я хара
Слайд 6

Земельні ресурси

Ґрунтовий покрив Закарпаття дуже різноманітний. Для кожної рельєфної зони характерна своя група ґрунтів, хоча в цілому їх можна віднести до змішаних буроземно-підзолистих. На рівнині поширені дерново-опідзолені глеюваті ґрунти та глейові або бурі глейові ґрунти. Для передгір'я характерні буроземно-підзолисті, а в гірській місцевості переважають бурі лісові, дерново-буроземні і гірсько-лугові ґрунти.

Водні ресурси

Річки Закарпатської області в географічному плані розміщені і належать до басейну одного із найбільших приток Дунаю – річки Тиса, яка є основною водною артерією області. Всі річки беруть свій початок у високогірній частині Карпат.

Мінерально-сировинні ресурси. Загальний запас деревини становить 205,7 млн.м3. Природний склад лісів: твердолистяні породи – 62,2%, хвойні – 29,9% загального складу. В області основний природньо-рекреаційний і курортний потенціал – мінеральні і термальні води. Виявлено і досліджено понад 700 водопро
Слайд 7

Мінерально-сировинні ресурси

Загальний запас деревини становить 205,7 млн.м3. Природний склад лісів: твердолистяні породи – 62,2%, хвойні – 29,9% загального складу. В області основний природньо-рекреаційний і курортний потенціал – мінеральні і термальні води. Виявлено і досліджено понад 700 водопроявів у складі 67 основних родовищ мінеральних вод. Із 36 наявних в Україні типів мінеральних вод 32 – у Закарпатській області. До Державного стандарту України ”Води мінеральні питні” занесено 35 назв мінеральних вод Закарпаття.

В області розвідано 217 родовищ, більш як 30 видів корисних копалин. Значні поклади цеолітів, кам’яної солі, каолінів, родовища мармуру, керамічної та цегельно-черепичної сировини.

Населення та його розміщення
Слайд 8

Населення та його розміщення

Экономика административного региона Украины. Закарпатская область Слайд: 9
Слайд 9
Экономика административного региона Украины. Закарпатская область Слайд: 10
Слайд 10
Лісова, деревообробна та лісохімічна промисловість. У промисловості Закарпатської області переважають лісова, деревообробна, лісохімічна галузі. За підсумками січня-вересня 2011 року спостерігається відчутне зростання обсягів реалізації продукції деревообробної промисловості. На підприємствах з обро
Слайд 11

Лісова, деревообробна та лісохімічна промисловість

У промисловості Закарпатської області переважають лісова, деревообробна, лісохімічна галузі. За підсумками січня-вересня 2011 року спостерігається відчутне зростання обсягів реалізації продукції деревообробної промисловості. На підприємствах з оброблення деревини та виробництва виробів з деревини завдяки діяльності ТзОВ «Еліт –Вуд»,ТзОВ «Едельвейс» та ПП «Синевир» реалізація продукції 3 2010 – по 2011 рік зросла на 74,8 % і становила 25,7 млн.грн.

Основна проблема галузі – застарілий фізично і морально парк лісозаготівельних та деревообробних машин і механізмів. Висока енергоємність існуючого обладнання, значні витрати коштів на його утримання, надзвичайно низькі якісні та технічні характеристики роблять неможливим освоєння виробництва багать
Слайд 12

Основна проблема галузі – застарілий фізично і морально парк лісозаготівельних та деревообробних машин і механізмів. Висока енергоємність існуючого обладнання, значні витрати коштів на його утримання, надзвичайно низькі якісні та технічні характеристики роблять неможливим освоєння виробництва багатьох конкурентоспроможних видів продукції, що користується попитом.

Харчова промисловість. За останні три роки у харчовій промисловості спостерігався спад промислового виробництва, що пов’язано з кризовими явищами, які мали місце в економіці країни та негативно позначилися на промисловості області та підприємствах з виробництва харчових продуктів та напоїв зокрема.
Слайд 13

Харчова промисловість

За останні три роки у харчовій промисловості спостерігався спад промислового виробництва, що пов’язано з кризовими явищами, які мали місце в економіці країни та негативно позначилися на промисловості області та підприємствах з виробництва харчових продуктів та напоїв зокрема. У структурі реалізації харчової промисловості більше половини складає продукція підприємств з виробництва напоїв, п’яту частину – з перероблення та консервування овочів та фруктів, десяту частину – з виробництва інших харчових продуктів. Найвагоміший внесок в цю галузь вносять такі підприємства: ОП “Ужгородський коньячний завод” (виробництво коньяку), ДП “Голден Фудс” (виробництво чіпсів, сухарів та рибної продукції), ВАТ “Свалявські мінеральні води” (виробництво мінеральних вод), СП “Айсберг” (виробництво вин), ТОВ “Влад” (виробництво борошна та круп), ТОВ “Дядя Ваня – Закарпатські овочі” та ТОВ “Консервний завод “Універ” (перероблення та консервування овочів та фруктів), ВАТ “Кондитерська фабрика “А.В.К.” (виробництво шоколаду та цукристих кондитерських виробів).

