Презентация "Столяр" (2 класс) по технологиям – проект, доклад

Слайд 1
Слайд 2
Слайд 3
Слайд 4
Слайд 5
Слайд 6
Слайд 7
Слайд 8
Слайд 9
Слайд 10
Слайд 11
Слайд 12
Слайд 13
Слайд 14
Слайд 15
Слайд 16

Презентацию на тему "Столяр" (2 класс) можно скачать абсолютно бесплатно на нашем сайте. Предмет проекта: Технологии. Красочные слайды и иллюстрации помогут вам заинтересовать своих одноклассников или аудиторию. Для просмотра содержимого воспользуйтесь плеером, или если вы хотите скачать доклад - нажмите на соответствующий текст под плеером. Презентация содержит 16 слайд(ов).

Слайды презентации

Моя професія - столяр. Тема проекту
Слайд 1

Моя професія - столяр

Тема проекту

За що не візьметься – усе виходить. Ось табуретки, лавочки прості, А ось вам інкрустовані комоди. Красивий столик і м'які стільці Так і запрошують на каву. Їх часто замовляють покупці, Бо майстер добре робить свою справу. Фактуру дерева він серцем відчуває, навіть закривши очі «прочитає». Тож меблі,
Слайд 2

За що не візьметься – усе виходить. Ось табуретки, лавочки прості, А ось вам інкрустовані комоди. Красивий столик і м'які стільці Так і запрошують на каву. Їх часто замовляють покупці, Бо майстер добре робить свою справу. Фактуру дерева він серцем відчуває, навіть закривши очі «прочитає». Тож меблі, зроблені його руками, Стають нерідко колекційними зразками. У столяра і справді руки золоті!

СТОЛЯР

Історія професії. Професія столяр – одна з найдавніших професій в світі, а обробка дерева одне з перших ремесел, яким оволоділа людина. Дерево є найбільш простим і зручним у роботі. Саме завдяки цьому факту професія працівника по дереву розвивалася ще з незапам'ятних часів.
Слайд 3

Історія професії

Професія столяр – одна з найдавніших професій в світі, а обробка дерева одне з перших ремесел, яким оволоділа людина. Дерево є найбільш простим і зручним у роботі. Саме завдяки цьому факту професія працівника по дереву розвивалася ще з незапам'ятних часів.

Знайшовши предметне підтвердження в розкішних елементах декору сучасних історичних пам'ятників архітектурного мистецтва. Ще в давньому Єгипті за 5 тисяч років до нашої ери вироби з деревини складали невід’ємну частину побуту.
Слайд 4

Знайшовши предметне підтвердження в розкішних елементах декору сучасних історичних пам'ятників архітектурного мистецтва.

Ще в давньому Єгипті за 5 тисяч років до нашої ери вироби з деревини складали невід’ємну частину побуту.

Актуальність професії. Професія столяра в цей час здобуває нові сфери впливу. В основному столяр - це працівник, що надає всілякі послуги з обробки деревини. Більше того, у його компетенцію також входить розробка ескізів і шаблонів, а також виготовлення виробів з деревини.
Слайд 5

Актуальність професії

Професія столяра в цей час здобуває нові сфери впливу. В основному столяр - це працівник, що надає всілякі послуги з обробки деревини. Більше того, у його компетенцію також входить розробка ескізів і шаблонів, а також виготовлення виробів з деревини.

Затребуваність професії на сьогоднішній день досить висока, особливо при наданні послуг з виготовлення дверей, віконних конструкцій з подальшою розробкою й установкою всіх необхідних кріплень і оснащення їх замками, засувками або шпінгалетами. Соціальна значимість професії в суспільстві
Слайд 6

Затребуваність професії на сьогоднішній день досить висока, особливо при наданні послуг з виготовлення дверей, віконних конструкцій з подальшою розробкою й установкою всіх необхідних кріплень і оснащення їх замками, засувками або шпінгалетами.

Соціальна значимість професії в суспільстві

Створення меблів - друга область застосування навичок столярного мистецтва, що здатна приносити відчутний дохід майстрові і задоволення замовникові.
Слайд 7

Створення меблів - друга область застосування навичок столярного мистецтва, що здатна приносити відчутний дохід майстрові і задоволення замовникові.

Важко перерахувати всі сфери застосування столярних виробів, але особливо велике їх значення в будівництві, де не можливо обійтись без дерев’яних вікон і дверей, наличників, підлог, плінтусів, Навіть зараз, в роки широкого розмаху будівництва із збірних залізобетонних елементів, роль столяра дуже зн
Слайд 8

Важко перерахувати всі сфери застосування столярних виробів, але особливо велике їх значення в будівництві, де не можливо обійтись без дерев’яних вікон і дверей, наличників, підлог, плінтусів, Навіть зараз, в роки широкого розмаху будівництва із збірних залізобетонних елементів, роль столяра дуже значна.

