Презентация "Метеориты" (10 класс) по астрономии – проект, доклад

Слайд 1
Слайд 2
Слайд 3
Слайд 4
Слайд 5
Слайд 6
Слайд 7
Слайд 8
Слайд 9
Слайд 10
Слайд 11
Слайд 12
Слайд 13
Слайд 14
Слайд 15
Слайд 16
Слайд 17
Слайд 18
Слайд 19
Слайд 20
Слайд 21
Слайд 22
Слайд 23
Слайд 24
Слайд 25
Слайд 26
Слайд 27
Слайд 28
Слайд 29
Слайд 30
Слайд 31
Слайд 32
Слайд 33
Слайд 34
Слайд 35
Слайд 36
Слайд 37
Слайд 38
Слайд 39
Слайд 40
Слайд 41

Презентацию на тему "Метеориты" (10 класс) можно скачать абсолютно бесплатно на нашем сайте. Предмет проекта: Астрономия. Красочные слайды и иллюстрации помогут вам заинтересовать своих одноклассников или аудиторию. Для просмотра содержимого воспользуйтесь плеером, или если вы хотите скачать доклад - нажмите на соответствующий текст под плеером. Презентация содержит 41 слайд(ов).

Слайды презентации

Метеорити
Слайд 1

Метеорити

Метеорит - це. Метеори́т — тверде тіло небесного походження, що впало на поверхню Землі з космосу.
Слайд 2

Метеорит - це

Метеори́т — тверде тіло небесного походження, що впало на поверхню Землі з космосу.

Існують різні дані про кількість метеоритів, що падають на Землю, які залежать від точності вимірювань. Вважають, що за добу падає 5-6 тонн метеоритів, або 2 000 тонн на рік. Крім того, за добу на земну поверхню падає від 300 до 20 000 тонн метеоритного пилу. Більшість знайдених метеоритів мають ваг
Слайд 3

Існують різні дані про кількість метеоритів, що падають на Землю, які залежать від точності вимірювань. Вважають, що за добу падає 5-6 тонн метеоритів, або 2 000 тонн на рік. Крім того, за добу на земну поверхню падає від 300 до 20 000 тонн метеоритного пилу. Більшість знайдених метеоритів мають вагу від декількох грамів до декількох кілограмів. Найбільший зі знайдених метеоритів — Гоба, маса якого (за оцінками, оскільки метеорит ніколи не зважувався) сягала майже 90 тонн.

Загальний опис. Явище падіння тіла з космосу, називається метеором, якщо воно виглядає не яскравіше —4-ї зоряної величини, якщо тіло яскравіше або помітні його кутові розміри — болідом. Космічне тіло до падіння називається метеорним тілом і класифікується за астрономічними ознаками, наприклад, це мо
Слайд 4

Загальний опис

Явище падіння тіла з космосу, називається метеором, якщо воно виглядає не яскравіше —4-ї зоряної величини, якщо тіло яскравіше або помітні його кутові розміри — болідом. Космічне тіло до падіння називається метеорним тілом і класифікується за астрономічними ознаками, наприклад, це може бути комета або астероїд. Аналогічні падінню метеорита явища на інших планетах і небесних тілах звичайно називаються просто зіткненнями між небесними тілами.

Основними компонентами метеоритної речовини є залізо-магнезіальні силікати й нікелисте залізо. Розповсюджені мінерали, що входять у силікати метеоритної речовини, — це олівіни (Fe, Mg)2SiO4 і піроксени (Fe, Mg)SiO3 Вони присутні в силікатах або у вигляді дрібних кристалів або скла, або як суміш із р
Слайд 5

Основними компонентами метеоритної речовини є залізо-магнезіальні силікати й нікелисте залізо. Розповсюджені мінерали, що входять у силікати метеоритної речовини, — це олівіни (Fe, Mg)2SiO4 і піроксени (Fe, Mg)SiO3 Вони присутні в силікатах або у вигляді дрібних кристалів або скла, або як суміш із різними пропорціями.