Легка промисловість. Легка промисловість Закарпатської області, випускає різні види тканин, швейні, панчішний – вироби шкарпеток, верхній і білизняний трикотаж, взуття і інші товари народного споживання. Питома вага цієї галузі в загальному об’ємі виробництва промислової продукції в Закарпатській об
Слайд 14

Легка промисловість

Легка промисловість Закарпатської області, випускає різні види тканин, швейні, панчішний – вироби шкарпеток, верхній і білизняний трикотаж, взуття і інші товари народного споживання. Питома вага цієї галузі в загальному об’ємі виробництва промислової продукції в Закарпатській області складає – 17,6% ТОВ «Гроклін-Карпати» (пошив чохлів для сидіння легкових авто), ЗАТ «Ужгородська швейна фабрика» (пошив чоловічого і жіночого одягу), СП «Сандерс-Виноградів Гмбх.» (пошив ковдр; подушок), ТОВ «Фабрика жіночого одягу «ЛЕ-ГО Україна» (пошив жіночого одягу), ВАТ «Мукачівська трикотажна фабрика «Мрія» (виробництво швейних виробів в асортименті), Виноградівське виробничо-торгівельне швейне об’єднання «Гроно», ТОВ «Фабрика швейних виробів «Карпати-Інтерконтиненталь» у Мукачівському районі.

Машинобудування. Станом на 1 січня 2010р. в області зареєстровано 240 суб’єктів-виробників продукції машинобудування. Основна частка їх сконцентрована у містах Ужгород, Берегово, Мукачево, Тячівському та Ужгородському районах. За підсумками чотирьох останніх років машинобудівна галузь області забезп
Слайд 15

Машинобудування

Станом на 1 січня 2010р. в області зареєстровано 240 суб’єктів-виробників продукції машинобудування. Основна частка їх сконцентрована у містах Ужгород, Берегово, Мукачево, Тячівському та Ужгородському районах. За підсумками чотирьох останніх років машинобудівна галузь області забезпечує майже половину валової доданої вартості промисловості області, тут зосереджена третина основних засобів. Основні підприємтсва машинобудування: ЗАТ «Берегівський радіозавод» (виробництво побутової техніки), ТОВ «Полімер-Техніка» (виробництво електрообладнання для автомобілів, пластмасові вироби широкого вжитку), ВАТ «Мукачівський верстатзавод» (виробництво металообробних верстатів), ЗАТ «Єврокар» (виробництво легкових автомобілів концерну «Фольксваген»), ТОВ «Ядзакі Україна» (виробництво електричних кабелів для легкових автомобілів), завод «Конвектор» (виробництво побутових газових і електричних конвекторів), Закарпатський завод «Електроавтоматика» (виробництво санiтарно-технiчного устаткування), ВАТ «Мукачівський завод «Точприлад» (виготовлення електрообладнання для авіаційної техніки) ЗАТ «Іршавський абразивний завод» (виготовлення інструментів)

Хімічна промисловість. Хімічна промисловість – це галузь важкої промисловості, до якої належить продукція мінеральних добрив, пластмас і хімічних композитів, органічних і неорганічних хімікатів, штучної гуми, засобів для миття та дезинфікатів та інше. Хімічне і нафтохімічне виробництво регіону включ
Слайд 16

Хімічна промисловість

Хімічна промисловість – це галузь важкої промисловості, до якої належить продукція мінеральних добрив, пластмас і хімічних композитів, органічних і неорганічних хімікатів, штучної гуми, засобів для миття та дезинфікатів та інше. Хімічне і нафтохімічне виробництво регіону включає гірничо – хімічну промисловість (здобич сірі, калійних солей), основну хімію, промисловість хімічних волокон, лакофарбну, хімічних реактивів, пластичних мас і виробів з них. У загальній промисловій продукції Закарпатської області химпродукция займає 1,7%. В області налічується 30 виробників продукції хімічної промисловості. Основна частка їх сконцентрована у м.Ужгород, Виноградівському, Перечинському та Свалявському районах. Основні підприємства: ВАТ “Перечинський лісохімкомбінат”, ТОВ “Інтерфіл”, якими виробляється близько 90% загального обсягу продукції галузі товариства з обмеженою відповідальністю “Грайнер Пекеджінг Ужгород”, “Полі-Стар”, “Мікро”, “Грифсканд-Свалява”, ВАТ “Затисянський хімічний завод”.

