- Джордж Гордон Байрон

Презентация "Джордж Гордон Байрон" (9 класс) по литературе – проект, доклад

Слайд 1
Слайд 2
Слайд 3
Слайд 4
Слайд 5
Слайд 6
Слайд 7
Слайд 8
Слайд 9
Слайд 10
Слайд 11
Слайд 12
Слайд 13
Слайд 14
Слайд 15
Слайд 16
Слайд 17
Слайд 18
Слайд 19

Презентацию на тему "Джордж Гордон Байрон" (9 класс) можно скачать абсолютно бесплатно на нашем сайте. Предмет проекта: Литература. Красочные слайды и иллюстрации помогут вам заинтересовать своих одноклассников или аудиторию. Для просмотра содержимого воспользуйтесь плеером, или если вы хотите скачать доклад - нажмите на соответствующий текст под плеером. Презентация содержит 19 слайд(ов).

Слайды презентации

Биография на тему. Байрон, Джордж Гордон
Слайд 1

Биография на тему

Байрон, Джордж Гордон

Байрон народився…. Байрон народився 22 січня 1788 року в Лондоні у знатній, але зовсім збіднілій аристократичній родині. Англійський поет належав до давнього англійського роду, а по лінії матері, уродженої Гордон, був прямим нащадком короля Шотландії Якова І. Його батько, який вів безпутне життя (пр
Слайд 2

Байрон народився…

Байрон народився 22 січня 1788 року в Лондоні у знатній, але зовсім збіднілій аристократичній родині. Англійський поет належав до давнього англійського роду, а по лінії матері, уродженої Гордон, був прямим нащадком короля Шотландії Якова І. Його батько, який вів безпутне життя (прізвисько "Mad Jack"), протринькав залишки свого майна та посаг дружини, втік до Франції, рятуючись від кредиторів, де й вмер, коли Байронові було три роки.

Байрон. Мати, майже позбавлена засобів до існування, відвезла сина на свою батьківщину в Абердин. У 1798 році по смерті двоюрідного діда Байрон успадкував титул лорда й родовий маєток - Ньюстедське абатство.
Слайд 3

Байрон

Мати, майже позбавлена засобів до існування, відвезла сина на свою батьківщину в Абердин. У 1798 році по смерті двоюрідного діда Байрон успадкував титул лорда й родовий маєток - Ньюстедське абатство.

Школа Хароу. У 1801 році Байрон вступив до аристократичної школи Хароу; у 1805 році - до Кембриджського університету.
Слайд 4

Школа Хароу

У 1801 році Байрон вступив до аристократичної школи Хароу; у 1805 році - до Кембриджського університету.

Хэрроу. Школа Хэрроу или Харроу (англ. Harrow School) — одна из известнейших и старейших британских публичных школ для мальчиков, расположенная в ныне лондонском районе Хэрроу. Школа Хэрроу была основана в 1571 году в годы правления королевы Англии Елизаветы I. Наступний слайд
Слайд 5

Хэрроу

Школа Хэрроу или Харроу (англ. Harrow School) — одна из известнейших и старейших британских публичных школ для мальчиков, расположенная в ныне лондонском районе Хэрроу. Школа Хэрроу была основана в 1571 году в годы правления королевы Англии Елизаветы I.

Наступний слайд

Fugitive Pieces. У грудні 1806 року Байрон видав першу збірку віршів ("Fugitive Pieces"), які, за порадою друга, який вважав окремі вірші надто чуттєвими, вилучив з продажу і знищив.
Слайд 6

Fugitive Pieces

У грудні 1806 року Байрон видав першу збірку віршів ("Fugitive Pieces"), які, за порадою друга, який вважав окремі вірші надто чуттєвими, вилучив з продажу і знищив.

"Години дозвілля". Незабаром у світ вийшло друге видання цієї збірки. Обидва видання з'явилися без посилання на авторство. Уперше своє ім'я Байрон поставив на збірці "Години дозвілля", яка побачила світ у червні 1807 року.
Слайд 7

"Години дозвілля"

Незабаром у світ вийшло друге видання цієї збірки. Обидва видання з'явилися без посилання на авторство. Уперше своє ім'я Байрон поставив на збірці "Години дозвілля", яка побачила світ у червні 1807 року.

