- Degrees of comparison of adjectives (степени сравнения прилагательных)

Презентация "Degrees of comparison of adjectives (степени сравнения прилагательных)" по английскому языку – проект, доклад

Слайд 1
Слайд 2
Слайд 3
Слайд 4
Слайд 5
Слайд 6
Слайд 7
Слайд 8
Слайд 9
Слайд 10
Слайд 11
Слайд 12
Слайд 13
Слайд 14
Слайд 15
Слайд 16
Слайд 17
Слайд 18
Слайд 19

Презентацию на тему "Degrees of comparison of adjectives (степени сравнения прилагательных)" можно скачать абсолютно бесплатно на нашем сайте. Предмет проекта: Английский язык. Красочные слайды и иллюстрации помогут вам заинтересовать своих одноклассников или аудиторию. Для просмотра содержимого воспользуйтесь плеером, или если вы хотите скачать доклад - нажмите на соответствующий текст под плеером. Презентация содержит 19 слайд(ов).

Слайды презентации

Урок английского языка для 7 класса по теме «The degrees of comparison of adjectives» Даулетиярова Акмарал Булатбековна учительница английского языка школы-лицея №249, г.Казалы Республика Казахстан, Кызылординская область
Слайд 1

Урок английского языка для 7 класса по теме «The degrees of comparison of adjectives» Даулетиярова Акмарал Булатбековна учительница английского языка школы-лицея №249, г.Казалы Республика Казахстан, Кызылординская область

Checking up the homework – 48 points Ex 9. Divide the adjectives into 3 categories: Attractive, slim, tall, poor, boring, attentive, serious, stern, educated, stupid, ugly, pleasant, fragile, short, gloomy, shy, independent, progressive, clever, lazy, careless, famous, cheerful, polite, noble, myste
Слайд 2

Checking up the homework – 48 points Ex 9. Divide the adjectives into 3 categories: Attractive, slim, tall, poor, boring, attentive, serious, stern, educated, stupid, ugly, pleasant, fragile, short, gloomy, shy, independent, progressive, clever, lazy, careless, famous, cheerful, polite, noble, mysterious, brave, free, greedy, strong, honest, dull, bouncy, fat, great, lovely, lonely, curious, wise, slow, modest, young, thin, tidy, smart, wicked, sad, firm

The degrees of comparison of adjectives
Слайд 3

The degrees of comparison of adjectives

Adjectives. Degrees of Comparison
Слайд 4

Adjectives. Degrees of Comparison

Speech – drill exercises Exercise 1. Fill in the blanks with the correct comparative and superlative degrees of following adjectives hard _____________ ______________ cold _____________ ______________ soft _____________ ______________ tall _____________ ______________ rich _____________ ____________
Слайд 5

Speech – drill exercises Exercise 1. Fill in the blanks with the correct comparative and superlative degrees of following adjectives hard _____________ ______________ cold _____________ ______________ soft _____________ ______________ tall _____________ ______________ rich _____________ ______________ mad _____________ ______________ funny _____________ ______________ big _____________ ______________ sad _____________ ______________ busy _____________ ______________ noisy _____________ ______________ 11 points

Exercise 2. Fill in the blanks with the correct comparative and superlative degrees of following adjectives – foolish _____________ ______________ harmful _____________ ______________ poisonous_____________ ______________ valuable _____________ ______________ difficult _____________ ______________ g
Слайд 6

Exercise 2. Fill in the blanks with the correct comparative and superlative degrees of following adjectives – foolish _____________ ______________ harmful _____________ ______________ poisonous_____________ ______________ valuable _____________ ______________ difficult _____________ ______________ generous _____________ ______________ 6 points

Exercise 3. Complete the sentences A. Write the comparative form of the adjectives 1) Ann is ___________ (happy) than her sister. 2) My hair is ______________ (long) than my sister’s hair. 3) These exams are getting ___________ (bad) and ___________ (bad) every year. 4) John is ____________ (thin) t
Слайд 7

Exercise 3. Complete the sentences A. Write the comparative form of the adjectives 1) Ann is ___________ (happy) than her sister. 2) My hair is ______________ (long) than my sister’s hair. 3) These exams are getting ___________ (bad) and ___________ (bad) every year. 4) John is ____________ (thin) than Bob. 5) Steve is _____________ (happy) today than he was yesterday. 6) Mary’s car is ____________ (large) than Mark’s car. 6 points

B. Write the superlative form of the adjective: 1) I am _____________ (tall) in the class. 2) This is _______________ (expensive) hotel I’ve ever stayed in. 3) This road is ______________ (narrow) of all the roads in California. 4) New York is one of the ______________ (busy) cities in the USA. 5) J
Слайд 8