Сільське господарство. Характерною особливістю аграрного сектора регіону є висока питома вага підсобного господарства в загальному об’ємі продукції рослинництва і тваринництва. Агрокліматичні ресурси області достатні для обробки більшості сільськогосподарських культур помірних широт. Рівнинні райони
Слайд 17

Сільське господарство

Характерною особливістю аграрного сектора регіону є висока питома вага підсобного господарства в загальному об’ємі продукції рослинництва і тваринництва. Агрокліматичні ресурси області достатні для обробки більшості сільськогосподарських культур помірних широт. Рівнинні райони спеціалізуються на м’ясомолочному тваринництві, свиноводстві, птахівництві, обробітку зерна, картоплі, овочів і цукрового буряка, передгірні — на м’ясомолочному скотарстві, льонарстві, обробітку зерна і картоплі, гірські — на м’ясомолочному скотарстві і вівчарстві.

Регіональне розподілення у галузі сільського господарства
Слайд 18

Регіональне розподілення у галузі сільського господарства

Экономика административного региона Украины. Закарпатская область Слайд: 19
Слайд 19
Экономика административного региона Украины. Закарпатская область Слайд: 20
Слайд 20
Транспортна система регіону. Закарпаття має досить розвинену транспортну систему, яка представлена розгалуженою мережею залізничного, автомобільного, повітряного та трубопровідного транспорту. Територією області проходять 2 автодороги державного значення, зокрема магістральна Київ–Чоп і регіональна
Слайд 21

Транспортна система регіону

Закарпаття має досить розвинену транспортну систему, яка представлена розгалуженою мережею залізничного, автомобільного, повітряного та трубопровідного транспорту. Територією області проходять 2 автодороги державного значення, зокрема магістральна Київ–Чоп і регіональна Мукачево–Рогатин, та міжнародний транспортний коридор № 5 (Критський) — Лісабон–Трієст–Любляна–Будапешт–Київ–Волгоград. В області діє 17 контрольно-пропускних пунктів та пунктів спрощеного переходу через державний кордон. Авіаперевезення в області здійснюються ЗОКП «Міжнародний аеропорт «Ужгород». Через територію Закарпаття проходять транс’європейські експортні магістралі (газо-, нафто- і продуктопроводи) загальною протяжністю 1700 км, а також високовольтна лінія «Мир». Єдина система магістральних нафтопроводів «Дружба» — найбільший у світі нафтопровід. Газопровід «Уренгой — Помари — Ужгород» (УПУ) — експортний газопровід, з'єднує Уренгойське газове родовище та газові родовища півночі Західного Сибіру із Ужгородом. Далі газ транспортується кінцевим споживачам у Центральній та Західній Європі.

Экономика административного региона Украины. Закарпатская область Слайд: 22
Слайд 22
Невиробнича сфера. Охорона здоров’я Розвитку набуває в області реорганізація первинної медико-санітарної допомоги на засадах сімейної медицини. Курортна-рекреаційна мережа Закарпаття налічує 15 санаторіїв, 16 санаторіїв-профілакторіїв, 25 баз відпочинку і 3 пансіонати. Мережа санаторно-курортних та
Слайд 23

Невиробнича сфера

Охорона здоров’я Розвитку набуває в області реорганізація первинної медико-санітарної допомоги на засадах сімейної медицини. Курортна-рекреаційна мережа Закарпаття налічує 15 санаторіїв, 16 санаторіїв-профілакторіїв, 25 баз відпочинку і 3 пансіонати. Мережа санаторно-курортних та туристично-рекреаційних закладів щороку розширюється. Освіта Розширюється та якісно змінюється система освітньої діяльності регіону. Культура Область традиційно вважається базовою в організації та проведенні багатьох міжнародних і всеукраїнських наукових, мистецьких форумів. Тут функціонують 4 державні вузи з вищою формою акредитації, впорядковано цілу мережу загальноосвітніх шкіл з врахуванням інтересів та духовних потреб представників національних меншин, створено 9 навчальних закладів нового типу. Діють 5 професійних театрів, 659 клубних установ та центрів дозвілля, 4 музеї, обласна філармонія.

