Презентация "О. Уайльд" (11 класс) по литературе – проект, доклад

Слайд 1
Слайд 2
Слайд 3
Слайд 4
Слайд 5
Слайд 6
Слайд 7
Слайд 8
Слайд 9

Презентацию на тему "О. Уайльд" (11 класс) можно скачать абсолютно бесплатно на нашем сайте. Предмет проекта: Литература. Красочные слайды и иллюстрации помогут вам заинтересовать своих одноклассников или аудиторию. Для просмотра содержимого воспользуйтесь плеером, или если вы хотите скачать доклад - нажмите на соответствующий текст под плеером. Презентация содержит 9 слайд(ов).

Слайды презентации

Золоті сторінки літератури ХХ століття. ”Принц Парадокс”. Виконала учениця 11 класу Олійник Вікторія
Слайд 1

Золоті сторінки літератури ХХ століття. ”Принц Парадокс”

Виконала учениця 11 класу Олійник Вікторія

Оскар Фінгал О’Флаерті Уілс Уайльд.(16 жовтня 1854 — 30 листопада 1900). Письменник народився в багатій, відомій сім'ї. Батько його — сер Уїльям Уайльд — був хірургом. Мати Оскара — леді Джейн Франческі Уайльд — світська пані, яка також писала вірші під псевдонімом Speranza, — Надія.
Слайд 2

Оскар Фінгал О’Флаерті Уілс Уайльд.(16 жовтня 1854 — 30 листопада 1900)

Письменник народився в багатій, відомій сім'ї. Батько його — сер Уїльям Уайльд — був хірургом. Мати Оскара — леді Джейн Франческі Уайльд — світська пані, яка також писала вірші під псевдонімом Speranza, — Надія.

Освіта. У 1878 році закінчив Оксфорд з відзнакою. Після закінчення університету він перебрався до Лондона, де швидко влився в світське життя. Уайльдом стали «пригощати» відвідувачів салонів – за дотепність, прекрасну мову, блискучі манери. Він став модним у світі, а його манера одягатися виробила ре
Слайд 3

Освіта

У 1878 році закінчив Оксфорд з відзнакою. Після закінчення університету він перебрався до Лондона, де швидко влився в світське життя. Уайльдом стали «пригощати» відвідувачів салонів – за дотепність, прекрасну мову, блискучі манери. Він став модним у світі, а його манера одягатися виробила революцію в стилі манірних британців.

Оскар Уайльд був дуже своєрідною і екстравагантною особою. І навіть два роки провів у в'язниці. Оскара засудили по звинуваченню в содомії.
Слайд 4

Оскар Уайльд був дуже своєрідною і екстравагантною особою. І навіть два роки провів у в'язниці. Оскара засудили по звинуваченню в содомії.

Одного дня митник, перевіряючи багаж прибулого до Нью-Йорка британського драматурга, поета і письменника Оскара Уайльда, широко відомого своєю дотепністю, поцікавився у високого гостя, чи є при нім коштовності і предмети мистецтва, які необхідно внести до декларації. «Нічого, окрім мого генія», — ві
Слайд 5

Одного дня митник, перевіряючи багаж прибулого до Нью-Йорка британського драматурга, поета і письменника Оскара Уайльда, широко відомого своєю дотепністю, поцікавився у високого гостя, чи є при нім коштовності і предмети мистецтва, які необхідно внести до декларації. «Нічого, окрім мого генія», — відповів Оскар Уайльд.

Найвизначніший твір. Оскар Уайльд ненавидів себе за те, що написав роман про Доріана Грея. Вночі його мучили галюцинації: спотворене вадою обличчя Доріана нависало над ліжком, загрожувало стати його обличчям. Уайльд не знав, де і в чому шукати порятунку від цього жаху. І ось одного разу, вже будучи
Слайд 6

Найвизначніший твір

Оскар Уайльд ненавидів себе за те, що написав роман про Доріана Грея. Вночі його мучили галюцинації: спотворене вадою обличчя Доріана нависало над ліжком, загрожувало стати його обличчям. Уайльд не знав, де і в чому шукати порятунку від цього жаху. І ось одного разу, вже будучи в Парижі, він забрів у церкву: палали свічки, дзвінкі голоси тягнули «Анжемос», кругом був спокій і умиротворення. Душевний біль як рукою зняло. Письменник зізнавався, що в той момент він відчув почуття, близьке до екстазу. В одну мить він, бунтар і безбожник, став глибоко віруючим. Настільки, що наприкінці життя прийняв католицтво.

Газети називали його «кращим з сучасних драматургів», відзначаючи розум, оригінальність, досконалість стилю. Гострота думок, парадоксів настільки захоплюють, що читач ними одурманений . І в кожному творі є свій Оскар Уайльд, що кидає порції геніальних парадоксів.
Слайд 7

Газети називали його «кращим з сучасних драматургів», відзначаючи розум, оригінальність, досконалість стилю. Гострота думок, парадоксів настільки захоплюють, що читач ними одурманений . І в кожному творі є свій Оскар Уайльд, що кидає порції геніальних парадоксів.