Жодна будова не може обійтись без столяра. Від його уміння, професійних навиків, естетичного смаку залежить вигляд будинку чи приміщення
Слайд 9

Жодна будова не може обійтись без столяра. Від його уміння, професійних навиків, естетичного смаку залежить вигляд будинку чи приміщення

Столяр – робітник, який здійснює всі види обробки деревини: • пиляння, стругання, довбання, свердління; • розмічає та розкроює пиломатеріали; • вирізує заготовки; • оздоблює, ґрунтує, шпаклює, шліфує; • збирає і монтує столярні вироби; • здійснює лакування.
Слайд 10

Столяр – робітник, який здійснює всі види обробки деревини: • пиляння, стругання, довбання, свердління; • розмічає та розкроює пиломатеріали; • вирізує заготовки; • оздоблює, ґрунтує, шпаклює, шліфує; • збирає і монтує столярні вироби; • здійснює лакування.

Столяр повинен знати: будову верстатів, які обслуговує. породи, види та дефекти обробки деревини. правила заточування дерево ріжучого інструменту припуски та допуски на обробку. правила встановлення різального інструменту. як застосувати шаблони при обробці матеріалу. призначення контрольно-вимірюва
Слайд 11

Столяр повинен знати:

будову верстатів, які обслуговує. породи, види та дефекти обробки деревини. правила заточування дерево ріжучого інструменту припуски та допуски на обробку. правила встановлення різального інструменту. як застосувати шаблони при обробці матеріалу. призначення контрольно-вимірювальних інструментів. технічні умови на продукцію, деталі, що обробляються. способи розкрою плитних матеріалів. вимоги до якості обробки.

• знати основні породи, властивості та дефекти деревини; способи її обробки, виготовлення, монтажу столярних виробів; види клею та лаків; • володіти навичками роботи з електротехнікою, технічними кресленнями; • вміти користуватись ручними інструментами, деревообробними верстатами; • зачищати деталі;
Слайд 12

• знати основні породи, властивості та дефекти деревини; способи її обробки, виготовлення, монтажу столярних виробів; види клею та лаків; • володіти навичками роботи з електротехнікою, технічними кресленнями; • вміти користуватись ручними інструментами, деревообробними верстатами; • зачищати деталі; • готувати поверхні під фанерування; • встановлювати віконні та дверні блоки, вбудовані меблі; • виготовляти заготовки столярних виробів.

Вимоги до працівника :

• точний окомір, • уважність, • акуратність та терпіння, • наявність образної пам’яті, • естетичний художній смак та творче мислення, • розвинена уява, • майстерність. Велике значення в його роботі мають:
Слайд 13

• точний окомір, • уважність, • акуратність та терпіння, • наявність образної пам’яті, • естетичний художній смак та творче мислення, • розвинена уява, • майстерність.

Велике значення в його роботі мають:

Дивовижна професія столяра! А чи доводилося вам спостерігати за його роботою? Це таки справжнє диво! Адже на ваших очах дерево оживає, набирає потрібної форми, готове служити людям довго і надійно.
Слайд 14

Дивовижна професія столяра!

А чи доводилося вам спостерігати за його роботою? Це таки справжнє диво! Адже на ваших очах дерево оживає, набирає потрібної форми, готове служити людям довго і надійно.

Столяри затребувані на фабриках по виробництву меблів, вікон, дверей, будь-яких виробів з дерева, а також у відділах і на підприємствах, що здійснюють монтаж і ремонт дерев'яних виробів. Перспективи зайнятості
Слайд 15

Столяри затребувані на фабриках по виробництву меблів, вікон, дверей, будь-яких виробів з дерева, а також у відділах і на підприємствах, що здійснюють монтаж і ремонт дерев'яних виробів.

Перспективи зайнятості

Одержати навички за професією можна у відповідних технікумах, училищах і інших професійних навчальних закладах. Якщо ви любите працювати з деревом, споcтерігати за процесом перетворення звичайного шматка деревини у потрібну вишукану річ та хочете стати висококваліфікованим фахівцем у столярній справ
Слайд 16

Одержати навички за професією можна у відповідних технікумах, училищах і інших професійних навчальних закладах. Якщо ви любите працювати з деревом, споcтерігати за процесом перетворення звичайного шматка деревини у потрібну вишукану річ та хочете стати висококваліфікованим фахівцем у столярній справі – приходьте на навчання до Професійно – технічного училища №5 міста Ковеля!!!