B. Write the superlative form of the adjective: 1) I am _____________ (tall) in the class. 2) This is _______________ (expensive) hotel I’ve ever stayed in. 3) This road is ______________ (narrow) of all the roads in California. 4) New York is one of the ______________ (busy) cities in the USA. 5) Jack is _____________ (good) football player in the team. 6) North Pole is _______________ (cold) place on Earth. 7) My father is ______________ (generous) of all the people I know. 7 points

C. Insert comparative or superlative form of the adjective: 1) I think John is _____________ (happy) now than the year ago. 2) His _______________ (big) desire is to return home. 3) She is probably ________________ (angry) person I know. 4) Today’s weather is ____________ (bad) than the yesterday’s.
Слайд 9

C. Insert comparative or superlative form of the adjective: 1) I think John is _____________ (happy) now than the year ago. 2) His _______________ (big) desire is to return home. 3) She is probably ________________ (angry) person I know. 4) Today’s weather is ____________ (bad) than the yesterday’s. 5) My brother is ___________ (young) than me. 6) He drove _________ (fast) and __________ (fast) till we told him to stop. 7) ______________ (many) people want to be rich 7 points

Compare these mobile phones. 6 points. (cheap) Samsung is cheaper than Nokia. (expensive) Nokia is ___________________________ Sony Ericsson. (good) The camera in Samsung is _______________________ the camera in Sony Ericsson. (bad)The camera in Sony Ericsson is __________________________ the camera
Слайд 10

Compare these mobile phones. 6 points

(cheap) Samsung is cheaper than Nokia. (expensive) Nokia is ___________________________ Sony Ericsson. (good) The camera in Samsung is _______________________ the camera in Sony Ericsson. (bad)The camera in Sony Ericsson is __________________________ the camera in Nokia. (many) There are ________________ memory in Nokia ____ in Samsung. (little) (memory) _______________________________________________________. (big) The display in __________________________________________________________.

Name: Nokia 5800 Price: $ 278 Camera: 3.15 Megapixels Memory: 81 Mb Display: 640x360 Functions: MP3 player, radio, JAVA -games, Bluetooth, wi-fi, GPS. Weight: 109 g Year: 2008

Name: Samsung Star S5230 noble black Price: $149 Camera:3.2 Megapixels Memory: 50 Mb Display: 240x400 Functions: MP3 player,radio,Bluetooth. Weight: 92 g Year: 2009

Name: Sony Ericsson W205 Black Price: $86 Camera: 1.3 Megapixels Memory: 5 Mb Display: 128x160 Functions: radio, games, MP3 player, Bluetooth. Weight: 96 g Year: 2007

Compare people: 1.Alice is the (YOUNG). 2.Homer is the (OLD). 3.Bob is  (YOUNG) than Homer. 4.Homer is  (OLD) than Alice. 5.Alice is  (SLIM) than Bob. 6.Bob is  (SHORT) than Homer. 7.Homer is  (FAT) than Bob. 8.Alice is  (SHORT) than Homer. 9.Homer can play the guitar  (GOOD) than Alice. 10.Alice dr
Слайд 11

Compare people:

1.Alice is the (YOUNG). 2.Homer is the (OLD). 3.Bob is  (YOUNG) than Homer. 4.Homer is  (OLD) than Alice. 5.Alice is  (SLIM) than Bob. 6.Bob is  (SHORT) than Homer. 7.Homer is  (FAT) than Bob. 8.Alice is  (SHORT) than Homer. 9.Homer can play the guitar  (GOOD) than Alice. 10.Alice draws  (BAD) than Bob.

10 points

Ex 5. Read the poem, learn it and find in the poem adjectives Just for You I picked the reddest apple from the tree It was the finest one that I could see I saved it all except a bite or two Just for you. I carried home the groceries from the store I wanted to be helpful with a chore I put them all
Слайд 12

Ex 5. Read the poem, learn it and find in the poem adjectives Just for You I picked the reddest apple from the tree It was the finest one that I could see I saved it all except a bite or two Just for you. I carried home the groceries from the store I wanted to be helpful with a chore I put them all away except a few Just for you. Some day I'll be grown up too And if I can I'll grow up just like you I ate up all my lunch just like you said But I think there was a little too much bread And so I left the crust when I was through Just for you. 5 points

Task 6. “The day of independence of the Republic of Kazakhstan” (essay) – 10 points
Слайд 13

Task 6. “The day of independence of the Republic of Kazakhstan” (essay) – 10 points

Test 10 points 1. It’s ………………… (difficult) rule of all. difficult b. more difficult c. the most difficult d. difficulter 2. This pen writes …………. (good) than my previous one. a. better	b. gooder	c. good	d. the goodest 3. This athlete is ……………. (strong) than this competitor. strong b. the strongest c
Слайд 14

