Презентация "Великобританія" (10 класс) по географии – проект, доклад

Слайд 1
Слайд 2
Слайд 3
Слайд 4
Слайд 5
Слайд 6
Слайд 7
Слайд 8
Слайд 9
Слайд 10
Слайд 11
Слайд 12
Слайд 13
Слайд 14
Слайд 15
Слайд 16
Слайд 17
Слайд 18
Слайд 19
Слайд 20

Презентацию на тему "Великобританія" (10 класс) можно скачать абсолютно бесплатно на нашем сайте. Предмет проекта: География. Красочные слайды и иллюстрации помогут вам заинтересовать своих одноклассников или аудиторию. Для просмотра содержимого воспользуйтесь плеером, или если вы хотите скачать доклад - нажмите на соответствующий текст под плеером. Презентация содержит 20 слайд(ов).

Слайды презентации

Презентація на тему: Великобританія. Підготувала студентка групи Ю-132 Задвернюк Анастасія
Слайд 1

Презентація на тему: Великобританія

Підготувала студентка групи Ю-132 Задвернюк Анастасія

Сполу́чене Королі́вство Вели́кої Брита́нії та Півні́чної Ірла́ндії, відоме також під такими короткими назвами, як Вели́ка Брита́нія, Великобрита́нія ,Сполу́чене Королі́вство , Брита́нія  — суверенна держава, розташована біля північно-західного узбережжя континентальної Європи. Королівство об'єднує ч
Слайд 2

Сполу́чене Королі́вство Вели́кої Брита́нії та Півні́чної Ірла́ндії, відоме також під такими короткими назвами, як Вели́ка Брита́нія, Великобрита́нія ,Сполу́чене Королі́вство , Брита́нія  — суверенна держава, розташована біля північно-західного узбережжя континентальної Європи. Королівство об'єднує чотири країни: Англію, Північну Ірландію, Шотландію таУельс. 

Прапор Герб

Спорт (Крикет). Крикет був придуманий в Англії і дуже популярний на території всієї країни і колишніх колоній. Уельс не має своєї збірної і виступає разом з Англією , також як і представники Шотландії та Ірландії , збірні з крикету яких стали розвиватися лише недавно.
Слайд 3

Спорт (Крикет)

Крикет був придуманий в Англії і дуже популярний на території всієї країни і колишніх колоній. Уельс не має своєї збірної і виступає разом з Англією , також як і представники Шотландії та Ірландії , збірні з крикету яких стали розвиватися лише недавно.

Теніс. Гра в теніс з'явилася в місті Бірмінгем десь між 1859 і 1865 роками. Вімблдонський турнір - це міжнародний турнір, що проводиться в Уїмблдоні на півдні Лондона кожне літо, і вважається одним з найпрестижніших турнірів у світі.
Слайд 4

Теніс

Гра в теніс з'явилася в місті Бірмінгем десь між 1859 і 1865 роками. Вімблдонський турнір - це міжнародний турнір, що проводиться в Уїмблдоні на півдні Лондона кожне літо, і вважається одним з найпрестижніших турнірів у світі.

Бадмінтон. У XIX столітті англійські офіцери, які служили в Індії, захопилися старовинної індійської грою пуна, яку можна вважати прототипом сучасного бадмінтону. Англійці привезли з собою захоплення грою на батьківщину. Сучасна традиція гри бере початок в Англії, в старовинній садибі Бадмінтон-хаус
Слайд 5

Бадмінтон

У XIX столітті англійські офіцери, які служили в Індії, захопилися старовинної індійської грою пуна, яку можна вважати прототипом сучасного бадмінтону. Англійці привезли з собою захоплення грою на батьківщину. Сучасна традиція гри бере початок в Англії, в старовинній садибі Бадмінтон-хаус, власник якої, відомий спортивний ентузіаст і видавець серії книг про види спорту, герцог Бофорт, спорудив в 1873 році першу площадку для гри в бадмінтон. З 1992 року бадмінтон включений в програму літніх олімпійських ігор.

Наукові досягнення. Сер Ернест Резерфорд Відомий як «батько» ядерної фізики . Лауреат Нобелівської премії з хімії 1908 . У 1911 році своїм знаменитим досвідом розсіювання α - частинок довів існування в атомах позитивного зарядженого ядра і негативно заряджених електронів навколо нього. Створив плане
Слайд 6

Наукові досягнення

Сер Ернест Резерфорд Відомий як «батько» ядерної фізики . Лауреат Нобелівської премії з хімії 1908 . У 1911 році своїм знаменитим досвідом розсіювання α - частинок довів існування в атомах позитивного зарядженого ядра і негативно заряджених електронів навколо нього. Створив планетарну модель атома.