Джордж…. У січні 1808 року на сторінках впливового "Единбурзького огляду" була надрукована рецензія. Критик, ознайомившись із віршами, вказав на те, що вони: незрілі й наслідувальні. Байрон зробив першу й свою найбільш невдалу спробу створити за прикладом інших романтиків образ-маску: юнак
Слайд 8

Джордж…

У січні 1808 року на сторінках впливового "Единбурзького огляду" була надрукована рецензія. Критик, ознайомившись із віршами, вказав на те, що вони: незрілі й наслідувальні. Байрон зробив першу й свою найбільш невдалу спробу створити за прикладом інших романтиків образ-маску: юнака-поета, поета-аристократа.

Видатна людина …. Образ був сконструйований з використанням новітніх романтичних мотивів: у прихильності до родового замку ("Прощання з Ньюстедом") було щось від вальтер-скоттівського середньовіччя; у пристрасті до спогадів - від властивої Вордсворту мрійливої самозаглибленості; в анакреон
Слайд 9

Видатна людина …

Образ був сконструйований з використанням новітніх романтичних мотивів: у прихильності до родового замку ("Прощання з Ньюстедом") було щось від вальтер-скоттівського середньовіччя; у пристрасті до спогадів - від властивої Вордсворту мрійливої самозаглибленості; в анакреонтичних любовних віршах, героїні яких ховаються за вигаданими іменами Еми, Кароліни, угадувався вплив Т. Мура.

Фото Байрона
Слайд 10

Фото Байрона

Однак за межами збірника залишилося те краще, що вже було написано й що саме тоді писав Байрон. Наприклад, вірші, звернені до Мері Чаворт: "Уривок, написаний невдовзі після заміжжя міс Чаворт", "Спогад",- свідчення юнацької любові поета, що назавжди залишилися в його віршах як пе
Слайд 11

Однак за межами збірника залишилося те краще, що вже було написано й що саме тоді писав Байрон. Наприклад, вірші, звернені до Мері Чаворт: "Уривок, написаний невдовзі після заміжжя міс Чаворт", "Спогад",- свідчення юнацької любові поета, що назавжди залишилися в його віршах як перше й найщиріше почуття.

1 липня до Байрону і Шеллі приєднався Л. Хант, щоб разом з ними редагувати недовго проіснував журнал "Ліберал". Через кілька днів Шеллі потонув, і на опікою Байрона виявилися Хант, його хвора дружина і шестеро некерованих дітей. У вересні Байрон перебрався до Генуї і зажив в одному будинку
Слайд 12

1 липня до Байрону і Шеллі приєднався Л. Хант, щоб разом з ними редагувати недовго проіснував журнал "Ліберал". Через кілька днів Шеллі потонув, і на опікою Байрона виявилися Хант, його хвора дружина і шестеро некерованих дітей. У вересні Байрон перебрався до Генуї і зажив в одному будинку з обома Гамба. Ханти приїхали слідом і оселилися в Мері Шеллі. Байрон повернувся до роботи над "Дон Жуаном" і до травня 1823 року завершив 16-ту пісню.

Джордж Гордон Байрон Слайд: 13
Слайд 13
Він вибрав в герої легендарного спокусника і перетворив його в невинного простака, якого домагаються жінки; але і запеклий життєвим досвідом, той за своїм характером, світосприйняттям і вчинків все одно залишається нормальним, розумним людиною в безглуздому звихнулися світі.
Слайд 14

Він вибрав в герої легендарного спокусника і перетворив його в невинного простака, якого домагаються жінки; але і запеклий життєвим досвідом, той за своїм характером, світосприйняттям і вчинків все одно залишається нормальним, розумним людиною в безглуздому звихнулися світі.

Байрон послідовно проводить Жуана через ряд пригод, то смішних, то зворушливих, - від "платонічного" ​​спокушання героя в Іспанії до любові-ідилії на грецькому острові, від рабського стану в гаремі до положення фаворита Катерини Великої, і залишає його заплутався в мережах любовної інтриги
Слайд 15

Байрон послідовно проводить Жуана через ряд пригод, то смішних, то зворушливих, - від "платонічного" ​​спокушання героя в Іспанії до любові-ідилії на грецькому острові, від рабського стану в гаремі до положення фаворита Катерини Великої, і залишає його заплутався в мережах любовної інтриги в англійському сільському особняку. Байрон плекав честолюбний задум довести свій шахрайський роман у віршах до 50, якщо не більше пісень, але встиг закінчити тільки 16 і чотирнадцять строф 17-й пісні. У "Дон Жуана" відтворений повний спектр почуттів; іскрометна, цинічна, часом гірка сатира зриває маски з лицемірства і облуди.