Экономика административного региона Украины. Закарпатская область Слайд: 24
Слайд 24
Туризм і рекреація. З року в рік туристичний потенціал Закарпатської області нарощується. На сьогодні мережа санаторно-курортних, туристично-рекреаційних та готельних закладів області нараховує 356 об′єктів, в яких одночасно можна розмістити близько 20 тис. осіб.
Слайд 25

Туризм і рекреація

З року в рік туристичний потенціал Закарпатської області нарощується. На сьогодні мережа санаторно-курортних, туристично-рекреаційних та готельних закладів області нараховує 356 об′єктів, в яких одночасно можна розмістити близько 20 тис. осіб.

Висновки. Завдання сьогодення і перспективи розвитку полягають у розв’язанні проблем використання трудових ресурсів краю і зниженні таким чином рівня безробіття, створенні умов для забезпечення сталого економічного зростання, підтримки та розвитку пріоритетних сфер економіки, малого підприємництва,
Слайд 26

Висновки

Завдання сьогодення і перспективи розвитку полягають у розв’язанні проблем використання трудових ресурсів краю і зниженні таким чином рівня безробіття, створенні умов для забезпечення сталого економічного зростання, підтримки та розвитку пріоритетних сфер економіки, малого підприємництва, раціональному використанні природних ресурсів і виробництві на цій основі завершеної конкурентоспроможної продукції. Програма дій органів влади у сфері економіки передбачає широке сприяння розвитку підприємництва, залученню іноземних та внутрішніх інвестицій, реалізації програм житлового будівництва, розвитку зв’язку, газифікації, відтворення та збереження пам’яток історії та культури краю. У цьому вбачаємо необхідність активного поглиблення економічного та культурного співробітництва з партнерами європейських та інших країн світу.

Експорт товарів
Слайд 27

Експорт товарів

Дякую за увагу!
Слайд 28

Дякую за увагу!

Список похожих презентаций

Экономика региона и предпринимательство

Экономика региона и предпринимательство

Учебно-методическое и информационное обеспечение дисциплины. Основная литература Романов А. Н. ,Горфинкель В. Я. ,Поляк Г. Б. , Швандар В. А. , Антонова ...
Экономика родного края. Свердловская область

Экономика родного края. Свердловская область

Цель. Получить информацию об экономике родного края Познакомить с ней и других. Свердловская область. Свердловская область расположена на территории ...
Экономика Украины

Экономика Украины

Экономика Украины — 42-я экономика мира по размеру ВВП по ППС — 337,4 млрд долларов (2013). Номинальный ВВП страны составляет 175,5 млрд долларов ...
Экономика как социальная сфера. Типы экономических отношений

Экономика как социальная сфера. Типы экономических отношений

Значение термина «экономика». Этимологическое значение слова:. Эко - номика Ойкос (Экос) Номос +. Дом, среда обитания. Слово-норма. Т.е. экономика ...
Экономика как наука

Экономика как наука

Характеристика экономики как науки. Что изучает (предмет экономики); Каковы задачи, функции; Какие разделы включает ( структура экономики); С какими ...
Экономика и экономическая система

Экономика и экономическая система

Учебные вопросы: Экономика и экономическая наука Факторы производства и факторные доходы Экономические системы Рынок и рыночный механизм. Спрос и ...
Экономика и управление производством

Экономика и управление производством

Список рекомендуемой литературы:. 1. Организация производства и управление предприятием: Учебник / Туровец О.Г. , Бухалков М.И., Родинов В.Б. и др. ...
Владимирская область

Владимирская область

Система дополнительного образования Владимирской области. Около 1000 педагогов дополнительного образования. Общеобразовательные учреждения Владимирской ...
Правовое положение Национального Банка Украины

Правовое положение Национального Банка Украины

Національний банк України є центральним банком держави і знаходиться в її власності. Національний банк України, будучи державним банком країни, разом ...
Экономика потребителя

Экономика потребителя

План:. Потребление и потребитель; Рынок труда; Бюджет семьи: Что такое бюджет; Виды бюджетов; Виды семейного бюджета. Что нужно запомнить; Вопросы. ...
Направление подготовки 080100 Экономика Профиль подготовки магистерская программа «Экономика фирмы»

Направление подготовки 080100 Экономика Профиль подготовки магистерская программа «Экономика фирмы»

МАГИСТРАТУРА – ШАГ В БУДУЩЕЕ МАГИСТРАТУРА — вторая ступень высшего профессионального образования, следующая после бакалавриата, позволяющая углубить ...
Наука Экономика

