Презентация "Живі фільтри" по биологии – проект, доклад

Слайд 1
Слайд 2
Слайд 3
Слайд 4
Слайд 5
Слайд 6
Слайд 7
Слайд 8
Слайд 9
Слайд 10
Слайд 11
Слайд 12
Слайд 13
Слайд 14

Презентацию на тему "Живі фільтри" можно скачать абсолютно бесплатно на нашем сайте. Предмет проекта: Биология. Красочные слайды и иллюстрации помогут вам заинтересовать своих одноклассников или аудиторию. Для просмотра содержимого воспользуйтесь плеером, или если вы хотите скачать доклад - нажмите на соответствующий текст под плеером. Презентация содержит 14 слайд(ов).

Слайды презентации

Міні-проект Живі фільтри. Шевченко Людмила Василівна вчитель біології Шполянського навчально-виховного комплексу “Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2-ліцей” Шполянської районної ради Черкаської області
Слайд 1

Міні-проект Живі фільтри

Шевченко Людмила Василівна вчитель біології Шполянського навчально-виховного комплексу “Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2-ліцей” Шполянської районної ради Черкаської області

Мета: з‘ясувати особливості властивостей живих фільтрів. Хід роботи : Завдання 1. Навести приклади водних та кімнатнх живих фільтрів. Завдання 2. Які живі фільтри можна розмістити в себе дома ? Завдання 3.Перечислити позитивні та негативні властивості деяких кімнатних фільтрів.
Слайд 2

Мета: з‘ясувати особливості властивостей живих фільтрів.

Хід роботи : Завдання 1. Навести приклади водних та кімнатнх живих фільтрів. Завдання 2. Які живі фільтри можна розмістити в себе дома ? Завдання 3.Перечислити позитивні та негативні властивості деяких кімнатних фільтрів.

Кімнатні фільтри Бегонія. Знищує в повітрі стрептококи. Учені встановили, що в повітрі приміщень, де росте мирт звичайний, хвороботворних мікроорганізмів удвічі менше, ніж там, де його немає. Мирт звичайний
Слайд 3

Кімнатні фільтри Бегонія

Знищує в повітрі стрептококи

Учені встановили, що в повітрі приміщень, де росте мирт звичайний, хвороботворних мікроорганізмів удвічі менше, ніж там, де його немає.

Мирт звичайний

Всі різновиди герані мають фітонцидні властивості, що вбивають шкідливі мікроби в повітрі, в тому числі і стафілококи. Алое знижує кількість шкідливих мікроорганізмів в 4 рази. Вночі виділяє кисень і поглинає вуглекислий газ. У темряві алое виробляє речовини, що поглинають шкідливі виділення від меб
Слайд 4

Всі різновиди герані мають фітонцидні властивості, що вбивають шкідливі мікроби в повітрі, в тому числі і стафілококи.

Алое знижує кількість шкідливих мікроорганізмів в 4 рази. Вночі виділяє кисень і поглинає вуглекислий газ. У темряві алое виробляє речовини, що поглинають шкідливі виділення від меблів.

Алое Герань

Спатифілум хороший біологічний фільтр, він очищає повітря, поглинаючи шкідливі речовини. Женьшень нейтралізує шкідливі випромінювання телевізорів і комп'ютерів. Женьшень Спатифилум
Слайд 5

Спатифілум хороший біологічний фільтр, він очищає повітря, поглинаючи шкідливі речовини.

Женьшень нейтралізує шкідливі випромінювання телевізорів і комп'ютерів.

Женьшень Спатифилум

Монстера та циперус добре очищають повітря і підвищують вологість у приміщеннях, в яких вони знаходяться. Це особливо важливо взимку. Монстера Циперус
Слайд 6

Монстера та циперус добре очищають повітря і підвищують вологість у приміщеннях, в яких вони знаходяться. Це особливо важливо взимку.

Монстера Циперус

Це чемпіон серед квітів по оздоровленню приміщень. Такі рослини корисні для поглинання формальдегіду, що виділяється теплоізоляцією з синтетичних матеріалів в квартирі середньої величини. А якщо в квіткові горщики покласти активоване вугілля, очисні властивості хлорофітума збільшуються у декілька ра
Слайд 7

Це чемпіон серед квітів по оздоровленню приміщень. Такі рослини корисні для поглинання формальдегіду, що виділяється теплоізоляцією з синтетичних матеріалів в квартирі середньої величини. А якщо в квіткові горщики покласти активоване вугілля, очисні властивості хлорофітума збільшуються у декілька разів.

Хлорофітум

Висока рослина, відмінно очищає повітря, вбиває стафілококи, позбавляє повітря від токсинів. Чудово активує мозкову діяльність, хороша для офісів. Сік рослини отруйний. Не можна допускати попадання його в порожнину рота, інакше може викликати сильний набряк. Рекордсмен по ідеальній очищенню повітря.
Слайд 8

Висока рослина, відмінно очищає повітря, вбиває стафілококи, позбавляє повітря від токсинів. Чудово активує мозкову діяльність, хороша для офісів. Сік рослини отруйний. Не можна допускати попадання його в порожнину рота, інакше може викликати сильний набряк.