Допомога Греції у війні за незалежність. Втомлений від безцільного існування, скучили за активної діяльності, Байрон ухопився за пропозицію лондонського Грецького комітету допомогти Греції у війні за незалежність.
Слайд 16

Допомога Греції у війні за незалежність.

Втомлений від безцільного існування, скучили за активної діяльності, Байрон ухопився за пропозицію лондонського Грецького комітету допомогти Греції у війні за незалежність.

15 липня 1823. 15 липня 1823 він відбув з Генуї разом з П. Гамба і Е. Дж. Трелоні. Близько чотирьох місяців він провів на острові Кефалонія, очікуючи інструкцій від Комітету.
Слайд 17

15 липня 1823

15 липня 1823 він відбув з Генуї разом з П. Гамба і Е. Дж. Трелоні. Близько чотирьох місяців він провів на острові Кефалонія, очікуючи інструкцій від Комітету.

19 квітня 1825 рік…. Байрон дав гроші на спорядження грецького флоту і на початку січня 1824 приєднався до князя Маврокордатос в Міссолунгі. Він прийняв під своє командування загін суліотов (греко-албанців), яким виплачував грошове забезпечення. Протверезіння чварами серед греків і їх користолюбство
Слайд 18

19 квітня 1825 рік…

Байрон дав гроші на спорядження грецького флоту і на початку січня 1824 приєднався до князя Маврокордатос в Міссолунгі. Він прийняв під своє командування загін суліотов (греко-албанців), яким виплачував грошове забезпечення. Протверезіння чварами серед греків і їх користолюбством, виснажений хворобою, Байрон помер від лихоманки 19 квітня 1824.

Презентацію виконав. Учень 9-В класу Манжуленко Богдан. Дякую за Увагу!!! На початок
Слайд 19

Презентацію виконав

Учень 9-В класу Манжуленко Богдан

Дякую за Увагу!!! На початок

Список похожих презентаций

Джордж Гордон Байрон

Джордж Гордон Байрон

«В Альбом» Как одинокая гробница Вниманье путника зовет, Так эта бледная страница Пусть милый взор твой привлечет. И если после многих лет Прочтешь ...
Джордж Гордон Байрон

Джордж Гордон Байрон

«Байрон - гений: властитель наших дум, звук новой чудной лиры…» А. С. Пушкин. Джордж Ноэл Гордон Байрон родился 22 января 1788 года в обедневшей дворянской ...
Джордж Гордон Байрон

Джордж Гордон Байрон

. Біографія та творчість Байрона. Джордж-Ноел-Го́рдон Ба́йрон, шостий барон Байрон (англ. George Noel Gordon Byron) (* 22 січня 1788, Лондон — † 19 ...
Англійський поет Джордж Гордон Байрон

Англійський поет Джордж Гордон Байрон

Біографія. Джордж Го́рдон Ба́йрон, шостий барон Байрон (англ. George Gordon Byron) (* 22 січня 1788, Лондон— † 19 квітня 1824, Месолонгіон, Греція) ...
Джордж Ноел Гордон Байрон

Джордж Ноел Гордон Байрон

Дитинство поета Байрон народився 22 січня 1788 у Лондоні. У знатній, але збіднілій аристократичній родині. У 1798 по смерті свого двоюрідного діда ...
Джордж Ноел Гордон Байрон

Джордж Ноел Гордон Байрон

Розстання. Те скорбне розстання. На довгі літа,. Останні зітхання. I холодність та,. Безслізна розлука,. Цілунки сумні. Сьогоднішню муку. Віщали мені. ...
Джордж Байрон

Джордж Байрон

Эпоха Возрождения XV – XVI века. Гамлет: «Что за великое созданье –человек! Как благороден разумом! Как бесконечен способностями! В обличии и движениях ...
Джордж Бернард Шоу

Джордж Бернард Шоу

Независимый театр Бернард Шоу родился 26 июля 1856 года, в Дублине. Ирландец по происхождению, Шоу неоднократно обращался в своем творчестве к острым ...
Джордж Бернард Шоу

Джордж Бернард Шоу

Життєпис. Народився 1856 року в Дубліні (Ірландія). Бунтівний характер юнака повставав проти сухої системи шкільного навчання. За його словами, він ...
"Нет, я не Байрон, я другой…"

"Нет, я не Байрон, я другой…"

Михаил Юрьевич Лермонтов. родился 15 октября 1814 года. Он стал одним из величайших поэтов человечества. Погиб поэт! – невольник чести….. Родился ...
Отечественные мыслители, писатели, поэты