Чарлз Роберт Дарвін - англійський натураліст і мандрівник , одним з перших прийшов до висновку і обгрунтував ідею про те, що всі види живих організмів еволюціонують у часі від спільних предків . У своїй теорії, розгорнутий виклад якої було опубліковано в 1859 році в книзі «Походження видів» , основн
Слайд 7

Чарлз Роберт Дарвін - англійський натураліст і мандрівник , одним з перших прийшов до висновку і обгрунтував ідею про те, що всі види живих організмів еволюціонують у часі від спільних предків . У своїй теорії, розгорнутий виклад якої було опубліковано в 1859 році в книзі «Походження видів» , основним механізмом еволюції Дарвін назвав природний відбір. Пізніше розвивав теорію статевого відбору . Йому також належить одне з перших узагальнюючих досліджень про походження людини.

Освіта. О́ксфордський університе́т  — найстаріший англомовний університет у світі, а також перший університет Великобританії. Заснований в 1117 році, розташований в місті Оксфорд. Університет складається з факультетів і 39 коледжів, а також 7 так званих гуртожитків — закритих навчальних закладів. Вс
Слайд 8

Освіта

О́ксфордський університе́т  — найстаріший англомовний університет у світі, а також перший університет Великобританії. Заснований в 1117 році, розташований в місті Оксфорд. Університет складається з факультетів і 39 коледжів, а також 7 так званих гуртожитків — закритих навчальних закладів. Всі іспити, як і більшість лекцій і лабораторних занять організовані централізовано, в той час як коледжі проводять індивідуальні заняття із студентами і семінари.

Ке́мбриджський університе́т — один з найстаріших та найвідоміших університетів у світі. Університет в Кембриджі — це незалежна самоврядна корпорація, що складається з низки установ, що не одержує від уряду ніякої допомоги. Університет засновано у 1209 році у місті Кембридж,  студентами та викладачам
Слайд 9

Ке́мбриджський університе́т — один з найстаріших та найвідоміших університетів у світі. Університет в Кембриджі — це незалежна самоврядна корпорація, що складається з низки установ, що не одержує від уряду ніякої допомоги. Університет засновано у 1209 році у місті Кембридж,  студентами та викладачами Оксфордського університету, які вимушені були залишити Оксфорд через збройні сутички з місцевим населенням.

Мистецтво. Ліверпульська четвірка «Бітлз».«Бітлз» створив новий напрям у молодіжній музичній культурі, новий стиль. Музиканти поєднали класику і поп-музику, зба­гативши останню досягненнями професійної му­зичної композиції і гармонії.
Слайд 10

Мистецтво

Ліверпульська четвірка «Бітлз».«Бітлз» створив новий напрям у молодіжній музичній культурі, новий стиль. Музиканти поєднали класику і поп-музику, зба­гативши останню досягненнями професійної му­зичної композиції і гармонії.

Англійський парк — це напрям у ландшафтному архітектурному мистецтві, що розви­нувся протягом ХУІІІ-ХІХ ст. у Європі . Першість визначення художніх особливостей садоустрою, виходячи із його назви, належить англійським садівникам У. Кенту, Л. Брауну, Дж. Аддісо- ну і Г. Рептону.
Слайд 11

Англійський парк — це напрям у ландшафтному архітектурному мистецтві, що розви­нувся протягом ХУІІІ-ХІХ ст. у Європі . Першість визначення художніх особливостей садоустрою, виходячи із його назви, належить англійським садівникам У. Кенту, Л. Брауну, Дж. Аддісо- ну і Г. Рептону.

Кухня. Ростбіф  — страва англійскої кухні, яка являє собою запечений в духовці шмат яловичини. Точніше, шматочок яловичини, вирізаний із хребтової частини туші і дуже засмажений; страва з підсмаженої яловичини, вирізки з хребтової частини туші.
Слайд 12

Кухня

Ростбіф  — страва англійскої кухні, яка являє собою запечений в духовці шмат яловичини. Точніше, шматочок яловичини, вирізаний із хребтової частини туші і дуже засмажений; страва з підсмаженої яловичини, вирізки з хребтової частини туші.

Шотландська кухня подібна до англійської кухні. Шотландці пишаються своїми національними стравами, яких не притаманні англійській кухні. Національною шотландською стравою є хаггіс - баранячий чи телячий тельбух, зварений з вівсяним борошном і рясно приправлений цибулею та перцем. Хаггіс традиційно ї
Слайд 13

Шотландська кухня подібна до англійської кухні. Шотландці пишаються своїми національними стравами, яких не притаманні англійській кухні. Національною шотландською стравою є хаггіс - баранячий чи телячий тельбух, зварений з вівсяним борошном і рясно приправлений цибулею та перцем. Хаггіс традиційно їдять 25 січня, у день пам'яті шотландського національного поета Роберта Бернса, який написав похвальну оду хаггісу.