Класифікація
Слайд 6

Класифікація

Кам'яні метеорити
Слайд 7

Кам'яні метеорити

Хондрити. Хондрити названо так через наявність незвичайних включень сферичної або еліптичної форми — хондр — яких не виявлено в земних породах. Розмір хондр зазвичай становить близько міліметра, хоча буває і декілька міліметрів. Їх склад та структура свідчить, що вони кристалізувалися з розплаву. Хо
Слайд 8

Хондрити

Хондрити названо так через наявність незвичайних включень сферичної або еліптичної форми — хондр — яких не виявлено в земних породах. Розмір хондр зазвичай становить близько міліметра, хоча буває і декілька міліметрів. Їх склад та структура свідчить, що вони кристалізувалися з розплаву. Хондрити мають елементний склад, близький до складу тугоплавкої речовини Сонця, це відрізняє їх від земних порід. Їх вважають залишками протопланетної речовини, що зазнала мінімальних змін від часу утворення планет

Вуглецеві хондрити. Вуглецеві хондрити позначаються літерою «C». Містять багато заліза, що перебуває у зв'язаному стані в силікатах. Вони темніші, таке забарвлення вуглецевим хондритам надає мінерал магнетит (Fe3O4), невелика кількість графіту, сажі та органічних сполук.
Слайд 9

Вуглецеві хондрити

Вуглецеві хондрити позначаються літерою «C». Містять багато заліза, що перебуває у зв'язаному стані в силікатах. Вони темніші, таке забарвлення вуглецевим хондритам надає мінерал магнетит (Fe3O4), невелика кількість графіту, сажі та органічних сполук.

Залізо-кам'яні метеорити. Залізо-кам'яні метеорити поділяють на два типи, що розрізняються хімічними й структурними властивостями: паласити та мезосидерити. Паласитами називають ті метеорити, силікати яких складаються із кристалів магнезіального олівіну або їхніх уламків, укладених у суцільній матри
Слайд 10

Залізо-кам'яні метеорити

Залізо-кам'яні метеорити поділяють на два типи, що розрізняються хімічними й структурними властивостями: паласити та мезосидерити. Паласитами називають ті метеорити, силікати яких складаються із кристалів магнезіального олівіну або їхніх уламків, укладених у суцільній матриці з нікелистого заліза. Мезосидеритами називають залізо-кам'яні метеорити, силікати яких являють собою в основному перекристалізовані суміші з різних силікатів, що входять також до складу металу.

Залізні метеорити. Залізні метеорити майже цілком складаються з нікелистого заліза (90-91% FeNi) з невеликими домішками фосфору та кобальту, можуть містити невеликі кількості мінералів у вигляді включень. Нікелисте залізо (FeNi) — це твердий розчин нікелю в залізі. За високого вмісту нікелю (30-50%)
Слайд 11

Залізні метеорити

Залізні метеорити майже цілком складаються з нікелистого заліза (90-91% FeNi) з невеликими домішками фосфору та кобальту, можуть містити невеликі кількості мінералів у вигляді включень. Нікелисте залізо (FeNi) — це твердий розчин нікелю в залізі. За високого вмісту нікелю (30-50%) нікелисте залізо перебуває, в основному, у формі теніту (γ-фаза) — мінералу гранецентрованої структури, за низького (6-7% нікелю) нікелисте залізо майже повністю складається з камаситу (α-фаза) — мінералу з об'ємно-центрованою ґраткою.

Метеорити, знайдені на території України. Метеорит «Жигайлівка» — перший метеорит, знайдений на території України (упав 12 жовтня 1787 р. в Харківській губернії біля слободи Жигайлівка, тепер Тростянецького району Сумської області)
Слайд 15

Метеорити, знайдені на території України

Метеорит «Жигайлівка» — перший метеорит, знайдений на території України (упав 12 жовтня 1787 р. в Харківській губернії біля слободи Жигайлівка, тепер Тростянецького району Сумської області)

Метеорит «Княгиня» — упав на Закарпатті 9 червня 1866 р. Було зібрано до тисячі його масивних уламків. Найбільша частина — вагою 286 кг — нині є експонатом Віденського музею природничої історії.
Слайд 16

Метеорит «Княгиня» — упав на Закарпатті 9 червня 1866 р. Було зібрано до тисячі його масивних уламків. Найбільша частина — вагою 286 кг — нині є експонатом Віденського музею природничої історії.

Метеорит Мигії — упав поблизу села Мигія Єлизаветградського повіту Херсонської губернії влітку 1889 року. Один з перших метеоритів, в якому виявлено хлорит, а також органічну речовину (сполучення вуглецю з воднем і киснем).
Слайд 17

Метеорит Мигії — упав поблизу села Мигія Єлизаветградського повіту Херсонської губернії влітку 1889 року. Один з перших метеоритів, в якому виявлено хлорит, а також органічну речовину (сполучення вуглецю з воднем і киснем).

Метеорит Сухий лиман — 48 кг, знайдений на околиці Одеси в 1987 році.
Слайд 18

Метеорит Сухий лиман — 48 кг, знайдений на околиці Одеси в 1987 році.