Список похожих презентаций

Я приглашаю вас в волшебный мир бумаги

Я приглашаю вас в волшебный мир бумаги

ИЗГОТОВЛЕНИЕ БУМАГИ. ВИДЫ БУМАГИ. ОРИГАМИ. . . КВИЛЛИНГ. БУМАГОПЛАСТИКА. ПАПЬЕ-МАШЕ. . ...
Учет состояния здоровья при выборе профессии

Учет состояния здоровья при выборе профессии

Группы профессий по медицинским показаниям. Профессии, в условиях которых отсутствуют неблагоприятные факторы. Профессии с воздействием какого-либо ...
Швейное дело - проверочная работа

Швейное дело - проверочная работа

Пояснительная записка. В последнее время для итоговой проверки усвоения учебного материала широко применяются тестовые задания, которые позволяют ...
Удивительное путешествие в мир квиллинга

Удивительное путешествие в мир квиллинга

История возникновения квиллинга. В английском языке квиллинг- это рукоделие , которое называется «птичье перо». В отличие от оригами, родиной которого ...
Удивительный мир игрушек

Удивительный мир игрушек

Из чего у нас игрушки- Куклы, мишки и хлопушки? Из искусственного меха, ткани и резины, Из пластмассы и металла, Дерева и глины. Из таланта и терпенья, ...
Редкие профессии

Редкие профессии

Актуарий – специалист по страхованию. Аудитор веб-сайтов – это экспертиза сайтов с точки зрения их организации и соответствия заявленным целям, общей ...
Сценка « Еда – дело тонкое, ребята!»

Сценка « Еда – дело тонкое, ребята!»

1.Организационный момент. (Дети занимают свои места, готовят реквизиты –1 мин.) У. Хозяйка однажды с базара пришла, Хозяйка с базара домой принесла: ...
Путешествие в мир пряничного теста

Путешествие в мир пряничного теста

Гипотеза. Технологический процесс приготовления изделий из пряничного теста неизменен. Изделиями из пряничного теста можно украсить любой праздничный ...
Лучший по профессии

Лучший по профессии

Конкурс Три «Е». Во всех предложенных словах присутствует буква «е». Пользуясь уточнениями, отгадайте, эти слова и впишите буквы в пустые клетки. ...
Волшебный мир лепки

Волшебный мир лепки

Лепка – это один из видов изобразительного творчества, в котором из пластических материалов создаются объемные фигуры и целые композиции. 10.01.2019. ...
Волшебный мир дерева

Волшебный мир дерева

Прорезная резьба. Художественное выпиливание. Дерево 240 кг бумаги. 1,5 тыс.м шелковой ткани. 500 платьев. Лупа Зуб Клин Осень Ольга Кафтан Кадр. ...
Внутренний мир человека

Внутренний мир человека

«Познай самого себя» Надпись на Дельфийском храме в Греции. Цель:. Формирование представлений «Я-концепции», ее основных структурных компонентов, ...

Советы как сделать хороший доклад презентации или проекта

  1. Постарайтесь вовлечь аудиторию в рассказ, настройте взаимодействие с аудиторией с помощью наводящих вопросов, игровой части, не бойтесь пошутить и искренне улыбнуться (где это уместно).
  2. Старайтесь объяснять слайд своими словами, добавлять дополнительные интересные факты, не нужно просто читать информацию со слайдов, ее аудитория может прочитать и сама.
  3. Не нужно перегружать слайды Вашего проекта текстовыми блоками, больше иллюстраций и минимум текста позволят лучше донести информацию и привлечь внимание. На слайде должна быть только ключевая информация, остальное лучше рассказать слушателям устно.
  4. Текст должен быть хорошо читаемым, иначе аудитория не сможет увидеть подаваемую информацию, будет сильно отвлекаться от рассказа, пытаясь хоть что-то разобрать, или вовсе утратит весь интерес. Для этого нужно правильно подобрать шрифт, учитывая, где и как будет происходить трансляция презентации, а также правильно подобрать сочетание фона и текста.
  5. Важно провести репетицию Вашего доклада, продумать, как Вы поздороваетесь с аудиторией, что скажете первым, как закончите презентацию. Все приходит с опытом.
  6. Правильно подберите наряд, т.к. одежда докладчика также играет большую роль в восприятии его выступления.
  7. Старайтесь говорить уверенно, плавно и связно.
  8. Старайтесь получить удовольствие от выступления, тогда Вы сможете быть более непринужденным и будете меньше волноваться.

Информация о презентации

Ваша оценка: Оцените презентацию по шкале от 1 до 5 баллов
Дата добавления:13 марта 2019
Категория:Технологии
Содержит:16 слайд(ов)
Поделись с друзьями:
Скачать презентацию
Смотреть советы по подготовке презентации