- Василь Симоненко

Презентация "Василь Симоненко" – проект, доклад

Слайд 1
Слайд 2
Слайд 3
Слайд 4
Слайд 5
Слайд 6
Слайд 7
Слайд 8
Слайд 9
Слайд 10
Слайд 11
Слайд 12
Слайд 13
Слайд 14

Презентацию на тему "Василь Симоненко" можно скачать абсолютно бесплатно на нашем сайте. Предмет проекта: Разные. Красочные слайды и иллюстрации помогут вам заинтересовать своих одноклассников или аудиторию. Для просмотра содержимого воспользуйтесь плеером, или если вы хотите скачать доклад - нажмите на соответствующий текст под плеером. Презентация содержит 14 слайд(ов).

Слайды презентации

Василь Симоненко. Витязь молодої української поезії. (1935–1963)
Слайд 1

Василь Симоненко

Витязь молодої української поезії

(1935–1963)

Пам’ятник Василеві Симоненку біля садиби в Біївцях. Василь Симоненко народився 8 січня 1935 року в селі Біївці Лубненського району на Полтавщині. Хата,у якій народився Василь. Село Біївці Лубенського району
Слайд 2

Пам’ятник Василеві Симоненку біля садиби в Біївцях

Василь Симоненко народився 8 січня 1935 року в селі Біївці Лубненського району на Полтавщині.

Хата,у якій народився Василь. Село Біївці Лубенського району

Закінчив середню школу в сусідньому селі Тарандинцях. Вчителька Василя– Уляна Миколаївна Демченко. Спогади вчительки Василя «Василь Симоненко вчився в школі, коли я прийшла працювати учителем математики 5—7 класів. Мені довелося вести уроки креслення в старших класах... Я добре готувалася до уроків,
Слайд 3

Закінчив середню школу в сусідньому селі Тарандинцях

Вчителька Василя– Уляна Миколаївна Демченко

Спогади вчительки Василя «Василь Симоненко вчився в школі, коли я прийшла працювати учителем математики 5—7 класів. Мені довелося вести уроки креслення в старших класах... Я добре готувалася до уроків, але у своїх силах була не впевнена. І коли я заходила до класу, то найбільшу увагу звертала на парту, за якою сидів Василь. Він же якось спідлоба поглядав на мене й поволі, але красиво, креслив. Як пізніше я дізналася, він одночасно креслив і читав з-під парти художню книжку. А поглядав на мене, аби я не спіймала його на гарячому...»

Освіта. 1952 р. – вступив на факультет журналістики в Київського університету; 1957 р. – отримав диплом “літописця сучасності”. Василь Симоменко у своєму робочому кабінеті
Слайд 4

Освіта

1952 р. – вступив на факультет журналістики в Київського університету; 1957 р. – отримав диплом “літописця сучасності”

Василь Симоменко у своєму робочому кабінеті

Одержавши 1957 р. диплом «літописця сучасності», працював у редакціях газет «Черкаська правда»,«Молодь Черкащини», кореспондентом газети «Робітнича газета». Проте змістом і сенсом його життя була поезія і тільки поезія. У цьому будинку в Черкасах працював журналіст і поет Василь Симоненко.
Слайд 5

Одержавши 1957 р. диплом «літописця сучасності», працював у редакціях газет «Черкаська правда»,«Молодь Черкащини», кореспондентом газети «Робітнича газета». Проте змістом і сенсом його життя була поезія і тільки поезія.

У цьому будинку в Черкасах працював журналіст і поет Василь Симоненко.

1958 р. в Черкаси приїхав батько. Василь привітав його, запросив переночувати, а вранці сказав: «А тепер, батьку, бувайте здорові. Ви пізно прийшли до мене. Я в дитинстві вас виглядав щодня...» Стареньку матір забрав. Ганна Федорівна продала свою хату,переїхала до Черкас. Рідна мати Ганна Трохимівна
Слайд 6

1958 р. в Черкаси приїхав батько. Василь привітав його, запросив переночувати, а вранці сказав: «А тепер, батьку, бувайте здорові. Ви пізно прийшли до мене. Я в дитинстві вас виглядав щодня...» Стареньку матір забрав. Ганна Федорівна продала свою хату,переїхала до Черкас.

Рідна мати Ганна Трохимівна Щербань

1962 р. Василь Симоненко став членом СПУ та планував вступати до аспiрантури Iнституту лiтератури АН УРСР. Разом з Аллою Горською й Іваном Драчем, Ліною Костенко й Іваном Світличним, Євгеном Сверстюком і Василем Стусом, Миколою Вінграновським і Михайлом Брайчевським були членами Клубу творчої молоді
Слайд 7

1962 р. Василь Симоненко став членом СПУ та планував вступати до аспiрантури Iнституту лiтератури АН УРСР.