Найбільшим метеоритом в Україні й у всій Європі вважають Іллінецький, який упав 400 млн років тому. Українська марка, присвячена Іллінецькій астроблемі
Слайд 19

Найбільшим метеоритом в Україні й у всій Європі вважають Іллінецький, який упав 400 млн років тому.

Українська марка, присвячена Іллінецькій астроблемі

Влучання метеоритів у людей. Перший в історії задокументований випадок влучання метеорита в людину стався 30 листопада 1954 р. в місті Силакауга, округ Талладеґа штат Алабама, США. Один з уламків метеорита Силакауга вагою 3,86 кг та розміром з апельсин, пробив дах будинку і, відскочивши рикошетом ві
Слайд 20

Влучання метеоритів у людей

Перший в історії задокументований випадок влучання метеорита в людину стався 30 листопада 1954 р. в місті Силакауга, округ Талладеґа штат Алабама, США. Один з уламків метеорита Силакауга вагою 3,86 кг та розміром з апельсин, пробив дах будинку і, відскочивши рикошетом від радіоприймача, травмував сплячу жінку.

Інший випадок було зафіксовано у червні 2009 року, коли метеорит розміром з горошину врізався в чотирнадцятирічного німецького школяра Герріта Бланка, що прямував у цей момент до школи. Він влучив у руку підлітка, а потім відскочив і створив у землі кратер діаметром 30 сантиметрів. Хлопець відбувся
Слайд 21

Інший випадок було зафіксовано у червні 2009 року, коли метеорит розміром з горошину врізався в чотирнадцятирічного німецького школяра Герріта Бланка, що прямував у цей момент до школи. Він влучив у руку підлітка, а потім відскочив і створив у землі кратер діаметром 30 сантиметрів. Хлопець відбувся дзвоном у вухах, який пройшов через декілька годин, і шрамом завдовжки 7,5 см на руці.

10 найбільш великих метеоритів, що впали на Землю. Цей метеорит з назвою Sutter Mill з'явився у Землі 22 квітня 2012 , рухаючись з шаленою швидкістю 29 км / сек. Він пролетів над штатами Невада і Каліфорнія , розкидавши свої розпечені осколки , і вибухнув над Вашингтоном. Потужність вибуху була близ
Слайд 23

10 найбільш великих метеоритів, що впали на Землю

Цей метеорит з назвою Sutter Mill з'явився у Землі 22 квітня 2012 , рухаючись з шаленою швидкістю 29 км / сек. Він пролетів над штатами Невада і Каліфорнія , розкидавши свої розпечені осколки , і вибухнув над Вашингтоном. Потужність вибуху була близько 4 кілотонн у тротиловому еквіваленті. Для порівняння , потужність вчорашнього вибуху метеорита при падінні на Челябінськ склала 300 кілотонн у тротиловому еквіваленті.Вчені з'ясували , що метеорит Саттер Мілл з'явився ще в перші дні існування нашої Сонячної системи , а космічне тіло - прабатько сформувалося понад 4566,57 мільйона років тому.

Метеоритний дощ у Китаї, 11 лютого 2012. 11 лютого 2012 близько сотні метеоритних каменів впали на площі 100 км в одному з районів Китаю. Найбільший знайдений метеорит важив 12.6 кг. Вважається, що метеорити прилетіли з поясу астероїдів між Марсом і Юпітером.
Слайд 25

Метеоритний дощ у Китаї, 11 лютого 2012

11 лютого 2012 близько сотні метеоритних каменів впали на площі 100 км в одному з районів Китаю. Найбільший знайдений метеорит важив 12.6 кг. Вважається, що метеорити прилетіли з поясу астероїдів між Марсом і Юпітером.

Метеорит з Перу, 15 вересня 2007. Цей метеорит впав у Перу біля озера Тітікака, недалеко від кордону з Болівією. Очевидці стверджували, що спочатку був сильний шум, схожий на звук падаючого літака, але потім вони побачили якесь падаюче тіло, охоплене вогнем.Яскравий слід від розігрітого до сказу кос
Слайд 26

Метеорит з Перу, 15 вересня 2007

Цей метеорит впав у Перу біля озера Тітікака, недалеко від кордону з Болівією. Очевидці стверджували, що спочатку був сильний шум, схожий на звук падаючого літака, але потім вони побачили якесь падаюче тіло, охоплене вогнем.Яскравий слід від розігрітого до сказу космічного тіла, що увійшов в атмосферу Землі, називається метеором. Ймовірно , в метеориті містилися отруйні речовини , оскільки у 1500 людей , що живуть поблизу , почалися сильні головні болі.