Test 10 points 1. It’s ………………… (difficult) rule of all. difficult b. more difficult c. the most difficult d. difficulter 2. This pen writes …………. (good) than my previous one. a. better b. gooder c. good d. the goodest 3. This athlete is ……………. (strong) than this competitor. strong b. the strongest c. more strong d. stronger 4. This pupil is ……………. (clever) in the class. clever b. more clever c. the cleverest d. the most clever 5. This is ……………….. (old) castle in Britain. a. the oldest b. the eldest c. an old d. older

Task 7. Complete the sentences 1.  The town is just as_________(large) as my native one. 2.  The road was __________long) than we had expected. 3. The girl is very ______________(intelligent). 4. As soon as they understood that the second book was ________________  (boring) than the first one, they
Слайд 15

Task 7. Complete the sentences 1.  The town is just as_________(large) as my native one. 2.  The road was __________long) than we had expected. 3. The girl is very ______________(intelligent). 4. As soon as they understood that the second book was ________________  (boring) than the first one, they changed their mind. 5. The shop is _______________(far) than the school. 6. Ventspils is _________(far) town in Latvia I have been to. 7. Tim is _______________(intelligent) than Pat. 8. The heat is less _____________ (harmful) than the cold. 9.  This song is _________________(beautiful) one in the world! 10. They are as ______________ (stubborn) as donkeys!

6. Health is ……………….. (important) than money. important b. importanter c. more important d. the most important 7. This path is ……………. ( narrow) than the parallel one. a. a narrow b. narrower c. the narrowest d. more narrow 8. Luxurious hotels are …………….. (expensive) than those of economic class. a.
Слайд 16

6. Health is ……………….. (important) than money. important b. importanter c. more important d. the most important 7. This path is ……………. ( narrow) than the parallel one. a. a narrow b. narrower c. the narrowest d. more narrow 8. Luxurious hotels are …………….. (expensive) than those of economic class. a. more expensive b. an expensive c. the most expensive d. expensiver 9. The second part of the film is ………………. (boring) than the first one. a boring b. boringer c. the most boring d. more boring 10. This highway is ……….. (wide) than that highway. wider b. the widest c. more wide d. the most wide 10 points

Correct answers 1. c 2. a 3. d 4. c 5. a 6. c 7. b 8. a 9. d 10. a
Слайд 17

Correct answers 1. c 2. a 3. d 4. c 5. a 6. c 7. b 8. a 9. d 10. a

Homework Ex14 on page 108. Evaluation of the pupils. 95 – 105 points – “5” 85 – 94 points – “4” 75 – 84 points – “3”
Слайд 18

Homework Ex14 on page 108

Evaluation of the pupils. 95 – 105 points – “5” 85 – 94 points – “4” 75 – 84 points – “3”

Использованная литература 1. English VII, О.В. Афанасьева, И. В. Михеева – Москва, «Просвещение», 2009 г 2. Dixon, R. M. W. (1999). Adjectives. In K. Brown & T. Miller (Eds.), Concise encyclopedia of grammatical categories (pp. 1-8). Amsterdam: Elsevier. ISBN 0-08-043164-X. 3. http://madrasati20
Слайд 19

Использованная литература 1. English VII, О.В. Афанасьева, И. В. Михеева – Москва, «Просвещение», 2009 г 2. Dixon, R. M. W. (1999). Adjectives. In K. Brown & T. Miller (Eds.), Concise encyclopedia of grammatical categories (pp. 1-8). Amsterdam: Elsevier. ISBN 0-08-043164-X. 3. http://madrasati2010.bravehost.com/ 4. http://www.englishclub.com/grammar/

Список похожих презентаций

Adjectives degrees of comparison (степени сравнения прилагательных)

Adjectives degrees of comparison (степени сравнения прилагательных)

Прилагательные в английском языке не изменяются по числам и падежам, но, как и в русском языке имеют: положительную (the Positive Degree), сравнительную ...
Степени сравнения прилагательных в английском языке

Степени сравнения прилагательных в английском языке

Изменяться по степени сравнения могут только качественные прилагательные, которые обозначают какие-либо качества предмета и чье значение может быть ...
Степени сравнения прилагательных

Степени сравнения прилагательных

Spring is green Winter is white Autumn is yellow Summer is bright. Путешествие на планету «Прилагательное» в страну «Степени сравнения». What is the ...
Степени сравнения прилагательных

Степени сравнения прилагательных

«Внутри коробок находится сюрприз, но откроет их только тот, кто сможет на английском языке описать три разных коробки тремя одинаковыми словами: ...
Степени сравнения наречий

Степени сравнения наречий

www.native-english.ru www.begin-english.ru. Наречия представляют собой неоднородный класс слов. Они различаются по своей структуре. Одни из них – ...
Образование степеней сравнения прилагательных

Образование степеней сравнения прилагательных

Степеней сравнения прилагательных. положительная сравнительная превосходная strong the strong +est strong+er warm warm+er the warm+est. interesting ...

