Презентация "Звезды" по астрономии – проект, доклад

Слайд 1
Слайд 2
Слайд 3
Слайд 4
Слайд 5
Слайд 6
Слайд 7
Слайд 8
Слайд 9
Слайд 10
Слайд 11
Слайд 12
Слайд 13
Слайд 14
Слайд 15
Слайд 16
Слайд 17

Презентацию на тему "Звезды" можно скачать абсолютно бесплатно на нашем сайте. Предмет проекта: Астрономия. Красочные слайды и иллюстрации помогут вам заинтересовать своих одноклассников или аудиторию. Для просмотра содержимого воспользуйтесь плеером, или если вы хотите скачать доклад - нажмите на соответствующий текст под плеером. Презентация содержит 17 слайд(ов).

Слайды презентации

Презентація на тему «Зорі». Виконала студентка групи Ф-191 Дяченко Анастасія
Слайд 1

Презентація на тему «Зорі»

Виконала студентка групи Ф-191 Дяченко Анастасія

План. Зоря – це; Класифікація зір; Що таке сузір’я? Діаграма Герцшпрунга-Рассела; Що таке подвійна зоря? Зоряні скупчення; Використана література; Контрольні питання.
Слайд 2

План

Зоря – це; Класифікація зір; Що таке сузір’я? Діаграма Герцшпрунга-Рассела; Що таке подвійна зоря? Зоряні скупчення; Використана література; Контрольні питання.

Зоря - це. Зорі – це велетенські розжарені, самосвітні небесні тіла, у надрах яких ефективно відбуваються (або відбувались) термоядерні реакції. Сонце — одна із зір, середня за своїми розмірами та світністю. Зорі поряд з іншими небесними тілами вивчає наука астрономія. Моделювання фізичних процесів,
Слайд 3

Зоря - це

Зорі – це велетенські розжарені, самосвітні небесні тіла, у надрах яких ефективно відбуваються (або відбувались) термоядерні реакції. Сонце — одна із зір, середня за своїми розмірами та світністю. Зорі поряд з іншими небесними тілами вивчає наука астрономія. Моделювання фізичних процесів, що відбуваються в зірках входить до кола зацікавлень астрофізики.

Зоря Бетельгейзе

Класифікація зірок. Класифікації зір почали будувати відразу після того, як почали отримувати їхні спектри. У першому наближенні спектр зорі можна описати як випромінювання абсолютно чорного тіла з накладеними на нього лініями поглинання або випромінювання. Головний чинник, що впливає на вигляд спек
Слайд 4

Класифікація зірок

Класифікації зір почали будувати відразу після того, як почали отримувати їхні спектри. У першому наближенні спектр зорі можна описати як випромінювання абсолютно чорного тіла з накладеними на нього лініями поглинання або випромінювання. Головний чинник, що впливає на вигляд спектру, це температура, тож спектральна класифікація за своєю сутністю є температурною. Одну з найвідоміших спектральних класифікацій розроблено в Гарвардській обсерваторії в 1890-1924 роках під час складання каталогу Генрі Дрепера (тому іноді її називають Дреперівською класифікацією)

Сучасна класифікація У 1930-х роках у Йєркській обсерваторії було розроблено Йєркську класифікацію (класификацію Моргана—Кінана, МК-класифікацію, ММК-класифікацію — за прізвищами вчених Моргана, Кінана та Келмана). Вона теж заснована в першу чергу на температурі фотосфери зір, але враховує також їх
Слайд 5

Сучасна класифікація У 1930-х роках у Йєркській обсерваторії було розроблено Йєркську класифікацію (класификацію Моргана—Кінана, МК-класифікацію, ММК-класифікацію — за прізвищами вчених Моргана, Кінана та Келмана). Вона теж заснована в першу чергу на температурі фотосфери зір, але враховує також їх світність, завдяки чому скажімо, червоні карлики та червоні гіганти належать до окремих класів, попри те, що мають однакову температуру поверхні. У каталогах і на письмі клас зір пишеться одним словом, спочатку йде літерне позначення основного спектрального класу (якщо клас точно не визначено, пишеться літерний діапазон, наприклад, OB), далі арабськими цифрами уточнюється спектральний підклас, потім римськими цифрами йде клас світності (номер області на діаграмі Герцшпрунга-Рессела), а потім — додаткова інформація. Наприклад, Сонце має клас G.