Метеорит Куня-Ургенч з Туркменії, 20 червня 1998. Метеорит впав близько туркменського міста Куня-Ургенч, звідси і його назва. Перед падінням жителі бачили яскраве світло. Найбільша частина метеорита, вагою 820 кг, впала в бавовняне поле, утворивши воронку близько 5 метрів.Цей, віком більше 4-х мілья
Слайд 28

Метеорит Куня-Ургенч з Туркменії, 20 червня 1998

Метеорит впав близько туркменського міста Куня-Ургенч, звідси і його назва. Перед падінням жителі бачили яскраве світло. Найбільша частина метеорита, вагою 820 кг, впала в бавовняне поле, утворивши воронку близько 5 метрів.Цей, віком більше 4-х мільярдів років, отримав сертифікат Міжнародного метеоритного суспільства і вважається найбільшим серед кам'яних метеоритів з усіх падали в СНД і третім у світі.

Метеорит Стерлітамак, 17 травня 1990. Залізний метеорит Стерлітамак вагою 315 кг впав на полі радгоспу в 20 км на захід від міста Стерлітамак в ніч з 17 на 18 травня 1990 року. При падінні метеорита утворився кратер діаметром 10 метрів.Спочатку були знайдені дрібні металеві уламки, і тільки через рі
Слайд 30

Метеорит Стерлітамак, 17 травня 1990

Залізний метеорит Стерлітамак вагою 315 кг впав на полі радгоспу в 20 км на захід від міста Стерлітамак в ніч з 17 на 18 травня 1990 року. При падінні метеорита утворився кратер діаметром 10 метрів.Спочатку були знайдені дрібні металеві уламки, і тільки через рік на глибині 12 метрів був знайдений найбільший уламок вагою 315 кг. Зараз метеорит (0.5 х 0.4 х 0.25 метра) знаходиться в Музеї археології та етнографії Уфимського наукового центру Російської академії наук.Фрагменти метеорита. Зліва - той самий осколок вагою 315 кг:

Найбільший метеоритний дощ, Китай, 8 березня 1976. У березні 1976 року в китайській провінції Цзілінь пройшов найбільший метеоритний кам'яний дощ у світі, що тривав 37 хвилин. Космічні тіла падали на землю зі швидкістю 12 км / сек.
Слайд 31

Найбільший метеоритний дощ, Китай, 8 березня 1976

У березні 1976 року в китайській провінції Цзілінь пройшов найбільший метеоритний кам'яний дощ у світі, що тривав 37 хвилин. Космічні тіла падали на землю зі швидкістю 12 км / сек.

Потім знайшли близько сотні метеоритів, включаючи найбільший - 1.7-тонний метеорит Цзілінь (Гірін).
Слайд 32

Потім знайшли близько сотні метеоритів, включаючи найбільший - 1.7-тонний метеорит Цзілінь (Гірін).

Ось такі камінчики сипалися з неба на Китай протягом 37 хвилин:
Слайд 33

Ось такі камінчики сипалися з неба на Китай протягом 37 хвилин:

Метеорит Сіхоте-Аліна, Далекий Схід, 12 лютого 1947. Метеорит впав на Далекому Сході в Уссурійської тайзі в горах Сіхоте-Алінь 12 лютого 1947. Він роздрібнився в атмосфері і випав у вигляді залізного дощу на площі 10 кв.км. Після падіння утворилося понад 30 кратерів діаметром від 7 до 28 м і глибино
Слайд 34

Метеорит Сіхоте-Аліна, Далекий Схід, 12 лютого 1947

Метеорит впав на Далекому Сході в Уссурійської тайзі в горах Сіхоте-Алінь 12 лютого 1947. Він роздрібнився в атмосфері і випав у вигляді залізного дощу на площі 10 кв.км. Після падіння утворилося понад 30 кратерів діаметром від 7 до 28 м і глибиною до 6 метрів. Було зібрано близько 27 тонн метеоритного речовини.

Метеорит Гоба, Намібія, 1920. Найбільший зі знайдених метеоритів! Строго кажучи, він впав приблизно 80 000 років тому. Цей залізний гігант вагою близько 66 тонн і об'ємом 9 куб.м. впав в доісторичний час, а був знайдений в Намібії в 1920 біля Гротфонтейн.
Слайд 35

Метеорит Гоба, Намібія, 1920

Найбільший зі знайдених метеоритів! Строго кажучи, він впав приблизно 80 000 років тому. Цей залізний гігант вагою близько 66 тонн і об'ємом 9 куб.м. впав в доісторичний час, а був знайдений в Намібії в 1920 біля Гротфонтейн.