Наука Экономика

Экономика (ойкос, номос). Наука Что изучает? Хозяйство Как производит? Поведение людей в хозяйственной деятельности. Способ организации деятельности ...
Донецкая область

Донецкая область

План. 1.Естественный потенциал 2.Экономический потенциал 3.Промышленность 4.Агропромышленный комплекс 5.Малое предпринимательство 6.Внешнеэкономическая ...
Государственная служба занятости Украины

Государственная служба занятости Украины

Служба зайнятості заснована відповідно до постанови Кабінету Міністрів України "Про створення державної служби зайнятості в Українській РСР" від 21 ...
Влияние кризиса на экономику Украины и пути выхода

Влияние кризиса на экономику Украины и пути выхода

Введение. Международная Маркетинговая Группа Украина в марте 2009 года провела опрос «Влияние кризиса на экономику Украины и пути выхода» среди украинской ...
Экономика края. Промышленное развитие

Экономика края. Промышленное развитие

План. Крестьянская промышленность. Мануфактурная промышленность. Особенности промышленного развития края. 1.Крестьянская промышленность. Крестьянская ...
Соотношение административного процесса и административного производства

Соотношение административного процесса и административного производства

Административный процесс(1). Первый подход возник в 60-е гг. прошлого столетия и заключается в том, что под административным процессом предлагалось ...
Экономика наука и хозяйство

Экономика наука и хозяйство

? Зачем необходимо изучать экономику? Какова связь между жизнью общества в целом и его экономическим положением? Почему страны различаются по уровню ...
Экология и Экономика

Экология и Экономика

Три планеты “Земля”. Любой, кто считает, что экспоненциальный рост может продолжаться вечно в конечном мире, либо сумасшедший либо экономист... Кеннет ...
Экономика предприятия. Цели и задачи курса

Экономика предприятия. Цели и задачи курса

Требования к знаниям, умениям и навыкам. Дисциплина направлена на формирование следующих профессиональных качеств и навыков: системное представление ...

Конспекты

Экономика семьи

Экономика семьи

Министерство образования и науки Нижегородской области. ГОУ ДПО "Нижегородский институт развития образования". Кафедра теории и методики обучения ...
Экономика

Экономика

. Занятие по экономике. ОГСКОУ СКОШ « 1. Г. Иркутска. Учитель: Слободская Наталья Олеговна. Тема: КВН «Экономика». Цели:. • повторить ...
Экономика – География

Экономика – География

Уважаемые коллеги! Вашему вниманию представляется электронное приложение к интегрированному уроку в 10 –м классе «Экономика – География». . Слайд ...
Экономика

Экономика

Конспект уроку на тему «Экономика». Какая позиция характеризует экономику как науку? . 1) открытие нового супермаркета,. 2) расчет изменения ...

Советы как сделать хороший доклад презентации или проекта

  1. Постарайтесь вовлечь аудиторию в рассказ, настройте взаимодействие с аудиторией с помощью наводящих вопросов, игровой части, не бойтесь пошутить и искренне улыбнуться (где это уместно).
  2. Старайтесь объяснять слайд своими словами, добавлять дополнительные интересные факты, не нужно просто читать информацию со слайдов, ее аудитория может прочитать и сама.
  3. Не нужно перегружать слайды Вашего проекта текстовыми блоками, больше иллюстраций и минимум текста позволят лучше донести информацию и привлечь внимание. На слайде должна быть только ключевая информация, остальное лучше рассказать слушателям устно.
  4. Текст должен быть хорошо читаемым, иначе аудитория не сможет увидеть подаваемую информацию, будет сильно отвлекаться от рассказа, пытаясь хоть что-то разобрать, или вовсе утратит весь интерес. Для этого нужно правильно подобрать шрифт, учитывая, где и как будет происходить трансляция презентации, а также правильно подобрать сочетание фона и текста.
  5. Важно провести репетицию Вашего доклада, продумать, как Вы поздороваетесь с аудиторией, что скажете первым, как закончите презентацию. Все приходит с опытом.
  6. Правильно подберите наряд, т.к. одежда докладчика также играет большую роль в восприятии его выступления.
  7. Старайтесь говорить уверенно, плавно и связно.
  8. Старайтесь получить удовольствие от выступления, тогда Вы сможете быть более непринужденным и будете меньше волноваться.

Информация о презентации

Ваша оценка: Оцените презентацию по шкале от 1 до 5 баллов
Дата добавления:6 июня 2019
Категория:Экономика
Содержит:28 слайд(ов)
Поделись с друзьями:
Скачать презентацию
Смотреть советы по подготовке презентации