Сузір’я. Сузір'я — будь-яка з 88 ділянок, на які поділена небесна сфера. У менш формальному контексті термін використовується для назви групи зірок, взаємне розташування яких складає якусь фігуру чи контур. Існує 12 зодіакальних сузір‘їв. Деякі відомі сузір’я містять добре помітні фігури, складені я
Слайд 6

Сузір’я

Сузір'я — будь-яка з 88 ділянок, на які поділена небесна сфера. У менш формальному контексті термін використовується для назви групи зірок, взаємне розташування яких складає якусь фігуру чи контур. Існує 12 зодіакальних сузір‘їв. Деякі відомі сузір’я містять добре помітні фігури, складені яскравими зірками, які легко впізнати, наприклад, Велика Ведмедиця (контур ковша), Оріон (фігура мисливця), Лев (контур лежачого лева), Скорпіон. Інші сузір’я не мають таких визначних контурів і містять менш яскраві зірки.

12 Зодіакальних Сузір’їв: Овен, Тілець, Близнюки, Лев, Рак, Діва, Терези, Скорпіон, Водолій, Стрілець, Козеріг, Риби.
Слайд 7

12 Зодіакальних Сузір’їв: Овен, Тілець, Близнюки, Лев, Рак, Діва, Терези, Скорпіон, Водолій, Стрілець, Козеріг, Риби.

Діаграма Герцшпрунга-Рассела
Слайд 8

Діаграма Герцшпрунга-Рассела

Що таке подвійна зоря? Подвійна зоря — система з двох гравітаційно пов'язаних зір, які обертаються навколо спільного центру мас по еліптичних орбітах. Інколи трапляються системи із трьох і більше зірок; у тому загальному разі система називається кратною зіркою.
Слайд 9

Що таке подвійна зоря?

Подвійна зоря — система з двох гравітаційно пов'язаних зір, які обертаються навколо спільного центру мас по еліптичних орбітах. Інколи трапляються системи із трьох і більше зірок; у тому загальному разі система називається кратною зіркою.

Подвійна зоря Персея
Слайд 10

Подвійна зоря Персея

Зоряні скупчення Кулясті Розсіяні Асоціації. Зоряне скупчення — гравітаційно зв'язана група зірок, що має загальне походження і рухома в гравітаційному полі галактики як єдине ціле.
Слайд 11

Зоряні скупчення Кулясті Розсіяні Асоціації

Зоряне скупчення — гравітаційно зв'язана група зірок, що має загальне походження і рухома в гравітаційному полі галактики як єдине ціле.

Кулясті скупчення — скупчення зір, що мають сферичну або ледь сплюснуту форму. Їхні діаметр коливається від 20 до 100 парсеків. Це одні з найстаріших об'єктів у Всесвіті. Звичайний вік кулястих скупчень — понад 10 млрд років. Тому до їхнього складу входять маломасивні старі зорі, більшість з яких пе
Слайд 12

Кулясті скупчення — скупчення зір, що мають сферичну або ледь сплюснуту форму. Їхні діаметр коливається від 20 до 100 парсеків. Це одні з найстаріших об'єктів у Всесвіті. Звичайний вік кулястих скупчень — понад 10 млрд років. Тому до їхнього складу входять маломасивні старі зорі, більшість з яких перебуває на завершальних стадіях своєї еволюції. Як наслідок, тут багато нейтронних зір, цефеїд і білих карликів; передбачається також наявність чорних дір. Нерідко в скупченнях відбуваються спалахи нових зір. Кулясті скупчення відрізняються високою концентрацією зір. Приміром, у кубічному парсеку в центрі такого скупчення буває від декількох сотень до десятків тисяч зір. Для порівняння: в околицях Сонця на кубічний парсек припадає лише одна зоря. Кулясті скупчення виникли з гігантської догалактичної хмари, з якої згодом сформувалась Галактика. У Чумацькому Шляху налічують понад 150 кулястих скупчень, більшість з яких концентруються до центру Галактики.

Розсіяні скупчення — інший клас зоряних скупчень. Це зоряна система, компоненти якої розташовуються на досить великій відстані один від одного. Цим вона відрізняється від кульових скупчень, де концентрація зір більша. З цієї причини розсіяні скупчення дуже важко виявляти і вивчати. Якщо зорі, що пер
Слайд 13

Розсіяні скупчення — інший клас зоряних скупчень. Це зоряна система, компоненти якої розташовуються на досить великій відстані один від одного. Цим вона відрізняється від кульових скупчень, де концентрація зір більша. З цієї причини розсіяні скупчення дуже важко виявляти і вивчати. Якщо зорі, що перебувають на однаковій відстані від спостерігача, рухаються в одному напрямку, є підстави припускати, що вони входять до розсіяного скупчення. Найвідоміші представники цього класу скупчень — Плеяди і Гіади, що розташрвані в сузір'ї Тільця. Розсіяні скупчення досить численні. Їх відомо більше, ніж кулястих. Деякі з них розташовані неподалік від Сонця — наприклад, до скупчення Гіади близько 40 парсек. Розсіяні скупчення зазвичай складаються з декількох сот або тисяч зір, хоча зустрічаються й групи більшої чисельності. Здебільшого до них входять масивні та яскраві зорі, а також змінні. Розсіяні скупчення мають невелику масу. Їх гравітаційне поле не здатне утримувати компоненти разом тривалий час і вони поступово віддаляються одна від одної.