Загадка тунгуського метеорит, 1908. 30 червня 1908 близько 7:00 ранку над територією басейну Єнісею з південного сходу на північний захід пролетіла велика вогняна куля. Політ закінчився вибухом на висоті 7-10 км над незаселеним районом тайги. Вибухова хвиля двічі обігнула земну кулю і була зафіксова
Слайд 36

Загадка тунгуського метеорит, 1908

30 червня 1908 близько 7:00 ранку над територією басейну Єнісею з південного сходу на північний захід пролетіла велика вогняна куля. Політ закінчився вибухом на висоті 7-10 км над незаселеним районом тайги. Вибухова хвиля двічі обігнула земну кулю і була зафіксована обсерваторіями по всьому світу.Потужність вибуху оцінюється в 40-50 мегатонн, що відповідає енергії найпотужнішою водневої бомби. Швидкість польоту космічного гіганта становила десятки кілометрів на секунду. Маса - від 100 тис. до 1 млн тонн!

Тунгуський метеорит відноситься, з одного боку, до числа найбільш добре вивчених явищ, з іншого - до одного з найзагадковіших явищ минулого століття. Небесне тіло в вибухнуло в повітрі, і жодних його залишків, крім наслідків вибуху, на землі виявлено не було.
Слайд 37

Тунгуський метеорит відноситься, з одного боку, до числа найбільш добре вивчених явищ, з іншого - до одного з найзагадковіших явищ минулого століття. Небесне тіло в вибухнуло в повітрі, і жодних його залишків, крім наслідків вибуху, на землі виявлено не було.

Метеоритний дощ 1833. У ніч 13 листопада 1833 над східною територією США пройшов метеоритний дощ. Він тривав безперервно протягом 10 годин! За цей час на поверхню Землі впало близько 240 000 метеоритів різного розміру. Джерелом метеоритного дощу 1833 став найпотужніший з відомих метеорних потоків. З
Слайд 38

Метеоритний дощ 1833

У ніч 13 листопада 1833 над східною територією США пройшов метеоритний дощ. Він тривав безперервно протягом 10 годин! За цей час на поверхню Землі впало близько 240 000 метеоритів різного розміру. Джерелом метеоритного дощу 1833 став найпотужніший з відомих метеорних потоків. Зараз цей потік називають Леоніди на честь сузір'я Лева, на тлі якого він видно щороку в середині листопада. У набагато більш скромному масштабі, зрозуміло.Метеорний потік Леоніди, 19 листопада 2001:

Список похожих презентаций

Метеориты

Метеориты

Метеориты, железные или каменные тела, падающие на Землю из межпланетного пространства. Представляют собой остатки метеорных тел, не разрушившихся ...
Метеориты

Метеориты

Цели:. Образовательные Воспитательные Развивающие. Образовательные:. Вовлечение каждого ученика в активный познавательный процесс по теме «Метеориты» ...
Метеориты

Метеориты

Под действием притяжения планет орбиты астероидов изменяются и могут пересекаться друг с другом. В результате возможны столкновения астероидов и их ...
Метеориты

Метеориты

Более 200 лет ученые изучают метеориты – самые старейшие из минералов, возраст которых может составлять 4,5 миллиарда лет. «Камни с неба», в громадном ...
Метеориты

Метеориты

Існують різні дані про кількість метеоритів, що падають на Землю, які залежать від точності вимірювань. Вважають, що за добу падає 5-6 тонн метеоритів, ...
Астероиды. кометы. метеоры. метеориты

Астероиды. кометы. метеоры. метеориты

Астероиды. Кометы. Метеоры. «падающая звезда» — явление, возникающее при сгорании в атмосфере Земли мелких метеорных тел (например, осколков комет ...
Астероиды. кометы. метеоры. метеориты

Астероиды. кометы. метеоры. метеориты

Цель урока: познакомиться с астероидами, кометами, метеоритами, метеорами. НЕБЕСНЫЕ ТЕЛА: ПЛАНЕТЫ; АСТЕРОИДЫ; КОМЕТЫ; МЕТЕОРЫ; МЕТЕОРИТЫ; ЗВЕЗДЫ. ...
Астероиды, кометы, метеориты и метеоры