Отечественные мыслители, писатели, поэты

Михаил Васильевич Ломоносов. «Дерзайте Отчизну мужеством прославить!» «Только в бодром горячем порыве, в страстной любви к своей родной стране, смелости ...
Детские поэты и писатели

Детские поэты и писатели

Лев Николаевич Толстой. ТОЛСТОЙ Лев Николаевич - граф, русский писатель, родился 28 августа (9 сентября) 1828 года, в усадьбе Ясная Поляна Тульской ...
Донские поэты и писатели

Донские поэты и писатели

Николай Николаевич Туроверов (1899-1972). Николай Туроверов – уроженец станицы Старочеркасской, донской казак. Николай Туроверов – потомок старой ...
Известные детские поэты и писатели

Известные детские поэты и писатели

Петербург Москва Екатеринбург Нижний Новгород Иркутск Челябинск Новосибирск. Чуковский Корней Иванович (Корнейчуков Николай Васильевич). Чуковский ...
Кубанские писатели и поэты

Кубанские писатели и поэты

Выдающийся кубанский историк, автор двухтомной «Истории Кубанского казачьего войска». Родился в ст.Новодеревянковской в семье священника.Учился в ...
Детские поэты и писатели

Детские поэты и писатели

Лауреат Государственной премии СССР (1946г.) за стихотворения военного времени, Государственной премии СССР (1949)г. за поэму "Рыбакова хата". Якуб ...
Кубанские поэты

Кубанские поэты

Иван Фёдорович Варавва. И.Ф. Варавва родился 5 февраля 1925 г.в го-роде Новобатайске. В 1942 году ушёл на фронт. Награждён бо-евыми орденами и ме-далями. ...
Новокрестьянские поэты

Новокрестьянские поэты

Новокрестьянская поэзия. Новокрестьянские поэты — понятие, объединяющее русских поэтов — выходцев из крестьян, творчество которых началось в 1900-1920-е ...
Новокрестьянские поэты

Новокрестьянские поэты

ЦЕЛЬ УРОКА:. Определить своеобразие и место, занимаемое новокрестьянскими поэтами в поэзии XX века; Проследить поэтическую эволюцию поэтов; Акцентировать ...
Отечественная литература 18 (XVIII) века

Отечественная литература 18 (XVIII) века

План урока. Историческая эпоха. Реформы Петра I. Новая русская литература. Понятие о классицизме. Историческая эпоха. Реформы Петра I. «Первое десятилетие ...

Конспекты

Дж. Байрон и М.Ю. Лермонтов

Дж. Байрон и М.Ю. Лермонтов

Урок. Тема урока: Дж. Байрон и М.Ю. Лермонтов. Бойко Л.И.,. учитель английского языка. Цовбун Н.Ю.,. учитель русского языка и литературы. ...

Советы как сделать хороший доклад презентации или проекта

  1. Постарайтесь вовлечь аудиторию в рассказ, настройте взаимодействие с аудиторией с помощью наводящих вопросов, игровой части, не бойтесь пошутить и искренне улыбнуться (где это уместно).
  2. Старайтесь объяснять слайд своими словами, добавлять дополнительные интересные факты, не нужно просто читать информацию со слайдов, ее аудитория может прочитать и сама.
  3. Не нужно перегружать слайды Вашего проекта текстовыми блоками, больше иллюстраций и минимум текста позволят лучше донести информацию и привлечь внимание. На слайде должна быть только ключевая информация, остальное лучше рассказать слушателям устно.
  4. Текст должен быть хорошо читаемым, иначе аудитория не сможет увидеть подаваемую информацию, будет сильно отвлекаться от рассказа, пытаясь хоть что-то разобрать, или вовсе утратит весь интерес. Для этого нужно правильно подобрать шрифт, учитывая, где и как будет происходить трансляция презентации, а также правильно подобрать сочетание фона и текста.
  5. Важно провести репетицию Вашего доклада, продумать, как Вы поздороваетесь с аудиторией, что скажете первым, как закончите презентацию. Все приходит с опытом.
  6. Правильно подберите наряд, т.к. одежда докладчика также играет большую роль в восприятии его выступления.
  7. Старайтесь говорить уверенно, плавно и связно.
  8. Старайтесь получить удовольствие от выступления, тогда Вы сможете быть более непринужденным и будете меньше волноваться.

Информация о презентации

Ваша оценка: Оцените презентацию по шкале от 1 до 5 баллов
Дата добавления:18 сентября 2019
Категория:Литература
Классы:
Содержит:19 слайд(ов)
Поделись с друзьями:
Скачать презентацию
Смотреть советы по подготовке презентации