Конспекты

Степени сравнения прилагательных

Степени сравнения прилагательных

«Степени сравнения прилагательных.». Поставьте прилагательные в скобках в сравнительную или превосходную степень. Peter is (strong) than Jack. ...
Степени сравнения прилагательных. Времена года.

Степени сравнения прилагательных. Времена года.

МОУ Краснозвездинская СОШ. Тема урока:. Степени сравнения прилагательных. Времена года. . Учитель. английского языка. ...
Степени сравнения односложных и многосложных прилагательных

Степени сравнения односложных и многосложных прилагательных

Илюсизова А.В. учитель. . Английского языка МБОУ. СОШ №29 г. Хабаровска. Конспект урока. Предмет:. английский язык. Класс:. 5, 4 год ...
Степени сравнения прилагательных

Степени сравнения прилагательных

Муниципальное казенное образовательное учреждение. Купинская специальная (коррекционная) школа-интернат для детей-сирот и детей, оставшихся без. ...
Степени сравнения имен прилагательных

Степени сравнения имен прилагательных

МУНИЦИПАЛЬНОЕ БЮДЖЕТНОЕ. . ОБРАЗОВАТЕЛЬНОЕ УЧРЕЖДЕНИЕ. ЩЁЛКОВСКИЙ ЛИЦЕЙ № 7. МЕТОДИЧЕСКАЯ РАЗРАБОТК. А. ПРАКТИЧЕСКОГО ЗАНЯТИЯ. ...
Степени сравнения коротких прилагательных

Степени сравнения коротких прилагательных

Тип урока:. урок изучения нового материала, с использованием ИКТ. Тема урока:. «Степени сравнения коротких прилагательных». Цель урока:. создать ...
Среда обитания животных. Степени сравнения многосложных прилагательных

Среда обитания животных. Степени сравнения многосложных прилагательных

Конспект урока английского языка. Педагог. : Старчилина Ирина Сергеевна. Предмет. : Английский язык. . Класс. : 4. Тема урока. :. Среда обитания ...
Степени сравнения имён прилагательных

Степени сравнения имён прилагательных

Муниципальное казенное общеобразовательное учреждение. «Средняя общеобразовательная школа №1» с.Дивное. Тема:. «Степени сравнения ...
Degrees of Comparison of Adjectives

Degrees of Comparison of Adjectives

Открытый урок по теме «Степени сравнения прилагательных». Тема. :. . . Degrees of Comparison of Adjectives (. грамматический практикум. ). ...
Прилагательные. Степени сравнения прилагательных

Прилагательные. Степени сравнения прилагательных

Открытый урок. Тема. : Прилагательные. Степени сравнения прилагательных. Цель:. Обобщение и повторение знаний учащихся по теме. Задачи:. образовательная:. ...

Советы как сделать хороший доклад презентации или проекта

  1. Постарайтесь вовлечь аудиторию в рассказ, настройте взаимодействие с аудиторией с помощью наводящих вопросов, игровой части, не бойтесь пошутить и искренне улыбнуться (где это уместно).
  2. Старайтесь объяснять слайд своими словами, добавлять дополнительные интересные факты, не нужно просто читать информацию со слайдов, ее аудитория может прочитать и сама.
  3. Не нужно перегружать слайды Вашего проекта текстовыми блоками, больше иллюстраций и минимум текста позволят лучше донести информацию и привлечь внимание. На слайде должна быть только ключевая информация, остальное лучше рассказать слушателям устно.
  4. Текст должен быть хорошо читаемым, иначе аудитория не сможет увидеть подаваемую информацию, будет сильно отвлекаться от рассказа, пытаясь хоть что-то разобрать, или вовсе утратит весь интерес. Для этого нужно правильно подобрать шрифт, учитывая, где и как будет происходить трансляция презентации, а также правильно подобрать сочетание фона и текста.
  5. Важно провести репетицию Вашего доклада, продумать, как Вы поздороваетесь с аудиторией, что скажете первым, как закончите презентацию. Все приходит с опытом.
  6. Правильно подберите наряд, т.к. одежда докладчика также играет большую роль в восприятии его выступления.
  7. Старайтесь говорить уверенно, плавно и связно.
  8. Старайтесь получить удовольствие от выступления, тогда Вы сможете быть более непринужденным и будете меньше волноваться.