Асоціація зір — розріджене скупчення молодих зір високої світності, що відрізняється від інших типів скупчень своїм розміром (близько 200 — 300 світлових років). Асоціації, здебільшого, пов'язані з хмарами молекулярного газу, що має порівняно низьку температуру. Цей газ є «будівельним матеріалом» дл
Слайд 14

Асоціація зір — розріджене скупчення молодих зір високої світності, що відрізняється від інших типів скупчень своїм розміром (близько 200 — 300 світлових років). Асоціації, здебільшого, пов'язані з хмарами молекулярного газу, що має порівняно низьку температуру. Цей газ є «будівельним матеріалом» для зір. Утворені масивні зорі нагрівають навколишній молекулярний газ, який з часом розсіюється в міжзоряному середовищі. Асоціації, так само як і розсіяні скупчення, нестійкі. Вони повільно розширюються, і їхні компоненти віддаляються один від одного.

Використана література. Астрономія 11клас М. Пришляк. Астрономія 11клас Климишин, Крячко. В.М.Пакулова, Н.В.Іванова «Природа нежива и жива. Зорі.»
Слайд 15

Використана література

Астрономія 11клас М. Пришляк. Астрономія 11клас Климишин, Крячко. В.М.Пакулова, Н.В.Іванова «Природа нежива и жива. Зорі.»

Контрольні питання. Що таке зоря? Що таке сузір'я? Скільки існує сузір'їв на небесній сфері? Скільки існує зодіакальних сузір'їв? Назвіть їх. Що таке подвійна зоря?
Слайд 16

Контрольні питання

Що таке зоря? Що таке сузір'я? Скільки існує сузір'їв на небесній сфері? Скільки існує зодіакальних сузір'їв? Назвіть їх. Що таке подвійна зоря?

Що таке зоряні скупчення? На які види поділяються зоряні скупчення?
Слайд 17

Що таке зоряні скупчення? На які види поділяються зоряні скупчення?

Список похожих презентаций

Звезды и созвездия

Звезды и созвездия

«Если бы на Земле было только одно место, откуда можно было бы видеть звезды, то люди толпами стекались бы туда, чтобы созерцать чудеса неба и любоваться ...
Звезды и созвездия

Звезды и созвездия

Открылась бездна, звезд полна, Звездам числа нет, бездне — дна. М. В. Ломо­носов. Звезды (по-гречески “сидус”) светящиеся небесные тела, светимость ...
Звезды ближайшие и далекие

Звезды ближайшие и далекие

Звёзды и их размеры. сириус. Си́риус (лат. Sirius), также α Большого Пса (лат. α Canis Majoris) — ярчайшая звезда ночного неба. Сириус можно наблюдать ...
Звезды

Звезды

Яркость некоторых звезд непостоянна и изменяется в течение определенных периодов времени — от часов до недель или даже года. Яркость переменной звезды ...
Звезды

Звезды

Невооруженным глазом люди могут увидеть примерно 6 тыс. звезд. Его масса в 333 000 раз больше массы Земли. Свет от него до нас доходит за 8,3 мин. ...
Двойные звезды, масса звезд

Двойные звезды, масса звезд

Повторение материала. Существуют ли звезды спектрального класса А с абсолютной звездной величиной +4m. Какие звезды самые горячие? Может ли светимость ...
Двойные звезды

Двойные звезды

Типы двойных звезд. Для начала выясним, какие звезды так называют. Давайте сразу отбросим тот тип двойных, который носит название "оптически двойные ...
Двойные звезды

Двойные звезды

1 вариант Вычислите пространственную скорость звезды, зная, что параллакс звезды 0,04 сек, собственное движение 0,1 сек в год, а лучевая скорость ...
Двойные звезды

Двойные звезды

По материалам Википедии http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0%D1%8F_%D0%B7%D0%B2%D0%B5%D0%B7%D0%B4%D0%B0 и других сайтов, ...
Галактика и звезды

Галактика и звезды

Происхождение и развитие галактик и звезд. К началу нашего века границы разведанной Вселенной раздвинулось настолько, что включили в себя Галактику. ...
Физические переменные звезды

Физические переменные звезды

Открытия переменных звезд ПЗС наблюдения. Каталог USNO-B1.0 (2003) – 1,042,618,261 объектов (звезды и галактики) ~ 1 миллиард звезд до 20-21m 1 из ...
Почему солнце светит днем, а звезды ночью?