Астероиды, кометы, метеориты и метеоры

Астероиды. В конце XVIII века немецкие астрономы Тициус и Боде независимо друг от друга подметили закономерность в ряде чисел, выражающих средние ...
Астероиды и метеориты

Астероиды и метеориты

Астероид — небольшое планетоподобное небесное тело Солнечной системы, движущееся по орбите вокруг Солнца. Астероиды, известные также как малые планеты, ...
Астероиды и метеориты

Астероиды и метеориты

В 1766 году Иоганном Тициусом, а в 1772 году независимо от него Иоганном Боде, была подмечена закономерность в ряде чисел, выражающих средние расстояния ...
Метеоры и метеориты

Метеоры и метеориты

Метеор потока Персеид 1993 год. Очень яркие метеоры называют болидами. К настоящему времени на Земле обнаружено всего около 200 метеоритных кратеров. ...
Метеоры и метеориты

Метеоры и метеориты

Какую цель урока мы сегодня ставим перед собой? Рассмотреть еще одну группу небесных тел Найти сходство между метеорами и метеоритами. Метеорное тело ...
Метеоры, болиды, метеориты

Метеоры, болиды, метеориты

Метеоры. Метеоры, которые в старину называли «падающими звездами», можно видеть практически в любую ясную ночь. Явление метеора вызывается метеорными ...
Метеоры и метеориты

Метеоры и метеориты

Крупные метеориты. Вилламетт Гоба. ...
Что такое астрономия?

Что такое астрономия?

Что изучает астрономия? Астрономия изучает движение небесных тел, их природу, происхождение и развитие. Во Вселенной небесные тела образуют системы ...
Что изучает астрономия?

Что изучает астрономия?

Задачи курса:. Дать систему знаний по основам астрономии и показать ее значение для практики; Способствовать выработке научного мировоззрения; Раскрыть ...
Современная научная космология

Современная научная космология

Космология и космогония. Космология - область науки, в которой изучается Вселенная как целое и космические системы как ее части. Космогония - в современном ...
Современная космология

Современная космология

Рассмотрим следующие вопросы. 1. Предпосылки и проблемы современной космологии. 2. Космологические модели. 3. Антропный принцип в космологии (слабая, ...
Программа "Романтическая астрономия"

Программа "Романтическая астрономия"

Вавилова Светлана Александровна – учитель физики и математики МСШ №1. Повышение квалификации. Курсы при марийском ИО по теме «Система деятельности ...
Предмет астрономии. астрономия в древности

Предмет астрономии. астрономия в древности

Астрономия – Наука о Вселенной. Слово «астрономия» происходит от двух греческих слов: астрон – звезда и номос – закон. Астрономия изучает движение ...

Советы как сделать хороший доклад презентации или проекта

  1. Постарайтесь вовлечь аудиторию в рассказ, настройте взаимодействие с аудиторией с помощью наводящих вопросов, игровой части, не бойтесь пошутить и искренне улыбнуться (где это уместно).
  2. Старайтесь объяснять слайд своими словами, добавлять дополнительные интересные факты, не нужно просто читать информацию со слайдов, ее аудитория может прочитать и сама.
  3. Не нужно перегружать слайды Вашего проекта текстовыми блоками, больше иллюстраций и минимум текста позволят лучше донести информацию и привлечь внимание. На слайде должна быть только ключевая информация, остальное лучше рассказать слушателям устно.
  4. Текст должен быть хорошо читаемым, иначе аудитория не сможет увидеть подаваемую информацию, будет сильно отвлекаться от рассказа, пытаясь хоть что-то разобрать, или вовсе утратит весь интерес. Для этого нужно правильно подобрать шрифт, учитывая, где и как будет происходить трансляция презентации, а также правильно подобрать сочетание фона и текста.
  5. Важно провести репетицию Вашего доклада, продумать, как Вы поздороваетесь с аудиторией, что скажете первым, как закончите презентацию. Все приходит с опытом.
  6. Правильно подберите наряд, т.к. одежда докладчика также играет большую роль в восприятии его выступления.
  7. Старайтесь говорить уверенно, плавно и связно.
  8. Старайтесь получить удовольствие от выступления, тогда Вы сможете быть более непринужденным и будете меньше волноваться.

Информация о презентации

Ваша оценка: Оцените презентацию по шкале от 1 до 5 баллов
Дата добавления:12 сентября 2018
Категория:Астрономия
Содержит:41 слайд(ов)
Поделись с друзьями:
Скачать презентацию
Смотреть советы по подготовке презентации