Рекордсмен по ідеальній очищенню повітря. Поглинає отруйні речовини, притягує пил. Відмінно діє на психіку.Особливо щедрий на кисень. Вважається одним з найбільш корисних для людини рослин, але може викликати алергію у дуже чутливих людей.

Фікус Диффенбахія

Морські фільтри. Активні фільтратори самі створюють струм води через зовнішні або такі, що знаходяться усередині тіла фільтраційні пристосування за допомогою руху вій, кінцівок, скорочення мускулатури . Пасивні фільтратори використовують течії, їх розпрямлені промені з багаточисельними перистими вир
Слайд 9

Морські фільтри

Активні фільтратори самі створюють струм води через зовнішні або такі, що знаходяться усередині тіла фільтраційні пристосування за допомогою руху вій, кінцівок, скорочення мускулатури .

Пасивні фільтратори використовують течії, їх розпрямлені промені з багаточисельними перистими виростами утворюють складну мережу, що фільтрує, непорушно орієнтовану назустріч течії.

Морська лілія Покрівники

Креветки. Важлива роль ракоподібних в біологічному очищенню вод, вони представляють одну з найбільш численних груп активних біофільтраторів. Зокрема креветка – являє собою один з найкращих фільтраторів.
Слайд 10

Креветки

Важлива роль ракоподібних в біологічному очищенню вод, вони представляють одну з найбільш численних груп активних біофільтраторів. Зокрема креветка – являє собою один з найкращих фільтраторів.

Мідії. Мідії виконують функцію фільтра морської води, вони пропускають через себе всі шкідливі речовини та отруту, які в них і залишаються. Мідії вбирають в себе важкі метали та нафтопродукти.
Слайд 11

Мідії

Мідії виконують функцію фільтра морської води, вони пропускають через себе всі шкідливі речовини та отруту, які в них і залишаються. Мідії вбирають в себе важкі метали та нафтопродукти.

Горбань. Вусаті кити замість зубів мають китові вуса, які застосовуються для фільтрації з води планктону, ракоподібних та дрібної риби.
Слайд 12

Горбань

Вусаті кити замість зубів мають китові вуса, які застосовуються для фільтрації з води планктону, ракоподібних та дрібної риби.

Висновок: Рослини- фільтри виконують важливу роль в очищенні повітря. Найкраще очищують повітря хлорофітум, диффенбахія та фікус. Тварини - фільтратори виконують дуже важливу роль у біологічному очищенні водойм. Літоральна зона океану, особливо багата скупченнями фільтрівних організмів, працює як еф
Слайд 13

Висновок: Рослини- фільтри виконують важливу роль в очищенні повітря. Найкраще очищують повітря хлорофітум, диффенбахія та фікус. Тварини - фільтратори виконують дуже важливу роль у біологічному очищенні водойм. Літоральна зона океану, особливо багата скупченнями фільтрівних організмів, працює як ефективна очисна система.

hpp://allflower.in.ua hpp://kvitnykarstvo.blox.ua hpp://flos.ucoz.ua hpp://my-flowers.com.ua hрp://my-flower.com.ua. Список використаних джерел
Слайд 14

hpp://allflower.in.ua hpp://kvitnykarstvo.blox.ua hpp://flos.ucoz.ua hpp://my-flowers.com.ua hрp://my-flower.com.ua

Список використаних джерел

Список похожих презентаций

Живі організми як особливе середовище існування

Живі організми як особливе середовище існування

Організми як середовище життя за своїми властивостями істотно відрізняються від усіх інших. На організми, які живуть на поверхні інших, чинники довкілля ...

Советы как сделать хороший доклад презентации или проекта

  1. Постарайтесь вовлечь аудиторию в рассказ, настройте взаимодействие с аудиторией с помощью наводящих вопросов, игровой части, не бойтесь пошутить и искренне улыбнуться (где это уместно).
  2. Старайтесь объяснять слайд своими словами, добавлять дополнительные интересные факты, не нужно просто читать информацию со слайдов, ее аудитория может прочитать и сама.
  3. Не нужно перегружать слайды Вашего проекта текстовыми блоками, больше иллюстраций и минимум текста позволят лучше донести информацию и привлечь внимание. На слайде должна быть только ключевая информация, остальное лучше рассказать слушателям устно.
  4. Текст должен быть хорошо читаемым, иначе аудитория не сможет увидеть подаваемую информацию, будет сильно отвлекаться от рассказа, пытаясь хоть что-то разобрать, или вовсе утратит весь интерес. Для этого нужно правильно подобрать шрифт, учитывая, где и как будет происходить трансляция презентации, а также правильно подобрать сочетание фона и текста.
  5. Важно провести репетицию Вашего доклада, продумать, как Вы поздороваетесь с аудиторией, что скажете первым, как закончите презентацию. Все приходит с опытом.
  6. Правильно подберите наряд, т.к. одежда докладчика также играет большую роль в восприятии его выступления.
  7. Старайтесь говорить уверенно, плавно и связно.
  8. Старайтесь получить удовольствие от выступления, тогда Вы сможете быть более непринужденным и будете меньше волноваться.

Информация о презентации

Ваша оценка: Оцените презентацию по шкале от 1 до 5 баллов
Дата добавления:19 июля 2018
Категория:Биология
Содержит:14 слайд(ов)
Поделись с друзьями:
Скачать презентацию
Смотреть советы по подготовке презентации