- Жаргон военных

Презентация "Жаргон военных" по обж – проект, доклад

Слайд 1
Слайд 2
Слайд 3
Слайд 4
Слайд 5
Слайд 6
Слайд 7
Слайд 8
Слайд 9

Презентацию на тему "Жаргон военных" можно скачать абсолютно бесплатно на нашем сайте. Предмет проекта: ОБЖ. Красочные слайды и иллюстрации помогут вам заинтересовать своих одноклассников или аудиторию. Для просмотра содержимого воспользуйтесь плеером, или если вы хотите скачать доклад - нажмите на соответствующий текст под плеером. Презентация содержит 9 слайд(ов).

Слайды презентации

ВІЙСЬКОВИЙ ЖАРГОН. Робота Студента Колесника А.В.
Слайд 1

ВІЙСЬКОВИЙ ЖАРГОН

Робота Студента Колесника А.В.

Про жаргон. Військовий жаргон - професійний жаргон військовослужбовців збройних сил (ЗС). Служить для стислості позначення предметів і явищ армійського і флотського життя, а також для простоти спілкування в даній специфічній соціальній групі і позначення приналежності до неї. Військовий жаргон являє
Слайд 2

Про жаргон

Військовий жаргон - професійний жаргон військовослужбовців збройних сил (ЗС). Служить для стислості позначення предметів і явищ армійського і флотського життя, а також для простоти спілкування в даній специфічній соціальній групі і позначення приналежності до неї. Військовий жаргон являє собою сукупність неологізмів: частина яких утворена шляхом скорочення назв видів озброєнь, військових звань, спеціальностей, інших явищ військового побуту; частина запозичена з кримінального жаргону і сленгу наркоманів; частина виникла під впливом явища «дідівщини» та відображає область нестатутних взаємовідносин між старослужачими і новобранцями.

Історичний період. Військовий жаргон, втім як і будь-який інший, відображає, перш за все, той історичний період, під час якого він використовується. Так як армія є моделлю сучасного йому суспільства, військовий жаргон є його безпосереднім відображенням. Згідно поширеній думці, після дозволу призову
Слайд 3

Історичний період

Військовий жаргон, втім як і будь-який інший, відображає, перш за все, той історичний період, під час якого він використовується. Так як армія є моделлю сучасного йому суспільства, військовий жаргон є його безпосереднім відображенням. Згідно поширеній думці, після дозволу призову в 1960 роках солдатів і матросів, які мали судимість, в побут військово-службовців строкової служби у військовий жаргон міцно увійшла частина кримінального жаргону, а в 90-х роках в армійську середу почав проникати сленг наркоманів. На відміну від солдатського фольклору, який часто фіксується у «дембельський альбомах», військовий жаргон практично ніким не досліджувався і досі залишається маловивченою областю філологічних знань. У XX столітті активно складалися словники кримінального жаргону та молодіжних сленгів, проте словник військового жаргону так ніколи і не видавався, незважаючи на багаторічну історію російської та радянської армії і флоту.

«Словник російського військового жаргону». За словами дослідників Ксенії Кнорре і Андрія Мірошкіна, єдина велика дослідницька робота на тему армійського жаргону під назвою «Словник російської військового жаргону»: нестандартна лексика і фразеологія збройних сил і воєнізованих організацій Російської
Слайд 4

«Словник російського військового жаргону»

За словами дослідників Ксенії Кнорре і Андрія Мірошкіна, єдина велика дослідницька робота на тему армійського жаргону під назвою «Словник російської військового жаргону»: нестандартна лексика і фразеологія збройних сил і воєнізованих організацій Російської імперії, СРСР і Російської Федерації XVIII-XX століть» була підготовлена ​​доктором філологічних наук, професором Череповецького державного університету Валерієм Пантелеймонович Коровушкіним, видана в 2000 році в Єкатеринбурзі. Даний словник містить у собі близько восьми тисяч слів і цікавий, перш за все тим, що охоплює велику історію російської армії, починаючи з російсько-турецьких воєн 1686-1713 років. У цій праці охарактеризований жаргон військових і воєнізованих організацій, що існували в Російській імперії, СРСР, Російської Федерації аж до грудня 1996 року. Матеріалом послужили близько 5 тисяч жаргонізмів, обраних ним з більш ніж 600 творів літератури: військових романів, мемуарів і щоденників, газетних і журнальних статей, довідників і словників, а також зібраних автором за допомогою несанкціонованого анкетування та опитування військовослужбовців, читання «дембельський» альбомів і інших польових джерел.