Разом з Аллою Горською й Іваном Драчем, Ліною Костенко й Іваном Світличним, Євгеном Сверстюком і Василем Стусом, Миколою Вінграновським і Михайлом Брайчевським були членами Клубу творчої молоді

У 1963 році Симоненко був жорстоко побитий кагебістами на залізничній станції Шевченка у місті Смілі, після чого він переніс відмову нирок і невдовзі помер у головній обласній лікарні 13 грудня 1963 року. Похований в Черкасах. Поховано Василя на центральному Черкаському кладовищі. Похорон Василя Сим
Слайд 8

У 1963 році Симоненко був жорстоко побитий кагебістами на залізничній станції Шевченка у місті Смілі, після чого він переніс відмову нирок і невдовзі помер у головній обласній лікарні 13 грудня 1963 року. Похований в Черкасах.

Поховано Василя на центральному Черкаському кладовищі.

Похорон Василя Симоненка

Вшанування пам’яті в Черкасах. У Черкасах на площі,навпроти редакції газети «Черкаський край»,по вулиці Хрещатик, черкащан зустрічав Василь Симоненко.Свого часу поет працював у цій обласній газеті, а тепер його бачитимуть таким же енергійним і динамічним, яким запам'ятали назавжди.
Слайд 9

Вшанування пам’яті в Черкасах

У Черкасах на площі,навпроти редакції газети «Черкаський край»,по вулиці Хрещатик, черкащан зустрічав Василь Симоненко.Свого часу поет працював у цій обласній газеті, а тепер його бачитимуть таким же енергійним і динамічним, яким запам'ятали назавжди.

У день 70-річчя Василя Симоненка,8 січня,у Черкасах,було відкрито меморіальний музей поета у редакції теперішньої газети «Черкаський край», де працював Василь Андрійович.
Слайд 10

У день 70-річчя Василя Симоненка,8 січня,у Черкасах,було відкрито меморіальний музей поета у редакції теперішньої газети «Черкаський край», де працював Василь Андрійович.

25 грудня 2008 року Національний банк України випустив в обіг пам'ятну монету номіналом 2 гривні присвячену поету.
Слайд 11

25 грудня 2008 року Національний банк України випустив в обіг пам'ятну монету номіналом 2 гривні присвячену поету.

Василь Симоненко посмертно удостоєний Державної премії України імені Тараса Шевченка у 1995 році.
Слайд 12

Василь Симоненко посмертно удостоєний Державної премії України імені Тараса Шевченка у 1995 році.

Василь Симоненко Псевдоніми, криптоніми: В. Щербань, В. Миколайчук Дата народження:8 січня 1935 Місце народження:с. Біївці, Лубенський район, Полтавська область Дата смерті:13 грудня 1963 (28 років) Місце смерті:м.Черкаси Громадянство:СРСР Рід діяльності:поет, журналіст Роки активності:з 1952 Премії
Слайд 13

Василь Симоненко Псевдоніми, криптоніми: В. Щербань, В. Миколайчук Дата народження:8 січня 1935 Місце народження:с. Біївці, Лубенський район, Полтавська область Дата смерті:13 грудня 1963 (28 років) Місце смерті:м.Черкаси Громадянство:СРСР Рід діяльності:поет, журналіст Роки активності:з 1952 Премії:Національна премія України імені Тараса Шевченка — 1995

Паспорт поета

Презентацію підготувала: Ганайлюк Галина учениця 11-Бкласу
Слайд 14

Презентацію підготувала: Ганайлюк Галина учениця 11-Бкласу

Советы как сделать хороший доклад презентации или проекта

  1. Постарайтесь вовлечь аудиторию в рассказ, настройте взаимодействие с аудиторией с помощью наводящих вопросов, игровой части, не бойтесь пошутить и искренне улыбнуться (где это уместно).
  2. Старайтесь объяснять слайд своими словами, добавлять дополнительные интересные факты, не нужно просто читать информацию со слайдов, ее аудитория может прочитать и сама.
  3. Не нужно перегружать слайды Вашего проекта текстовыми блоками, больше иллюстраций и минимум текста позволят лучше донести информацию и привлечь внимание. На слайде должна быть только ключевая информация, остальное лучше рассказать слушателям устно.
  4. Текст должен быть хорошо читаемым, иначе аудитория не сможет увидеть подаваемую информацию, будет сильно отвлекаться от рассказа, пытаясь хоть что-то разобрать, или вовсе утратит весь интерес. Для этого нужно правильно подобрать шрифт, учитывая, где и как будет происходить трансляция презентации, а также правильно подобрать сочетание фона и текста.
  5. Важно провести репетицию Вашего доклада, продумать, как Вы поздороваетесь с аудиторией, что скажете первым, как закончите презентацию. Все приходит с опытом.
  6. Правильно подберите наряд, т.к. одежда докладчика также играет большую роль в восприятии его выступления.
  7. Старайтесь говорить уверенно, плавно и связно.
  8. Старайтесь получить удовольствие от выступления, тогда Вы сможете быть более непринужденным и будете меньше волноваться.

Информация о презентации

Ваша оценка: Оцените презентацию по шкале от 1 до 5 баллов
Дата добавления:25 августа 2019
Категория:Разные
Содержит:14 слайд(ов)
Поделись с друзьями:
Скачать презентацию
Смотреть советы по подготовке презентации