Із напоїв в Англії найбільше поширення дістав чай. Його п'ють і за сніданком, і після обіду, і ввечері. Чай звичайно п'ють солодким, з молоком. Кава розповсюджена значно менше. З хмільних напоїв особливо популярне пиво — чорний ель та портер, причому особливо цінується бочкове пиво, а також віскі, д
Слайд 14

Із напоїв в Англії найбільше поширення дістав чай. Його п'ють і за сніданком, і після обіду, і ввечері. Чай звичайно п'ють солодким, з молоком. Кава розповсюджена значно менше. З хмільних напоїв особливо популярне пиво — чорний ель та портер, причому особливо цінується бочкове пиво, а також віскі, джин, бренді, ром, портвейн.

Цікаві факти. У Великобританії все навпаки, точніше автомобільний рух. Саме в цій країні зародився лівосторонній рух.
Слайд 15

Цікаві факти

У Великобританії все навпаки, точніше автомобільний рух. Саме в цій країні зародився лівосторонній рух.

Відмінною особливістю британської підземки можна назвати те, що не лише лінії на схемах, але й вагони різних ліній пофарбовані у відповідні кольори.
Слайд 16

Відмінною особливістю британської підземки можна назвати те, що не лише лінії на схемах, але й вагони різних ліній пофарбовані у відповідні кольори.

 Единбург був домом для скай-тер'єра Грея Фрайерза Боббі (Grey Friar's Bobby), який підкорив серця нації тим, що сидів на могилі свого покійного власника впродовж 14 років.
Слайд 17

 Единбург був домом для скай-тер'єра Грея Фрайерза Боббі (Grey Friar's Bobby), який підкорив серця нації тим, що сидів на могилі свого покійного власника впродовж 14 років.

 Один із найвідоміших шотландських напоїв, віскі, насправді винайшли в Китаї.
Слайд 18

 Один із найвідоміших шотландських напоїв, віскі, насправді винайшли в Китаї.

У Великобританії є дуже суворий закон, згідно з яким забороняється звішувати ліжко з вікна.  У Великобританії є професія людини, що стоїть у черзі.  У Великобританії немає єдиного документа конституції. В наш час у Великобританії три найпоширеніші теми для розмови - це спорт, Х-фактор і погода. Заве
Слайд 19

У Великобританії є дуже суворий закон, згідно з яким забороняється звішувати ліжко з вікна.  У Великобританії є професія людини, що стоїть у черзі.  У Великобританії немає єдиного документа конституції. В наш час у Великобританії три найпоширеніші теми для розмови - це спорт, Х-фактор і погода. Завести домашнього вихованця без попереднього узгодження зі спеціальними службами у Великобританії неможливо. Саме тому, на вулицях Англії не можна зустріти бездомних тварин.  У Великобританії величезна кількість пралень, тому що англійці не вважають прання домашніми справами.

THE END.
Слайд 20

THE END.

Советы как сделать хороший доклад презентации или проекта

  1. Постарайтесь вовлечь аудиторию в рассказ, настройте взаимодействие с аудиторией с помощью наводящих вопросов, игровой части, не бойтесь пошутить и искренне улыбнуться (где это уместно).
  2. Старайтесь объяснять слайд своими словами, добавлять дополнительные интересные факты, не нужно просто читать информацию со слайдов, ее аудитория может прочитать и сама.
  3. Не нужно перегружать слайды Вашего проекта текстовыми блоками, больше иллюстраций и минимум текста позволят лучше донести информацию и привлечь внимание. На слайде должна быть только ключевая информация, остальное лучше рассказать слушателям устно.
  4. Текст должен быть хорошо читаемым, иначе аудитория не сможет увидеть подаваемую информацию, будет сильно отвлекаться от рассказа, пытаясь хоть что-то разобрать, или вовсе утратит весь интерес. Для этого нужно правильно подобрать шрифт, учитывая, где и как будет происходить трансляция презентации, а также правильно подобрать сочетание фона и текста.
  5. Важно провести репетицию Вашего доклада, продумать, как Вы поздороваетесь с аудиторией, что скажете первым, как закончите презентацию. Все приходит с опытом.
  6. Правильно подберите наряд, т.к. одежда докладчика также играет большую роль в восприятии его выступления.
  7. Старайтесь говорить уверенно, плавно и связно.
  8. Старайтесь получить удовольствие от выступления, тогда Вы сможете быть более непринужденным и будете меньше волноваться.

Информация о презентации

Ваша оценка: Оцените презентацию по шкале от 1 до 5 баллов
Дата добавления:12 ноября 2016
Категория:География
Классы:
Содержит:20 слайд(ов)
Поделись с друзьями:
Скачать презентацию
Смотреть советы по подготовке презентации