Приклади військового жаргону. БРДМ («Бардак»). Штурмовик Су-25 («Грач»)
Слайд 5

Приклади військового жаргону

БРДМ («Бардак»)

Штурмовик Су-25 («Грач»)

Транспортний літак Іл-76 («Горбатый»). Міномет, який заряджається з дульної частини («Самовар»)
Слайд 6

Транспортний літак Іл-76 («Горбатый»)

Міномет, який заряджається з дульної частини («Самовар»)

Санітарний автомобіль УАЗ-452 («Таблетка»). Важкий винищувач-перехоплювач МіГ-25 («Спиртовоз»)
Слайд 7

Санітарний автомобіль УАЗ-452 («Таблетка»)

Важкий винищувач-перехоплювач МіГ-25 («Спиртовоз»)

Автомат АКС-74 з рамковим прикладом («Костыль»). Військово-польовий телефонний апарат ТА-57 («Ташка»)
Слайд 8

Автомат АКС-74 з рамковим прикладом («Костыль»)

Військово-польовий телефонний апарат ТА-57 («Ташка»)

Автомобиль КрАЗ-255Б («Лаптёжник»). Вантажний автомобіль ЗІЛ-157 («Колун»)
Слайд 9

Автомобиль КрАЗ-255Б («Лаптёжник»)

Вантажний автомобіль ЗІЛ-157 («Колун»)

Список похожих презентаций

Взгляды военных ученых начала 20 века на проблемы обучения, воспитания и службы офицеров

Взгляды военных ученых начала 20 века на проблемы обучения, воспитания и службы офицеров

После того, как на рубеже 1917- 1918 годов в нашей стране началось строительство принципиально новой по своей сути армии, опыт, накопленный в прежние ...

Советы как сделать хороший доклад презентации или проекта

  1. Постарайтесь вовлечь аудиторию в рассказ, настройте взаимодействие с аудиторией с помощью наводящих вопросов, игровой части, не бойтесь пошутить и искренне улыбнуться (где это уместно).
  2. Старайтесь объяснять слайд своими словами, добавлять дополнительные интересные факты, не нужно просто читать информацию со слайдов, ее аудитория может прочитать и сама.
  3. Не нужно перегружать слайды Вашего проекта текстовыми блоками, больше иллюстраций и минимум текста позволят лучше донести информацию и привлечь внимание. На слайде должна быть только ключевая информация, остальное лучше рассказать слушателям устно.
  4. Текст должен быть хорошо читаемым, иначе аудитория не сможет увидеть подаваемую информацию, будет сильно отвлекаться от рассказа, пытаясь хоть что-то разобрать, или вовсе утратит весь интерес. Для этого нужно правильно подобрать шрифт, учитывая, где и как будет происходить трансляция презентации, а также правильно подобрать сочетание фона и текста.
  5. Важно провести репетицию Вашего доклада, продумать, как Вы поздороваетесь с аудиторией, что скажете первым, как закончите презентацию. Все приходит с опытом.
  6. Правильно подберите наряд, т.к. одежда докладчика также играет большую роль в восприятии его выступления.
  7. Старайтесь говорить уверенно, плавно и связно.
  8. Старайтесь получить удовольствие от выступления, тогда Вы сможете быть более непринужденным и будете меньше волноваться.

Информация о презентации

Ваша оценка: Оцените презентацию по шкале от 1 до 5 баллов
Дата добавления:25 июня 2015
Категория:ОБЖ
Автор презентации:студент, Колесник А.В.
Содержит:9 слайд(ов)
Поделись с друзьями:
Скачать презентацию
Смотреть советы по подготовке презентации