Цікаві факти. Коли один англієць сказав, що в XIX столітті люди, чиї прізвища починаються з "Мак", зробили все, а ті, у кого вони починаються з "О", - нічого, Уайльд не погодився: "Ви про декого забули. Є О 'Коннел і О. Уайльд ". Уайльд любив говорити, що ірландці - &qu
Слайд 8

Цікаві факти

Коли один англієць сказав, що в XIX столітті люди, чиї прізвища починаються з "Мак", зробили все, а ті, у кого вони починаються з "О", - нічого, Уайльд не погодився: "Ви про декого забули. Є О 'Коннел і О. Уайльд ". Уайльд любив говорити, що ірландці - "найкращі співрозмовники після древніх греків". Коли Метерлінк запропонував Уайльду спробувати вино, якого не можна купити в Англії, Уайльд з гіркою іронією сказав: "Англійці наділені чудовою здатністю перетворювати вино в воду". Після звільнення з в'язниці Уайльд опублікував кілька статтею з пропозиціями щодо поліпшення умов життя ув'язнених. У 1898 році Палата громад прийняла "Акт про в'язниці", в якому відбилися багато пропозицій Уайльда. У червні 1923 на сеансі автоматичного письма у присутності колег вчений-математик Соул заявив, що отримав від Уайльда довге і красиве потойбічне послання. Той нібито просив передати, що не помер, а живе і буде жити в серцях тих, хто здатний відчувати "красу форм і звуків, розлиту в природі". В кінці 2007, після спеціального опитування телеглядачів корпорацією "Бі-бі-сі", Оскар Уайльд був визнаний самим дотепною людиною Великобританії. Він обійшов самого Шекспіра і У. Черчілля. Портрет Доріана Грея згадується в пісні Джеймса Бланта, «Tears And Rain», а також у пісні Даррена Хейза, "The Future Holds a Lion's Heart" .

Під кінець життя Уайльд з деяких причин змінив своє ім'я на Себастьяна Мельмота.
Слайд 9

Під кінець життя Уайльд з деяких причин змінив своє ім'я на Себастьяна Мельмота.

Список похожих презентаций

"Мальчик-звезда"  О. Уайльд

"Мальчик-звезда" О. Уайльд

Английский писатель, драматург, критик. Родился в семье известного ирландского хирурга и англичанки, поэтессы. Учился в Дублинском и Оксфордском университетах. ...
"О чем плачут лошади" Ф. А. Абрамов

"О чем плачут лошади" Ф. А. Абрамов

Фёдор Александрович Абрамов (1920 – 1983). Веркола - родина писателя. Коллективиза́ция. Коллективизация – процесс объединения мелких единоличных крестьянских ...
"О чем плачут лошади?" Абрамов Ф.А.

"О чем плачут лошади?" Абрамов Ф.А.

Федор Александрович считается одним из наиболее известных представителей так называемой деревенской прозы – одной из главнейших ветвей советской литературы ...
"О любви" А.П. Чехов

"О любви" А.П. Чехов

Если для художника главными инструментами являются краски и кисти, для композитора – звуки, то для писателя и поэта – слова. Через слово мы постигаем ...

Советы как сделать хороший доклад презентации или проекта

  1. Постарайтесь вовлечь аудиторию в рассказ, настройте взаимодействие с аудиторией с помощью наводящих вопросов, игровой части, не бойтесь пошутить и искренне улыбнуться (где это уместно).
  2. Старайтесь объяснять слайд своими словами, добавлять дополнительные интересные факты, не нужно просто читать информацию со слайдов, ее аудитория может прочитать и сама.
  3. Не нужно перегружать слайды Вашего проекта текстовыми блоками, больше иллюстраций и минимум текста позволят лучше донести информацию и привлечь внимание. На слайде должна быть только ключевая информация, остальное лучше рассказать слушателям устно.
  4. Текст должен быть хорошо читаемым, иначе аудитория не сможет увидеть подаваемую информацию, будет сильно отвлекаться от рассказа, пытаясь хоть что-то разобрать, или вовсе утратит весь интерес. Для этого нужно правильно подобрать шрифт, учитывая, где и как будет происходить трансляция презентации, а также правильно подобрать сочетание фона и текста.
  5. Важно провести репетицию Вашего доклада, продумать, как Вы поздороваетесь с аудиторией, что скажете первым, как закончите презентацию. Все приходит с опытом.
  6. Правильно подберите наряд, т.к. одежда докладчика также играет большую роль в восприятии его выступления.
  7. Старайтесь говорить уверенно, плавно и связно.
  8. Старайтесь получить удовольствие от выступления, тогда Вы сможете быть более непринужденным и будете меньше волноваться.

Информация о презентации

Ваша оценка: Оцените презентацию по шкале от 1 до 5 баллов
Дата добавления:11 сентября 2019
Категория:Литература
Классы:
Содержит:9 слайд(ов)
Поделись с друзьями:
Скачать презентацию
Смотреть советы по подготовке презентации