Почему солнце светит днем, а звезды ночью?

путешествие в космос. Скафандр-это специальная одежда для космонавтов. Как вы думаете какую форму имеют звёзды? Солнце всходит, освещает землю, начинается ...
Самые ближайшие звезды к земле

Самые ближайшие звезды к земле

В список ближайших к Земле звёзд, отсортированный в порядке увеличения расстояния, вошли звёзды расположенные в радиусе 5 пк (16,308 св. года) от ...
Новые и сверхновые звезды

Новые и сверхновые звезды

Новые и сверхновые звезды - звёзды, заканчивающие свою эволюцию в катастрофическом взрывном процессе. После того как звезда достигнет максимума блеска, ...
Небесные тела: планеты, звезды

Небесные тела: планеты, звезды

Вид звездного неба. Астрономия-наука о звездах и планетах. Звезды. Звезды – это огромные раскаленные светящиеся шары. Они излучают свет и тепло. Ближе ...
Наблюдательная астрономия

Наблюдательная астрономия

наука астрономия зимние созвездия. астрономы и телескопы. автоматические станции. «Небесный свод горящий славой звёздной, Таинственно глядит из глубины,- ...
Современная научная космология

Современная научная космология

Космология и космогония. Космология - область науки, в которой изучается Вселенная как целое и космические системы как ее части. Космогония - в современном ...
Современная космология

Современная космология

Рассмотрим следующие вопросы. 1. Предпосылки и проблемы современной космологии. 2. Космологические модели. 3. Антропный принцип в космологии (слабая, ...
Программа "Романтическая астрономия"

Программа "Романтическая астрономия"

Вавилова Светлана Александровна – учитель физики и математики МСШ №1. Повышение квалификации. Курсы при марийском ИО по теме «Система деятельности ...
Предмет астрономии. астрономия в древности

Предмет астрономии. астрономия в древности

Астрономия – Наука о Вселенной. Слово «астрономия» происходит от двух греческих слов: астрон – звезда и номос – закон. Астрономия изучает движение ...

Конспекты

Звезды и их классификация

Звезды и их классификация

Тема урока:. . Звезды и их классификация. . Цель урока:. . . познакомить учащихся с физическими характеристиками звезд, расширить мировоззрение ...

Советы как сделать хороший доклад презентации или проекта

  1. Постарайтесь вовлечь аудиторию в рассказ, настройте взаимодействие с аудиторией с помощью наводящих вопросов, игровой части, не бойтесь пошутить и искренне улыбнуться (где это уместно).
  2. Старайтесь объяснять слайд своими словами, добавлять дополнительные интересные факты, не нужно просто читать информацию со слайдов, ее аудитория может прочитать и сама.
  3. Не нужно перегружать слайды Вашего проекта текстовыми блоками, больше иллюстраций и минимум текста позволят лучше донести информацию и привлечь внимание. На слайде должна быть только ключевая информация, остальное лучше рассказать слушателям устно.
  4. Текст должен быть хорошо читаемым, иначе аудитория не сможет увидеть подаваемую информацию, будет сильно отвлекаться от рассказа, пытаясь хоть что-то разобрать, или вовсе утратит весь интерес. Для этого нужно правильно подобрать шрифт, учитывая, где и как будет происходить трансляция презентации, а также правильно подобрать сочетание фона и текста.
  5. Важно провести репетицию Вашего доклада, продумать, как Вы поздороваетесь с аудиторией, что скажете первым, как закончите презентацию. Все приходит с опытом.
  6. Правильно подберите наряд, т.к. одежда докладчика также играет большую роль в восприятии его выступления.
  7. Старайтесь говорить уверенно, плавно и связно.
  8. Старайтесь получить удовольствие от выступления, тогда Вы сможете быть более непринужденным и будете меньше волноваться.

Информация о презентации

Ваша оценка: Оцените презентацию по шкале от 1 до 5 баллов
Дата добавления:11 сентября 2018
Категория:Астрономия
Содержит:17 слайд(ов)
Поделись с друзьями:
Скачать презентацию
Смотреть советы по подготовке презентации